Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Алфлутоп (Alflutop) ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Алфлутоп (Alflutop)
Форма випуску
Розчин для ін'єкцій
Кількість штук в упаковці
10 шт.
Сертифікат
UA/6889/01/01 від 11.10.2017

Алфлутоп інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

фармакодинаміка. Препарат регулює обмін речовин у хрящовій тканині.
Чинить хондропротекторну дію шляхом нормалізації біосинтезу гіалуронової кислоти і колагену II типу та пригнічення активності гіалуронідази й інших ферментів, які беруть участь у руйнуванні міжклітинного матриксу. Ці ефекти зумовлюють активацію процесів відновлення структури хряща та запобігають руйнуванню макромолекулярних структур нормальної хрящової тканини.
Відновлюючи гомеостаз у суглобі, препарат гальмує біосинтез медіаторів запалення, включаючи прозапальні цитокіни. Внаслідок цього препарат зумовлює протизапальну та анальгезивну дію, яка проявляється на 8–10-й день лікування.
Протеоглікани, що входять до складу препарату, мають трофічну дію і заміщувальний ефект, достовірно підвищуючи МРТ-показники гідрофільності, висоти хряща та однорідності кісткової тканини.
Фармакокінетика. Дія екстракту морських організмів є сукупним впливом його активних компонентів, тому вивчення фармакокінетичних характеристик неможливе.

Показання Алфлутоп

дегенеративно-ревматичні захворювання суглобів:
— остеоартроз різної локалізації (коксартроз, гонартроз, артроз дрібних суглобів);
— спондильоз.
Відновний період після травм та оперативних втручань на суглобах.

Застосування Алфлутоп

препарат призначати дорослим.
Алфлутоп вводити глибоко в/м. Зазвичай призначати по 1 мл 1 раз на добу, курс лікування — 20 днів.
При ураженні великих суглобів препарат вводити внутрішньосуглобово по 1–2 мл з інтервалом 3 дні між ін’єкціями. Курс лікування — 5 ін’єкцій у кожен суглоб.
За медичними показаннями курс лікування слід повторити через 3–6 міс.

Протипоказання

протипоказаний при підвищеній чутливості до будь-якого компонента препарату.

Побічна дія

рідко: зміни у місці введення, у тому числі відчуття печіння у місці ін’єкції, почервоніння шкіри.
У поодиноких випадках: скороминуще посилення больового синдрому (при внутрішньосуглобовому введенні внаслідок активації метаболізму та інтенсифікації кровообігу), короткочасна міалгія. Також відзначали випадки реакції гіперчутливості, у тому числі висипання, дерматит, кропив’янку, відчуття свербежу, ангіоневротичний набряк, анафілактичний шок.

Особливості застосування

препарат слід застосовувати з обережністю під суворим наглядом лікаря, особливо у разі аутоімунних захворювань (ревматоїдний поліартрит, анкілозуючий спондилоартрит, червоний вовчак, склеродермія). Препарат може спричинити анафілактичні реакції. З обережністю призначати особам з обтяженим алергологічним анамнезом.
Застосування у період вагітності або годування грудьми. Не призначати вагітним або в період годування грудьми.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або роботі з іншими механізмами. Препарат не впливає на здатність керувати транспортними засобами або працювати зі складними механізмами.
Діти. Не призначати препарат дітям, оскільки відсутні клінічні дані, що підтверджують безпеку та ефективність його застосування у цій віковій групі.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

при одночасному застосуванні препарату Алфлутоп з місцевоанастезуючими препаратами, насамперед похідними ПАБК кислоти (новокаїн), слід пам’ятати про побічні дії останніх.
Несумісність. Відсутні дані про несумісність Алфлутопу з іншими лікарськими препаратами, тому Алфлутоп не слід змішувати з будь-якими розчинами в одному шприці.

Передозування

у деяких пацієнтів можуть виникати алергічні реакції.

Умови зберігання

при температурі не вище 25 °С в оригінальній упаковці для захисту від дії світла.