Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Люгс® (Lugs) (338910) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Люгс<sup>&reg;</sup> (Lugs)
Форма випуску
Розчин для зовнішнього застосування
Дозування
1 %
Об'єм
20 мл
Сертифікат
UA/5719/01/01 від 29.03.2017
Міжнародна назва

Люгс інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

фармакодинаміка. Препарат містить йод, який чинить антимікробну дію на грампозитивні та грамнегативні бактерії, у тому числі стрептококи, стафілококи, кишкову паличку. Механізм протимікробної дії виявляється у денатурації білка внаслідок взаємодії з N-групами білкових молекул.
Фармакокінетика. Виділяється йод з організму головним чином нирками, частково — ШКТ, потовими залозами і проникає в грудне молоко.

Показання Люгс

запальні захворювання горла та глотки (тонзиліт, фарингіт, ангіни, глосит, афтозний стоматит) — у складі комплексної терапії.

Застосування Люгс

повернути розпилювач положенням догори, натиснути на ковпачок 1–2 рази, щоб р-н надійшов до розпилювача та після натискання розприскувався. Після цього ввести розпилювач на 2–3 см у порожнину рота, закрити рот, затримати дихання та натиснути 2 рази на ковпачок так, щоб одне зрошення було здійснено праворуч, друге ― ліворуч. Після використання частину розпилювача, яка знімається, промити теплою водою. Застосовувати препарат 1–2 рази на добу (з перервою не менше 6 год) після прийому їжі. Курс лікування залежить від тяжкості та перебігу захворювання, а також від характеру супутньої терапії.
Діти. Не призначати дітям віком до 8 років.

Протипоказання

підвищена індивідуальна чутливість до йоду та до інших компонентів препарату. Гіперфункція щитовидної залози, декомпенсована серцева, ниркова, печінкова недостатність, дослідження або терапія радіоактивним йодом (за 2 тиж перед та після дослідження або терапії).

Побічна дія

при тривалому застосуванні можуть з’явитися явища йодизму (нежить, кропив’янка, набряк Квінке, сльозотеча, слинотеча, висипи на шкірі, м’язова слабкість, загальмованість).

Особливості застосування

препарат не призначений для прийому внутрішньо. Не слід вдихати та/або проковтувати препарат. З обережністю застосовувати при ларингіті через можливість ларингоспазму, при туберкульозі, геморагічних діатезах. Не допускати потрапляння в очі.
Застосування у період вагітності або годування грудьми. Не застосовувати у період вагітності або годування грудьми.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або роботі з іншими механізмами. Невідома.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

не застосовувати одночасно з р-ном перекису водню та іншими дезінфікуючими засобами.

Передозування

можлива поява йодизму (нежить, кропив’янка, набряк Квінке, сльозотеча, слиновиділення, висипи на шкірі, м’язова слабкість, загальмованість).
Лікування. Негайне припинення застосування препарату та симптоматична терапія.

Умови зберігання

при температурі не вище 25 °С.