Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Регісол ІС (Regisol IC) (265539) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
Регісол ІС (Regisol IC)
Форма випуску
Порошок для орального розчину
Кількість штук в упаковці
10 шт.
Виробник
Сертифікат
UA/14661/01/01 від 06.04.2020

Регісол ІС інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

фармакодинаміка. Осмолярність р-ну препарату Регісол ІС становить 235–255 мОсм/л, рH слабколужний — 8,2.
Глюкоза сприяє абсорбції солей, цитрати допомагають відкоригувати баланс при метаболічному ацидозі.
Р-н лікарського засобу містить (на 1 л р-ну):

Натрію хлорид59,9 ммоль
Калію хлорид33,5 ммоль
Натрію цитрат9,9 ммоль
Глюкоза55,5 ммоль
Na+89,5 ммоль
K+33,5 ммоль
Cl-93,4 ммоль
Цитрат-іони9,9 ммоль

Фармакокінетика. Фармакокінетика води, електролітів і глюкози, що входять до складу лікарського засобу, відповідають природній фармакокінетиці цих речовин в організмі.

Показання Регісол ІС

відновлення водно-електролітної рівноваги, корекція ацидозу при гострій діареї легкого та помірного ступеня дегідратації (наприклад зменшення маси тіла у дітей на 3–9%), при теплових ураженнях, що супроводжуються порушенням водно-електролітного обміну.
З профілактичною метою: теплові та фізичні навантаження, що призводять до інтенсивного потовиділення.

Застосування Регісол ІС

перед початком лікування необхідно визначити масу тіла пацієнта для виявлення її зменшення та міри зневоднення.
Необхідно уникати жирної їжі та їжі з високим вмістом простих цукрів.
Порошок з 1 саше препарату розчинити в 1 л кип’яченої, охолодженої до кімнатної температури води. У р-н не можна додавати інші компоненти, щоб не порушити дію лікарського засобу. Р-н приймати перорально або вводити під наглядом лікаря через назогастральний зонд.
Терапію препаратом Регісол ІС необхідно розпочинати після початку діареї.
Готовий р-н слід приймати після кожного рідкого випорожнення, невеликими ковтками. За 6–10 год доза р-ну може становити 30–60 мл/кг маси тіла. Зазвичай приймати лікарський засіб необхідно не довше ніж 3–4 дні. Застосування лікарського засобу необхідно припинити після закінчення діареї. У разі нудоти або блювання доцільно приймати охолоджений р-н невисокими дозами.
Регідратація: для корекції дегідратації лікарський засіб необхідно приймати протягом перших 6–10 год у кількості, що вдвічі перевищує зменшення маси тіла при діареї, тобто якщо втрати становлять 400 г, кількість препарату становить 800 мл. Протягом терапії препаратом Регісол ІС немає потреби у застосуванні інших рідин.
Подальше застосування: якщо діарея продовжується, після корекції дегідратації протягом наступних 24 год можливий прийом препарату Регісол ІС та інших рідин згідно з таблицею:

Маса тіла, кгЗагальна кількість рідини, млРегісол ІС, млВода, млІнші рідини, мл
5830350210270
61000420250330
71050440260350
81100460280360
91150480290380
101200500300400
121300540320440
141400580350470
161500620370510
181600660400540
201700700420580
251800750450600
301900800480620
402100900540660
5023001000600700
7027001200720780

Діти. Регісол ІС можна застосовувати у дітей. Немає обмежень щодо віку, з якого дітям можна призначати цей лікарський засіб.
У дітей віком до 6 міс препарат застосовують під наглядом лікаря.

Протипоказання

підвищена чутливість до будь-яких компонентів препарату, тяжка дегідратація, гемодинамічний шок, нестримне блювання, втрата свідомості, непрохідність кишечнику, ілеус.

Побічна дія

при дотриманні рекомендованих доз розвиток побічних реакцій малоймовірний.
Потенційно можливий розвиток алергічних реакцій.
Можливе виникнення блювання, що свідчить про надто швидке введення препарату.
У пацієнтів з нормальною функцією нирок ризик виникнення гіпернатріємії або гіпергідратації під час застосування препарату Регісол ІС є низьким.

