Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Ліверія® ІС (Liveria IC) ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
Ліверія<sup>&reg;</sup> ІС (Liveria IC)
Форма випуску
Таблетки
Дозування
0,5 г
Кількість штук в упаковці
20 шт.
Виробник
Сертифікат
UA/13164/01/01 від 29.11.2017
Міжнародна назва

Ліверія ІС інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

фармакодинаміка. Антиалкогольний, дезінтоксикаційний, гепатопротекторний засіб. Активує ферменти печінки, які беруть участь у метаболізмі етанолу (алкогольдегідрогеназу та ацетальдегіддегідрогеназу), що сприяє прискоренню процесу виведення етанолу та ацетальдегіду з організму, знижуючи їх токсичний вплив. Підвищує стійкість гепатоцитів до продуктів перекисного окиснення ліпідів, індукованого впливом різних токсичних агентів, зокрема етанолу. Запобігає накопиченню жирів у гепатоцитах, що запобігає утворенню жирової інфільтрації печінки. Перешкоджає утворенню фібронектину і колагену, що гальмує процес розвитку цирозу печінки.
Активує холін- і ГАМК-ергічну нейромедіаторні системи, внаслідок чого покращуються функції мислення і короткої пам’яті. Перешкоджає виникненню рухового збудження, спричиненого етанолом. Чинить неспецифічну антидепресивну та анксіолітичну дію, знижує потяг до алкоголю. Скорочує час купірування абстинентного синдрому, знижує психічні і соматичні прояви похмільного синдрому.
Фармакокінетика. Метадоксин швидко абсорбується у травному тракті, має високу біодоступність (60–80%). Зв’язування з білками плазми крові становить близько 50%. Метаболізується в печінці до активних метаболітів — піридоксину та піролідон-карбоксилату. Т½ метадоксину при прийомі внутрішньо або при парентеральному введенні становить 40–60 хв. 45–50% метадоксину виводиться із сечею протягом 24 год, 35–50% — із калом протягом 96 год.

Показання Ліверія ІС

зменшення токсичної дії алкоголю.
Гостра алкогольна інтоксикація (легкої та середньої тяжкості).
Алкогольний абстинентний синдром.
Хронічний алкоголізм.
Комплексна терапія хвороб печінки, особливо алкогольної етіології.

Застосування Ліверія ІС

препарат призначають дорослим внутрішньо.
Для зменшення токсичної дії алкоголю: 2 таблетки за 30–60 хв до вживання алкоголю або 1 таблетка за 30–60 хв до вживання алкоголю та 1 таблетка протягом 30 хв після вживання алкоголю.
При гострій алкогольній інтоксикації легкої та середньої тяжкості, алкогольному абстинентному синдромі: по 1 таблетці 2 рази на добу за 15–30 хв до прийому їжі, дозу можна підвищити до 3 таблеток на добу. Курс терапії — 3–7 днів залежно від стану хворого.
При комплексній терапії хвороб печінки та хронічному алкоголізмі: по 1 таблетці 2 рази на добу за 15–30 хв до прийому їжі. Максимальна добова доза — 3 таблетки. Курс терапії — не менше 90 діб.
Діти. Не слід застосовувати у дітей через відсутність досвіду застосування в цій віковій групі.

Протипоказання

гіперчутливість до будь-якого з компонентів препарату.

Побічна дія

алергічні реакції.

Особливості застосування

метадоксин знижує терапевтичний ефект леводопи, тому його слід з обережністю застосовувати при хворобі Паркінсона на тлі терапії леводопою.
При станах тяжкої алкогольної інтоксикації, що супроводжуються втратою свідомості, неприборкуваним блюванням тощо, пероральне застосування лікарських засобів є недоцільним.
Застосування у період вагітності або годування груддю. Не застосовують.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або іншими механізмами. Не впливає.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

при одночасному застосуванні метадоксин через підсилення декарбоксилювання леводопи знижує її терапевтичну ефективність.

Передозування

не повідомлялось про випадки передозування.

Умови зберігання

в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 °C.