Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Холісал гель для ротової порожнини туба 10 г, №1 Лікарський препарат

  • Інструкція
  • Про препарат
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
Холісал
Ціна в місті Київ
від 189,03 до  289,50 грн
Без рецепта
Інструкція із застосування Холісал гель для ротової порожнини туба 10 г, №1
Форма випуску
Гель для ротової порожнини
Вага
10 г
Виробник
ATC-група
Сертифікат
UA/7298/01/01 від 21.11.2017

Холісал інструкція із застосування

Лікарська форма

Гель для ротової порожнини.

Прозора безбарвна однорідна маса з запахом анісової олії.

Фармакотерапевтична група

Засоби для місцевого застосування у стоматології. Код АТС A01A D.

Препарат чинить протизапальну, знеболювальну та антисептичну дії. Основна діюча речовина у препараті — холіну саліцилати — чинить місцеву протизапальну і слабку знеболювальну дію. Механізм знеболювальної, жарознижувальної та протизапальної дії саліцилатів пов'язаний із пригніченням активності циклооксигенази, а також з активністю тромбоксансинтетази. Як результат цієї дії пригнічується синтез простаноїдів, у першу чергу простагландинів Е та Р у змінених запаленням тканинах, у стінці травного тракту та у нирках. Застосовується місцево, у звичайних дозах не чинить загальної дії. Хлорид цеталконію посилює знеболювальну та протизапальну дію лікарського засобу. Антисептики, що входять до складу гелевої основи, метилгідроксибензоат та пропілгідроксибензоат (у концентраціях відповідно 0,15% та 0,08%), чинять антибактеріальну дію.

Холіну саліцилат швидко всмоктується зі слизових оболонок (приблизно у 2 рази швидше ацетилсаліцилової кислоти). Саліцилати легко проникають у більшість тканин та рідин організму. Мають високе споріднення з білками крові та тканинами, зв'язуючись у межах від 50 до 80% з альбумінами плазми крові. Період напіввиведення саліцилатів становить від 2 до 4 годин. Біотрансформація саліцилатів відбувається у тканинах, переважно вони трансформуються у печінці до саліцилової кислоти, з якої утворюються саліцилосечова кислота, глюкуроніди, ацеталь, а також гентизинова кислота. Продукти біотрансформації, що утворюються, виводяться з сечею (75% становить саліцилсечова кислота). Приблизно 10% саліцилатів виводяться у незмінному стані з сечею. Виведення відбувається повільно, до 24 годин виводиться приблизно 50% дози.

Протипоказання

Підвищена чутливість до холіну саліцилату, інших саліцилатів, хлориду цеталконію або до будь-яких інших компонентів лікарського засобу.

Спосіб застосування та дози

Нанести невелику кількість гелю на уражену ділянку та обережно втирати протягом

2 хвилин. Застосовувати 2–3 рази на добу. Смужку гелю довжиною 1 см для дорослих і

0,5 см для дітей видавити на чистий палець і обережно втирати протягом кількох хвилин в уражену ділянку слизової оболонки. При лікуванні хвороб пародонта 1–2 рази на добу гель слід закладати в ясеневі кишені, а також застосовувати у вигляді компресів або обережно втирати у ясна 1–2 рази на добу. Тривалість лікування встановлюється залежно від клінічної ситуації. Не пити і не їсти протягом приблизно півгодини після нанесення гелю.

Передозування

Теоретично передозування лікарського засобу неможливе. Однак, якщо це відбудеться, пацієнтові слід прополоскати порожнину рота великою кількістю води і, якщо необхідно, викликати блювання. У випадку підвищеної чутливості до саліцилатів, після передозування гелю і всмоктування в організм значних кількостей холіну саліцилату можуть настати симптоми системної дії саліцилатів: підвищене потовиділення, шум у вухах, нудота, блювання, запаморочення, шкірні висипання (еритема та кропив'янка). Лікування симптоматичне.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій

При місцевому застосуванні препарату відповідно до рекомендованих дозувань відсутній ризик виникнення взаємодії.

Лише у випадку значного передозування і розвитку симптомів системної дії холіну саліцилату слід враховувати, що він діє синергічно з іншими протизапальними, жарознижувальними і болезаспокійливими лікарськими засобами.

Термін придатності

3 роки.

Умови зберігання

Зберігати у недоступному для дітей місці при температурі не вище 25 °С. Не заморожувати.

Упаковка

По 10 г гелю у тубах.

Категорія відпуску

Без рецепта.