0
UA | RU

МАМАЛАК (MAMALAC)

Склад і форма випуску

1 пляшка (15 мл) містить основну речовину: лактазу – 8,38 мл та інші речовини: гліцерин – 6,62 мл. 1 мл крапельного розчину містить – лактази 3000 ALU..
1 капсула містить: лактазу — 7 мг (700 ALU), мальтодекстрин, желатин (оболонка капсули)..
№ 602-123-20-3/11147 від 14.04.2017 до 14.04.2022
1 капсула містить: лактазу — 7 мг (700 ALU), мальтодекстрин, желатин (оболонка капсули)..

Характеристика

дієтична добавка до раціону харчування — джерело ферменту лактази при несприйнятливості до молока, яка зумовлена дефіцитом лактази.

Фермент лактаза розщеплює складний вуглевод лактозу до моноцукрів глюкози та галактози, сприяє їх всмоктуванню, що забезпечує якісне засвоєння молока та молочних продуктів дитиною.

Мамалак стійкий в кислому середовищі шлунка. Зберігає свою активність при значних коливаннях рН.

Рекомендації по вживанню

Мамалак, капсули вживати перед кожним прийомом молока, молочних продуктів та продуктів, що містять лактозу.

Дітям від народження до 1 року: вміст 1 капсули на 100 мл грудного молока чи молочної суміші.

При грудному вигодовуванні: відкрити капсулу та висипати її вміст у 10–15 мл зцідженого грудного молока, залишити на 5–10 хв для ферментації, дати дитині та продовжити грудне годування у звичайному режимі.

При штучному вигодовуванні: відкрити капсулу та висипати її вміст у теплу (30–40 °С) молочну суміш, залишити на 5–10 хв для ферментації та продовжити годування у звичайному режимі.

Дітям віком від 1 до З років: вміст 1–5 капсул (залежно від об’єму порції молока, молочної суміші або продуктів, що містять лактозу) додати до їжі.

Мамалак, краплі, рекомендовано вживати:

Для немовлят віком Кількість молока за один прийом їжі (мл) Кількість крапель за один прийом їжі (крапель*) Кількість лактази за один прийом їжі
0–2 тиж 60–90 5 750 ALU
3–4 тиж 120 6 900 ALU
1–2 міс 150 8 1200 ALU
3–4 міс 180 9 1350 ALU
Для жінок, які годують немовлят грудьми 200 10 1500 ALU

*1 крапля містить 150 ALU. 1 ALU = 0,333 мкл.

З 15 мл Мамалак, краплі, можна приготувати 37 порцій із рекомендованою дозою 8 крапель на кожну порцію.

Мамалак, краплі, використовувати під час кожного годування немовляти впродовж перших 3–4 міс життя. Після цього періоду фермент лактаза зазвичай починає вироблятися у достатній кількості, й необхідно поступово відмовитися від вживання Мамалаку.

Пропоновано зменшувати рекомендовану дозу вдвічі під час кожного годування чи перейти на вживання Мамалаку через одне годування. За відсутності колік можна повністю відмовитися від вживання Мамалаку. Якщо у процесі відмови від Мамалаку в немовляти неприємні відчуття не проходять або повертаються, рекомендовано повернутися до початкової схеми прийому.

Р-н придатний для використання впродовж 3 тиж після першого відкриття пляшки.

Оскільки Мамалак є ферментом, він руйнується під впливом високої температури, тому його не можна додавати в гаряче або дуже холодне молоко чи молочну суміш.

Якщо кишкові коліки не проходять, необхідно проконсультуватися з лікарем.

Цей продукт не є лікарським засобом.

Перед застосуванням потребує консультації з лікарем.

Добавки дієтичні не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування.

Протипоказання

індивідуальна чутливість до компонентів, що входять до складу продукту.

Умови зберігання

в оригінальній упаковці, в сухому, віддаленому від світла й тепла місці за температури не вище 25 °С. Зберігати в недоступному для дітей місці.

Інструкція
Дата додавання: 29.10.2021 р.
© Компендіум 2020

Діагнози, при яких застосовують МАМАЛАК

Вроджена недостатність лактази МКХ E73.0
Вторинна недостатність лактази МКХ E73.1
Захворювання шлунка МКХ K92.9
Метеоризм (здуття) МКХ R14
Неонатальна жовтяниця, неуточнена МКХ P59.9
Непереносимість лактози неуточнена МКХ E73.9
Розлад прийому їжі в дитячому і дитячому віці МКХ F98.2
Функціональне порушення кишечнику неуточнене МКХ K59.9
Спеціалізований мобільний додаток
для пошуку інформації про лікарські препарати
Наведіть камеру на QR-код, щоб завантажити
На нашому сайті застосовуються файли cookies для більшої зручності використання та покращенняя роботи сайту. Продовжуючи, ви погоджуєтесь з застосуванням cookies.
Developed by Maxim Levchenko