Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Фарисіл таблетки для розсмоктування блістер зі смаком апельсину, №20 Лікарський препарат

  • Інструкція
  • Про препарат
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
Фарисіл
Ціна в місті Київ
від 93,98 до  203,72 грн
Без рецепта
Інструкція із застосування Фарисіл таблетки для розсмоктування блістер зі смаком апельсину, №20
Форма випуску
Таблетки для розсмоктування
Кількість штук в упаковці
20 шт.
Сертифікат
UA/12843/01/01 від 21.03.2018

Фарисіл інструкція із застосування

Лікарська форма

Таблетки для розсмоктування зі смаком апельсину або лимону.

Жовтувато-білі таблетки, круглі, зі скошеним краєм і рискою з одного боку.

Фармакотерапевтична група

Препарати, що застосовуються при захворюваннях горла. Антисептики.

Код АТС R02А А.

Фарисіл — комбінований антисептичний препарат для місцевого застосування при інфекційно-запальних захворюваннях порожнини рота та горла. Дія препарату забезпечується дією компонентів, які входять до складу препарату.

Хлоргексидин — антисептичний засіб, дія якого обумовлена поверхневими катіонактивними властивостями, що призводить до порушення цілісності мембран мікроорганізмів. Препарат активний відносно до багатьох бактерій, грибів та вірусів, що спричинює мікробіцидну дію.

Бензокаїн, що входить до складу препарату, чинить місцевоанестезуючу (знеболюючу) дію. Зменшує біль у горлі, першіння, біль при ковтанні.

Близько 30% хлоргексидину абсорбується у ротовій порожнині, виділяючись зі слиною протягом доби, що значно пролонгує його ефект. Бензокаїн майже не всмоктується в ротовій порожнині.

Протипоказання

Підвищена чутливість до хлоргексидину, бензокаїну чи інших компонентів препарату або інших засобів з анестетичною активністю.

Спосіб застосування та дози

Одну таблетку слід повільно розсмоктувати в ротовій порожнині.

Дорослі та діти віком від 12 років приймають по 1 таблетці через кожні 2–3 години, але не більше ніж 8 таблеток на добу.

Тривалість застосування препарату залежить від перебігу захворювання і зазвичай становить від 3 до 7 днів, але якщо симптоми захворювання зберігаються чи посилюються через дві доби після початку застосування препарату, слід звернутись до лікаря.

Передозування

Через низьку абсорбцію препарату передозування малоймовірне. Теоретично передозування хлоргексидином може супроводжуватися симптомами алкогольної інтоксикації (порушення мовлення, нестійкість при ходьбі), особливо у дітей. Передозування бензокаїном спричиняє симптоми з боку центральної нервової системи (запаморочення, двоїння в очах, збудження, судоми, пригніченість).

Лікування симптоматичне, промивання шлунка, застосування сорбентів. У випадку метгемоглобінемії слід призначити метиленовий синій.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій

Препарат не слід застосовувати з іншими місцевими антисептиками. Необхідно враховувати, що метаболіти бензокаїну значно послаблюють антибактеріальну дію похідних сульфаніламідів.

Термін придатності

2 роки. Не слід застосовувати препарат після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.

Умови зберігання

Зберігати при температурі не вище 30°С. Зберігати в недоступному для дітей місці.

Упаковка

По 10 таблеток у блістері. 2 блістера в пачці з картону.

Категорія відпуску

Без рецепта.