Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Анаферон таблетки (Anaferon tablets) (267318) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
Анаферон <I>таблетки</I> (Anaferon <I>tablets</I>)
Ціна в місті Київ
від 116,61 до  220,00 грн
Без рецепта
Інструкція із застосування Анаферон таблетки блістер у картонній коробці, №20
Форма випуску
Таблетки
Кількість штук в упаковці
20 шт.
Виробник
Матеріа Медика-Україна
Сертифікат
UA/2614/01/01 від 24.01.2019

Анаферон таблетки інструкція із застосування

Характеристика

лікарська форма — таблетки.
Основні фізико-хімічні властивості: таблетки плоскоциліндричної форми, з рискою та фаскою, від білого до майже білого кольору. На одному плоскому боці з рискою нанесено напис MATERIA MEDICA, на іншому плоскому боці нанесено напис ANAFERON.

Фармакологічні властивості

препарат Анаферон застосовують для лікування та профілактики ГРВІ та грипу. У разі застосування з метою профілактики та лікування Анаферон чинить противірусну дію. Експериментально та клінічно доведена ефективність Анаферону стосовно вірусів грипу, парагрипу, вірусів простого герпесу 1-го та 2-го типів (лабіальний герпес, генітальний герпес), інших вірусів герпесу (вітряна віспа, інфекційний мононуклеоз), ентеровірусів, вірусу кліщового енцефаліту, ротавірусу, коронавірусу, каліцивірусу, аденовірусу, респіраторно-синцитіального вірусу (РС-вірусу). Анаферон знижує концентрацію вірусу в уражених тканинах, діє на систему ендогенних інтерферонів та пов’язаних з ними цитокінів, індукує утворення ендогенних «ранніх» інтерферонів (ІФН α/β) та інтерферону гамма (γ-ІФН). Виявляє антимутагенні властивості.

Показання Анаферон таблетки

Анаферон показаний для профілактики та лікування гострих респіраторних вірусних інфекцій (ГРВІ), у тому числі грипу.
Рекомендовано призначати Анаферон у складі комплексної терапії інфекцій, викликаних герпесвірусами, таких як інфекційний мононуклеоз, вітряна віспа, лабіальний герпес, генітальний герпес.
Застосовують у комплексній терапії і профілактиці рецидивів хронічної герпесвірусної інфекції, зокрема лабіального та генітального герпесу.
Анаферон призначають для комплексної терапії і профілактики інших гострих та хронічних вірусних інфекцій, зумовлених вірусом кліщового енцефаліту, ентеровірусом, ротавірусом, коронавірусом, каліцивірусом.
Препарат Анаферон показаний для застосування у складі комплексної терапії вторинних імунодефіцитних станів різної етіології, у тому числі профілактики та лікування ускладнень вірусних і бактеріальних інфекцій.

Застосування Анаферон таблетки

препарат Анаферон приймають внутрішньо по 1 таблетці за 0,5 год до або через 0,5 год після прийому їжі. Таблетка має повністю розчинитися у роті (не рекомендується розжовувати та ковтати).
Грип, ГРВІ, герпесвірусні інфекції, нейроінфекції, кишкові інфекції. Лікування слід починати якомога раніше при появі перших ознак гострої вірусної інфекції за такою схемою:
1. Перші 2 год Анаферон приймають кожні 30 хв (5 прийомів), потім протягом 1-ї доби — ще 3 таблетки через рівні проміжки часу (усього 8 таблеток).
2. Починаючи з 2-ї доби й надалі препарат приймають по 1 таблетці 3 рази на добу до повного одужання.
За відсутності поліпшення стану на 3-й день лікування ГРВІ та грипу Анафероном необхідно звернутися за консультацією до лікаря.
Для профілактики ГРВІ приймають по 1 таблетці 1 раз на добу щоденно 1–3 міс (протягом усього епідемічного сезону).
Генітальний герпес. При гострих симптомах генітального герпесу препарат Анаферон приймають через рівні проміжки часу за такою схемою: 1–3-й день — по 1 таблетці 8 разів на добу, у подальшому – по 1 таблетці 4 рази на добу протягом не менше 3 тиж.
У разі профілактики рецидивів хронічної герпесвірусної інфекції препарат Анаферон приймають по 1 таблетці 1 раз на добу. Тривалість профілактичного курсу визначається лікарем для кожного пацієнта індивідуально і може досягати 6 міс.
Для лікування та профілактики імунодефіцитних станів препарат Анаферон приймають по 1 таблетці на добу.

Протипоказання

підвищена індивідуальна чутливість до компонентів, які входять до складу препарату.

Побічна дія

ймовірний розвиток алергічних реакцій, зокрема свербіж, висипа́ння, кропив’янку, гіперемію шкіри та набряк, утруднення ковтання.

Особливості застосування

до складу Анаферону входить лактози моногідрат, тому його не рекомендується призначати пацієнтам із вродженою галактоземією, вродженою лактазною недостатністю та/або синдромом мальабсорбції глюкози.
Застосування у період вагітності та годування груддю. Дані про ефективність та безпеку застосування препарату Анаферон у період вагітності та годування груддю відсутні, тому його не слід призначати у ці періоди.
Діти. Препарат Анаферон не застосовують у дітей.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або роботі з іншими механізмами. Не впливає на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або роботі з іншими механізмами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

у разі необхідності Анаферон можна застосовувати одночасно з іншими противірусними, антибактеріальними та симптоматичними засобами.Несумісності з іншими лікарськими засобами не виявлено.

Передозування

випадків передозування препаратом Анаферон не зареєстровано. При випадковому передозуванні можливі прояви диспепсії, спричинені компонентами, що входять до складу препарату.

Умови зберігання

препарат Анаферон слід зберігати при температурі не вище 25 °С у недоступному для дітей місці.
Термін придатності — 3 роки.