СПІРУЛІНА БІОАКТИВ таблетки 0,5 г №80
Спіруліна інструкція із застосування
Склад
1 капсула містить: спіруліна (Spirulina Platensis) — 400 мг; наповнювачі: кальцію стеарат, МКЦ, лактоза, фруктоза, крохмаль, сорбіт.
Опис та дія
Спіруліна - це ретельно збалансований набір вітамінів, мінералів та амінокислот, що міститься у мукопротеїновій мембрані. Вміст білка в спіруліні досягає 70%, тобто в 10 грамах водоростей його стільки ж, скільки в кілограмі яловичини, а бета-каротину — як в 10 кілограмах сухої моркви. До складу спіруліни входить у великій кількості синій пігмент фікоцианін, що здатний зупиняти ріст ракових клітин. Гамма-ліноленова кислота міститься тільки в спіруліні і в материнському молоці. Ця речовина необхідна для профілактики і лікування артритів. Глютамінова кислота знижує потребу в алкоголі, стабілізує розумові здібності, це живильна речовина для клітин мозку. Тирозин уповільнює старіння організму, запобігає сивині. Цистин — забезпечує роботу підшлункової залози. Аргінін — підвищує сексуальну активність, сприяє очищенню крові від токсинів і шлаків. Інозитол — підтримує в здоровому стані печінку, сприяє виведенню канцерогенів і надмірних жіночих статевих гормонів, нормалізує рівень холестерину. Тіамін — зміцнює нервову систему, знижує стомлюваність, нормалізує сон, серцевий ритм. Фолієва кислота — необхідна для утворення гемоглобіну. До складу спіруліни входить багато вітамінів, мінералів, 18 амінокислот, у тому числі 8 незамінних, які не синтезуються в організмі людини, і ферментів.
Білки спіруліни дуже легко засвоюються організмом людини. Коефіцієнт засвоєння досягає 65–80%, а, наприклад, білок соєвих бобів засвоюється тільки на 40%. Також спіруліна містить нуклеїнові кислоти РНК і ДНК, які регулюють обмін жирів в організмі, фікоцианін і ксантофіл, які володіють протипухлинною активністю, V-ліноленову кислоту, холінестеразу, синій алгін, поліозу, манітол, фенол та інші активні речовини.
За вмістом живильних речовин 1 г спіруліни дорівнює 1 кг овочів. Вона покращує обмін речовин в організмі, підвищує імунітет. Багата вітамінами (А1, В1, В2, В5, В6, В9, В12, Е, біотин), макро- (кальцій, магній, фосфор, калій) і мікроелементами (залізо, марганець, мідь, цинк, молібден, селен). Спіруліна — джерело харчових волокон, які знижують апетит. Вона допомагає регулювати рівень цукру в крові, нормалізувати мікрофлору кишківника. Спіруліна добре засвоюється, інтенсивно очищує організм, внаслідок чого в суглобах, м'язах і лімфі зменшується вміст отруйних продуктів обміну, які отруюють не тільки різні органи, але і мозок. Благотворний вплив спіруліни виявляється у вигляді зміцнення м'язів, поліпшення зору, стану волосся, еластичності шкіри, нормалізації рівня холестерину в крові, поліпшення функції печінки, зміцнення нервової системи і т.д..
Біомаса спіруліни містить усі речовини, які необхідні людині для нормальної життєдіяльності. Ряд особливих речовин — біопротекторів, біокоректорів і біостимуляторів — не зустрічається в інших продуктах натурального походження. Це зумовлює широкий спектр дії спіруліни як продукту харчування і профілактичного засобу.
Тривалий час вживання в їжу добавки не викликає побічних явищ.
Рекомендації щодо застосування
- часті застудні захворювання;
- зниження маси тіла, програми детоксикації, очищення організму;
- проживання в екологічно несприятливих умовах, працювання на шкідливих виробництвах;
- прискорення процесу одужання при травмах і переломах, попередження післяопераційних і посттравматичних ускладнень;
- залізодефіцитна анемія;
- атеросклероз судин та ішемічна хвороба серця;
- суха та груба шкіра;
- хронічні запальні захворювання.
Спосіб застосування та дози
Дорослим та дітям з 12 років по 1 таблетці 3 рази на день під час їжі. Курс прийому 1–2 місяці, який рекомендується повторювати 2–3 рази на рік.
Протипоказання
Індивідуальна чутливість до компонентів продукту, ниркова патологія, що потребує обмеження вживання білку, гострі шлунково-кишкові захворювання.
Перед прийомом рекомендується проконсультуватись з лікарем.
Не є лікарським засобом.
Умови зберігання
Зберігати в сухому, захищеному від світла місці при температурі не вище 25 градусів.
Термін придатності
24 місяці від дати виготовлення.