Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Кроха Д3 (Scarce D3) (321194) - інструкція із застосування Дієтичні добавки

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Діагнози
Кроха Д3 (Scarce D3)
Форма випуску
Краплі для перорального застосування
Об'єм
10 мл
Виробник
Євролек-Україна

Кроха Д3 інструкція із застосування

Склад

1 крапля Кроха Д3 містить: вітаміну D3 холекальциферола -250 МО 6,25 мкг; 

допоміжні речовини: у 100 мл крапель міститься білків і вуглеводів - 0 г, жирів - 92,85 г, холекальциферолу - 4,46 мг.

Енергетична цінність на 100 мл - 790,5 ккал.

Показання до застосування

Кроха Д3 рекомендується дітям раннього та грудного віку, які перебувають на грудному і змішаному вигодовуванні, в якості додаткового джерела холекальциферола.

Спосіб застосування

Кроха Д3 приймають перорально. Перед застосуванням необхідно зняти кришку з запобіжним кільцем і накрутити на флакон дозатор. Допускається прийом крапель як в розведеному, так і в нерозбавленому вигляді. Краплі можна розводити в невеликій кількості води, молока, в тому числі грудного, або дитячого харчування. У нерозбавленому вигляді краплі наносять на пустушку, яку дають дитині на 20–30 хвилин, або вносять безпосередньо в ротову порожнину дитини перед годуванням. Також допускається нанесення необхідної кількості нерозбавлених крапель на сосок грудної залози матері перед годуванням дитини.

Тривалість прийому і дози Кроха Д3 визначає лікар, враховуючи стан дитини і надходження холекальциферола з інших джерел.

Здоровим доношеним дітям віком 2–12 місяців, а також дітям раннього віку до 3 років призначають прийом 2 крапель Кроха Д3 на добу. Приймати краплі необхідно щодня протягом строку, встановленого лікарем. Як правило, рекомендується приймати краплі до досягнення 3-річного віку, пропускаючи прийом Кроха Д3 в літні місяці.

Прийом крапель Кроха Д3 можливий тільки після консультації з лікарем.

Якщо дитина перебуває на змішаному вигодовуванні, лікар розраховує дозу індивідуально, враховуючи кількість вітаміну D3, що надходить з їжею. Перед початком прийому крапель Кроха Д3 і протягом всього курсу прийому необхідно контролювати рівень кальцію в сечі.

Заборонено перевищувати рекомендовану лікарем дозу.

Протипоказання

Кроха Д3 не призначають дітям з непереносимістю компонентів крапель. Дітям, харчування яких проходить з використанням адаптованих сумішей забезпечують добову дозу холекальциферола, краплі Кроха Д3 не призначають.

Передозування

При передозуванні крапель Кроха Д3 у дітей можливий розвиток гіпервітамінозу D. Лікування гіпервітамінозу повинно проводитися під контролем лікаря. При передозуванні, в тому числі хронічної, вітаміну D3 краплі Кроха Д3 відміняють.

Форма випуску

Краплі пероральні Кроха Д3 у флаконах темного скла з дозатором і кришкою по 10 мл, в пачці з ламінованого картону 1 флакон.

Умови зберігання

Краплі пероральні Кроха Д3 необхідно зберігати в заводській упаковці далеко від дітей при підтримуваної температурі не вище 25 градусів Цельсія.

Термін придатності

Вказаний на упаковці. Після розкриття флакона слід зберігати краплі Кроха Д3 не більше 1 місяця.