Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Крушини кора кора 1,5 г фільтр-пакет в пачці, №20 Лікарський препарат

  • Інструкція
  • Про препарат
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
Крушини кора
Форма випуску
Кора
Дозування
1,5 г
Кількість штук в упаковці
20 шт.
Виробник
Віола
Сертифікат
UA/2128/01/01 від 12.04.2017
Міжнародна назва

Крушини кора інструкція із застосування

Склад

діюча речовина: кора крушини.

Лікарська форма

Кора.

Подрібнена сировина: шматочки кори різної форми, що проходять крізь сито з отворами діаметром 7 мм. Колір кори з зовнішньої поверхні темно-бурий, сіро-бурий, темно-сірий або сірий, з внутрішньої - жовтувато-оранжевий або червоно-бурий.

Порошок крупний: порошок жовто-бурого кольору, що проходить крізь сито з отворами розміром 2 мм.

Для усіх видів сировини запах слабкий, смак гіркуватий.

Фармакотерапевтична група

Проносні засоби. Код АТС А06А В07.

Біологічно активні речовини препарату чинять м'яку проносну дію, механізм якої полягає у посиленні перистальтики товстої кишки, не подразнюючи слизової оболонки і не впливаючи на тонкий кишечник. Послаблювальна дія настає через 8-12 годин після застосування.

Протипоказання

Підвищена чутливість до компонентів препарату. Запори нейрогенного та ендокринного походження, спастичні запори, кишкова непрохідність, кровотечі, синдром гострого живота, апендицит, гострий гастроентероколіт, інші запальні процеси у черевній порожнині, гострі пропасні стани.

Застосування у період вагітності або годування груддю

Протипоказано.

Діти

Застосування препарату рекомендується дітям старше 12 років.

Спосіб застосування та дози

1 столову ложку кори помістити в емальований посуд, залити 200 мл гарячої кип'яченої води, закрити кришкою і настоювати на киплячій водяній бані 30 хв. Охолодити при кімнатній температурі 10 хв, процідити, залишок віджати до процідженого відвару. Об'єм відвару довести кип'яченою водою до 200 мл. Застосовувати у теплому вигляді дорослим по 1/2 склянки на ніч, дітям старше 12 років - по 1/4-1/3 склянки на ніч. Перед застосуванням відвар збовтати.

2 фільтр-пакети помістити у скляний або емальований посуд, залити 100 мл окропу, закрити і настоювати 15-20 хвилин. Застосовувати у теплому вигляді дорослим до 100 мл на ніч, дітям старше 12 років - по 1/4-1/3 склянки (50-60 мл) на ніч.

Тривалість курсу лікування визначає лікар індивідуально.

Передозування

При передозуванні можливі колікоподібний біль у животі, тенезми, відчуття дискомфорту. При появі вказаних симптомів слід припинити прийом препарату.

Лікування - симптоматичне.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій

Невідома.

Термін придатності

5 років.

Не застосовувати після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.

Умови зберігання

Зберігати в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 градусів у недоступному для дітей місці; приготовлений відвар (настій) - у прохолодному (8 - 15 градусів) місці не більше 2 діб.

Упаковка

По 50 г або 100 г у пакети з вкладанням у пачку; по 1,5 г у фільтр-пакети, з наступною укладкою по 20 фільтр-пакетів у пачки.

Категорія відпуску

Без рецепта.