Особливості застосування

тяжка дегідратація (втрата понад 9% маси тіла у дітей, анурія) має бути пролікована насамперед із застосуванням в/в лікарських засобів для регідратації. Після цього Регісол ІС може бути призначений для продовження терапії.
Рекомендовані дози лікарського засобу не слід перевищувати, якщо потреба пацієнта у додатковому введенні електролітів не підтверджена лабораторними дослідженнями.
При перевищенні дози у пацієнта може розвинутися гіпернатріємія.
Лікарський засіб слід застосовувати перорально, використовуючи для його розчинення воду. Вміст 1 саше лікарського засобу Регісол ІС слід розчиняти в 1 л води. У р-н не можна додавати цукор. Прийом їжі можливий одразу після регідратації. При блюванні слід зачекати 10 хв і випити р-н повільно, невеликими ковтками.
Пацієнти, у яких дегідратація розвинулася на тлі ниркової недостатності, цукрового діабету або інших хронічних захворювань, що порушують кислотно-лужний, електролітний або вуглеводний баланс, потребують ретельного моніторингу при проведенні терапії лікарським засобом Регісол ІС та можуть потребувати госпіталізації.
Діарея може істотно вплинути на баланс рідини і глюкози у пацієнтів із цукровим діабетом, нирковою недостатністю або деякими іншими хронічними захворюваннями. Тому поки симптоми діареї зберігаються, такі пацієнти потребують більш ретельного моніторингу з лабораторними оцінками та госпітальною регідратаційною терапією на базі лікарні.
Слід дотримуватися обережності при застосуванні лікарського засобу Регісол ІС у пацієнтів із захворюваннями печінки.
Лікарський засіб слід з обережністю застосовувати у разі ниркової недостатності у період олігурії або анурії, у разі парентеральної регідратаційної терапії.
Не слід застосовувати лікарський засіб у дітей віком до 6 міс без консультації з лікарем.
У немовлят гостра діарея може спричинити зневоднення та електролітні порушення, що призводить до швидкого погіршання стану пацієнта. Про всі випадки діареї та дегідратації у немовлят необхідно якнайшвидше інформувати лікаря.
Ситуації під час застосування лікарського засобу Регісол ІС, що потребують втручання лікаря:
— змінився психічний стан пацієнта (дратівливість, апатія, летаргія);
— у пацієнта виникає сповільнення мови, з’являється сонливість, він швидко виснажується та не відповідає на запитання;
— постійне блювання;
— температура підвищується вище 39 °С;
— припиняється виділення сечі;
— виникають рідкі кров’янисті випорожнення;
— діарея триває більше 2 днів;
— сильний біль у животі;
— діарея раптово припиняється, з’являється сильний біль;
— лікування вдома неуспішне або неможливе.
1 саше лікарського засобу Регісол ІС містить 10,0 г глюкози. Перш ніж приймати цей лікарський засіб, пацієнтам зі встановленою непереносимістю деяких цукрів необхідно проконсультуватися з лікарем. Пацієнтам з таким рідкісним спадковим захворюванням, як мальабсорбція глюкози-галактози, не слід приймати Регісол ІС.
1 саше лікарського засобу Регісол ІС містить 89,5 ммоль (або 2059 мг) натрію. Слід з обережністю застосовувати лікарський засіб у пацієнтів, які перебувають на дієті з контролем вживання натрію.
1 саше лікарського засобу Регісол ІС містить 33,5 ммоль (або 1307 мг) калію. Необхідно дотримуватися обережності при застосуванні лікарського засобу у пацієнтів зі зниженою функцією нирок або хворих, які застосовують калій-контрольовану дієту.
Застосування у період вагітності або годування грудьми. Лікарський засіб дозволений до застосування у рекомендованих дозах у період вагітності або годування грудьми. Годування грудьми можна продовжувати стільки, скільки необхідно, навіть протягом пероральної регідратації, або його можна продовжити одразу після регідратації.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або іншими механізмами. Не впливає.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

інформації про взаємодію препарату Регісол ІС з іншими лікарськими засобами не існує. рН р-ну препарату — слабколужний, тому може впливати на лікарські засоби, всмоктування яких залежить від рH вмісту кишечнику. Також абсорбція лікарських засобів може бути змінена при діареї (головним чином препаратів, що абсорбуються в тонкому або товстому кишечнику) або при їх кишково-печінковій циркуляції.

Передозування

при введенні дуже великої кількості або дуже концентрованого р-ну лікарського засобу Регісол ІС можливе виникнення гіпернатріємії. Симптоми гіпернатріємії: слабкість, нейром’язове збудження, сонливість, сплутаність свідомості, кома, іноді навіть зупинка дихання.
У пацієнтів зі зниженою функцією нирок можливе виникнення метаболічного алкалозу та гіперкаліємії. Метаболічний алкалоз може проявлятися зниженням вентиляції легень, нейром’язовим збудженням і тетанічними судомами.
У разі сильного передозування з вираженими наслідками введення препарату Регісол ІС слід припинити. Необхідна консультація лікаря. Корекція балансу електролітів і рідини має проводитися на підставі даних лабораторних досліджень.

Умови зберігання

при температурі не вище 25 °C.
Готовий р-н зберігати в холодильнику при температурі 2–8 °C протягом 24 год.