Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

ОПЕФЕРА (OPEFERA) (321420) - інструкція із застосування Дієтичні добавки

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Діагнози
ОПЕФЕРА (OPEFERA)
Форма випуску
Капсули тверді
Кількість штук в упаковці
20 шт.
Виробник

ОПЕФЕРА інструкція із застосування

Характеристика

Опефера — комбінований пробіотик, до складу якого входять живі ліофілізовані бактерії (Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus plantarum, Streptococcus thermophiles, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium spp. (Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium infantis), Saccharomyces boulardii, сухий екстракт квіток ромашки аптечної (Matricaria chamomilla L.), інулін.
Опефера оптимізує функції організму, регулює рівновагу та нормалізує склад кишкової мікрофлори, підтримує нормальний баланс вагінальної мікрофлори.
Лакто- та біфідобактерії мають високу антагоністичну активність щодо широкого спектра патогенних і умовно-патогенних мікроорганізмів, пригнічують життєдіяльність стафілококів, шигел, ротавірусів, протея, ентеропатогенної кишкової палички, деяких дріжджоподібних грибів, перешкоджають їх адгезії до слизової оболонки кишечнику.
Streptococcus thermophilus має максимальну лактазну активність і синтезує полісахариди, є живильним середовищем для лактобактерій.
Завдяки цьому ці види бактерій виявляють симбіоз, компенсують метаболізм один одного та стимулюють взаємний ріст.
Saccharomyces boulardii при проходженні через ШКТ чинять біологічну захисну дію щодо нормальної кишкової мікрофлори. Генетично зумовлена стійкість Saccharomyces boulardii до дії антибіотиків дозволяє застосовувати їх одночасно з антибіотиками для захисту нормального мікробіоценозу ШКТ.
Екстракт квіток ромашки аптечної (Matricaria chamomilla L.) містить ефірну олію, до складу якої входять хамазулен, прохамазулен, інші терпени та сесквітерпени, а також флавоноїди, полісахариди, макро- та мікроелементи, каротин, аскорбінова кислота, β-ситостерин, холін, органічні кислоти.
Цей комплекс біологічно активних речовин виявляє спазмолітичні, протизапальні, антимікробні, в’яжучі, потогінні, жовчогінні та седативні властивості, підвищує секреторну діяльність травних залоз, збуджує апетит, усуває спазми кишечнику, пригнічує бродильні процеси, покращує функціональний стан ШКТ.
Інулін — рослинний полісахарид, полімер D-фруктози. Позитивно впливає на функціональний стан мікрофлори ШКТ, як пребіотик стимулює ріст біфідобактерій, підвищує всмоктування кальцію та магнію, сприяє нормалізації ліпідного та вуглеводного обміну. Крім цього, користь інуліну полягає в його здатності знижувати рівень ХС і глюкози в крові, замінюючи її натуральною фруктозою. Тому особливу цінність полісахарид має для людей, що страждають на цукровий діабет 1-го і 2-го типу. Завдяки поліпшенню обміну речовин і оздоровлення лімфоїдної тканини інулін зміцнює імунну систему, підвищує опірність організму до патогенних мікроорганізмів і вірусів.
Дисбактеріоз кишечнику — це фактор ризику розвитку тяжких алергічних уражень шкіри. Патофізіологічні процеси в травній системі призводять до утворення антигенних комплексів і аномальних продуктів розщеплення їжі, що містять мікробні компоненти. Внаслідок цього виникає харчова сенсибілізація організму, яка є провідним механізмом розвитку алергічних захворювань шкіри і слизових оболонок.
Під впливом різних факторів — гормонального дисбалансу; зниженого імунітету (на тлі інших захворювань); вагітності, що також змінює баланс гормонів; при прийомі деяких лікарських препаратів (антибіотики, гормональні препарати, контрацептиви та ін.); при недостатній або надмірній гігієні статевих органів, а також при неправильному застосуванні тампонів; при інфекціях сечовивідних шляхів та частій зміні статевих партнерів порушується баланс мікрофлори піхви. При вагінальному дисбіозі в урогенітальному тракті різко зростає концентрація кишкових мікроорганізмів. При цьому в кишковому і вагінальному вмісті знижується рівень корисних бактерій роду Lactobacillus і Bifidobacterium.
Лактобактерії, що входять до складу Опефери, поновлюють природне кисле середовище піхви, запобігають закріпленню патогенних мікроорганізмів на поверхні слизової оболонки піхви та  підвищують її захисні властивості.
Таким чином, завдяки комбінації лакто- та біфідобактерій, Saccharomyces boulardii, екстракту квіток ромашки аптечної та інуліну Опефера проявляє підвищену ефективність в порівнянні з продуктами, що містять один вид бактерій.

