Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

ПРОДЕКСИН (PRODEXYN) (336821) - інструкція із застосування Косметичні засоби

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Діагнози
ПРОДЕКСИН (PRODEXYN)
Ціна в місті Київ
від 291,80 до  429,17 грн
Без рецепта
Інструкція із застосування Продексин супозиторії вагінальні, №10
Форма випуску
Супозиторії вагінальні
Кількість штук в упаковці
10 шт.
Виробник
Универсальное агентство "Про-фарма"
Сертифікат
602-123-20-3/6606 від 01.04.2019

ПРОДЕКСИН інструкція із застосування

Характеристика

Продексин є комбінацією компонентів із вираженою антисептичною, регенеруючою та метаболічною дією, яка підтримує природні захисні механізми піхви від генітальних інфекцій, що запобігає росту та розмноженню патогенної та умовно-патогенної мікрофлори.
Октенідину дигідрохлорид має широкий спектр антимікробної, протигрибкової та противірусної дії за рахунок взаємодії з ліпопротеїдними структурами оболонок та клітинних мембран патогенних мікроорганізмів, що приводить до їх руйнування та загибелі. Спектр активності охоплює грампозитивні та грамнегативні бактерії (аеробні та анаеробні), грибки роду дерматофітів і кандида, ліпофільні віруси та найпростіші, а також Trichomonas vaginalis, Chlamidia spp., Ureaplasma spp., Mycoplasma spp., Gardnerella vaginalis. Резистентність при короткочасному або тривалому застосуванні октенідину дигідрохлориду не розвивається. При інтравагінальному застосуванні не всмоктується та не чинить системної дії. Не порушує функціональної активності лактобацил. Зберігає активність у присутності крові, гною (не втрачає активності у присутності вагінальних виділень).
Декспантенол — похідне пантотенової кислоти і має таку ж саму біологічну дію, але краще абсорбується при місцевому застосуванні. Пантотенова кислота є компонентом есенціального коензиму А (СоА), який відіграє важливу роль у метаболізмі кожної клітини. При зовнішньому застосуванні декспантенол прискорює процеси епітелізації пошкоджених слизових оболонок, підвищує міцність колагенових волокон. Чинить регенеруючу, вітамінізуючу та протизапальну дію.
Продексин призначений для застосування з метою нормалізації фізіологічного стану середовища піхви, у тому числі для санації вагінальних шляхів при загрозі розвитку інфекційно-запальних захворювань та ускладнень в акушерстві та гінекології, при бактеріальному вагінозі, гострому та хронічному вагініті, неспецифічному кольпіті, ендо- та екзоцервіциті, ектопії шийки матки, істинній ерозії шийки матки специфічної етіології; до та після пологів, аборту, встановлення внутрішньоматкової спіралі, оперативних втручань при гінекологічних захворюваннях, застосування агресивних методів лікування на шийці матки або піхві; перед внутрішньоматковими дослідженнями; для покращення регенерації слизової оболонки піхви та шийки матки після деструктивних методів лікування (діатермокоагуляція, кріодеструкція, лазеродеструкція). Перед застосуванням рекомендована консультація лікаря.

Рекомендації по використанню

Продексин застосовують дорослим інтравагінально 1–2 рази на добу протягом 7–10 днів. За необхідності можливе продовження курсу застосування до 20 днів. Вагінальний супозиторій слід вводити глибоко в піхву, у положенні лежачи на спині, злегка зігнувши ноги.
Не ковтати. Уникати потрапляння в очі. У поодиноких випадках можливе відчуття печіння, яке швидко проходить. Якщо неприємні відчуття не усуваються та/чи посилюються, застосування засобу слід призупинити та звернутися за консультацією до лікаря. Поєднане застосування з антисептиками на основі йоду може призвести до зміни кольору слизової оболонки/шкіри: від коричневого до фіолетового .

Протипоказання

підвищена чутливість до будь-якого компоненту, І триместр вагітності.

Умови зберігання

в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 °С.