Рекомендації з вживання

Опефера рекомендується у якості дієтичної добавки до раціону харчування як додаткове джерело пробіотичних лакто- та біфідобактерій, рослинних полісахаридів з метою регуляції діяльності мікрофлори ШКТ та поліпшення травлення. Комплекс про- та пребіотиків, що входять до його складу, сприяє підвищенню імунітету та запобігає розвитку дисбактеріозу, гастроентериту, диспепсії, діареї (пов’язаних із прийомом антибіотиків), у тому числі в разі ерадикації Helicobacter pylori, госпітальної діареї; транзиторних дисфункцій кишечнику (діареї, запору, метеоризму, колік), пов’язаних зі зміною раціону харчування, поїздками та іншими причинами; алергічних захворювань (алергічний риніт, БА, екзема, атопічний дерматит, діатез); підтримує нормальний баланс вагінальної мікрофлори в ситуаціях, пов’язаних із підвищеним ризиком його порушення, в тому числі після перенесених захворювань, під час і після лікування антибактеріальними препаратами та іншими лікарськими засобами, при передпологовій підготовці вагітних групи ризику (з порушенням чистоти вагінального секрету).
Спосіб вживання та рекомендована добова доза
За рекомендацією лікаря:
дітям віком від 1 до 3 років — вживати по 1 капсулі 1–2 рази на добу;
дітям віком 3–12 років — вживати по 1 капсулі 1–3 рази на добу;
дорослим і дітям віком ≥12 років — по 1–2 капсули 1–3 рази на добу;
для підготовки перед пологами вагітні групи ризику вживають по 2 капсули 1 раз на добу протягом 5–8 діб. Необхідність вживання в період вагітності та лактації визначається лікарем індивідуально.
Капсули вживати через 30 хв після їди, запивати питною водою.
Дітям віком від 1 до 3 років та особам, які не можуть проковтнути цілу капсулу, безпосередньо перед вживанням капсулу необхідно розкрити, вміст висипати в ложку і змішати з невеликою кількістю питної води кімнатної температури. Отримана суміш зберіганню не підлягає.
Тривалість курсу споживання визначає лікар індивідуально.
Зазвичай курс споживання становить 3–4 тиж. При дисбактеріозах, що виникли в результаті застосування антибіотиків, сульфаніламідних препаратів та з інших причин, після закінчення курсу споживання при відсутності повної нормалізації мікрофлори через 10–14 днів призначають підтримуючі дози Опефери (половина рекомендованої добової дози) протягом 1–1,5 міс.
Увага! Для розчинення вмісту капсули використовувати питну воду гарантованої безпеки і якості. Неприпустимо використання питної води з колодязів і каптажних джерел.

Протипоказання

індивідуальна чутливість до компонентів.

Особливості застосування

перед вживанням дієтичної добавки та при одночасному застосуванні будь-яких лікарських засобів рекомендована консультація лікаря. Для максимальної ефективності інтервал між використанням Опефери й антибіотиків повинен становити не менше 3 год. Вживання капсул Опефера не слід поєднувати з алкоголем або гарячими напоями.
Застереження щодо вживання. Не перевищувати рекомендовану добову дозу. Дієтичну добавку не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування.

Умови зберігання

при температурі не вище 18 °С в оригінальній упаковці та недоступному для дітей місці.