Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Мілдракор-Новофарм (Mildracor-Novofarm) (263481) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Мілдракор-Новофарм (Mildracor-Novofarm)
Форма випуску
Розчин для ін'єкцій
Дозування
100 мг/мл
Кількість штук в упаковці
10 шт.
Виробник
Новофарм-Біосинтез
Сертифікат
UA/12536/01/01 від 14.07.2017
Міжнародна назва

Мілдракор-Новофарм інструкція із застосування

Склад

діюча речовина: meldonium;

1 мл містить мельдонію 100 мг;

допоміжні речовини: вода для ін'єкцій.

Лікарська форма

Розчин для ін'єкцій.

Фармакотерапевтична група

Кардіологічні препарати. 

Показання

У складі комплексної терапії ішемічної хвороби серця (стенокардія, інфаркт міокарда, хронічна серцева недостатність) і дисгормональної кардіоміопатії; гострі та хронічні порушення кровопостачання мозку (мозкові інсульти та хронічна недостатність мозкового кровообігу); гемофтальм і крововиливи у сітківку різної етіології, тромбоз центральної вени сітківки та її гілок, ретинопатії різної етіології (діабетична, гіпертонічна); знижена працездатність, фізичне перенавантаження; абстинентний синдром при хронічному алкоголізмі (у комбінації зі специфічною терапією алкоголізму).

Протипоказання

Підвищена чутливість до мельдонію, підвищення внутрішньочерепного тиску (при порушенні венозного відтоку, внутрішньочерепних пухлинах), органічні ураження центральної нервової системи (ЦНС).

Спосіб застосування та дози

Шляхи введення — внутрішньовенно та парабульбарно.

Серцево-судинні захворювання.

У складі комплексної терапії 500 мг-1 г на добу (5–10 мл розчину для ін'єкцій), застосовуючи всю дозу одразу або розділивши її на 2 введення. Курс лікування — 4–6 тижнів.

Порушення мозкового кровообігу.

Гостра фаза — по 500 г (5 мл розчину для ін'єкцій) 1 раз на добу внутрішньовенно протягом 10 днів, у подальшому переходять на прийом внутрішньо. Загальний курс лікування — 4–6 тижнів.

Хронічні порушення — застосовують пероральну лікарську форму.

Повторні курси (зазвичай 2–3 рази на рік) можливі після консультації з лікарем.

Судинна патологія і дистрофічні захворювання сітківки.

Парабульбарно по 0,5 мл розчину для ін'єкцій 1 раз на добу протягом 10 днів.

Розумові та фізичні перенавантаження.

По 500 мг (5 мл розчину для ін'єкцій) внутрішньовенно 1 раз на добу. Курс лікування — 10–14 днів. При необхідності лікування повторюють через 2–3 тижні.

Хронічний алкоголізм.

Внутрішньовенно по 500 мг (5 мл розчину для ін'єкцій) 2 рази на добу. Курс лікування — 7–10 днів.

Побічні реакції

З боку серцево-судинної системи: рідко — тахікардія, аритмія, зміни артеріального тиску.

З боку системи кровотворення: еозинофілія.

З боку центральної нервової системи: рідко — головний біль, запаморочення, психомоторні порушення, парестезії, тремор, збудження.

З боку шлунково-кишкового тракту: рідко — діарея, нудота, блювання, біль у животі, диспептичні явища, металевий присмак у роті, сухість у роті або гіперсалівація.

Алергічні реакції: рідко — почервоніння та свербіж шкіри, кропив'янка, висипання, ангіоневротичний набряк, дуже рідко — анафілактичний шок.

З боку системи дихання: задишка, сухий кашель.

Загальні порушення та реакції у місці введення: гіперемія, біль у місці введення.

Інші: озноб, біль у грудях, слабкість, гіпертермія, пітливість.

Передозування

Невідомо про випадки передозування препаратом Мілдракор-Новофарм.

У випадку зниженого артеріального тиску можливі головний біль, запаморочення, тахікардія, загальна слабкість. Лікування симптоматичне.

У випадку тяжкого передозування необхідно контролювати функції печінки та нирок.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій

Посилює дію серцевих глікозидів, нітрогліцерину, ніфедипіну, бета-адреноблокаторів та інших антигіпертензивних засобів і коронародилататорів. Сумісний з антиангінальними, анти-агрегантними, антиаритмічними, антикоагулянтними засобами. Можливе призначення разом із серцевими глікозидами, діуретиками, бронхолітиками.

Фармакологічні властивості

Фармакодинаміка.

Мельдоній — структурний аналог γ-бутиробетаїну — речовини, яка є попередником карнітину. Препарат, пригнічуючи активність γ-бутиробетаїнгідроксилази, знижує біосинтез карнітину та транспорт довголанцюгових жирних кислот крізь мембрани клітин, перешкоджає накопиченню у клітинах активованих форм неокислених жирних кислот — похідних ацилкарнітину А, таким чином попереджаючи їх несприятливу дію.

Мельдоній відновлює рівновагу процесів доставки кисню і його споживання у клітинах; попереджає порушення транспорту АТФ, одночасно з цим активує гліколіз, що відбувається без додаткового споживання кисню.

У результаті зменшення концентрації карнітину посилено синтезується γ-бутиробетаїн, якому притаманні судинорозширювальні властивості.

Механізм дії мельдонію визначає широкий спектр його фармакологічних ефектів. Він підвищує працездатність, зменшує симптоми психічного і фізичного перенапруження.

Препарат має виражену кардіопротекторну дію. При серцевій недостатності він поліпшує скорочувальну здатність міокарда, збільшує толерантність до фізичного навантаження. При стабільній стенокардії II і III функціонального класу підвищує фізичну працездатність хворих і зменшує частоту нападів стенокардії.

При гострих і хронічних ішемічних порушеннях мозкового кровообігу мельдоній поліпшує циркуляцію крові в осередку ішемії, впливаючи на перерозподіл мозкового кровотоку на користь ішемізованої ділянки.

Мельдонію властива також тонізуюча дія на ЦНС, він усуває функціональні порушення соматичної та вегетативної нервової системи, у тому числі при абстинентному синдромі у хворих на хронічний алкоголізм. Препарат також має позитивний вплив на дистрофічно змінені судини сітківки і на клітинний імунітет.

Фармакокінетика.

Після внутрішньовенного введення максимальна концентрація в плазмі крові досягається через 10–15 хв. Препарат метаболізується в організмі з утворенням двох основних метаболітів, які виводяться нирками. Період напіввиведення при прийомі залежить від дози та в середньому становить 3–6 годин. При тривалому застосуванні препарату період напіввиведення частково збільшується.

Термін придатності

3 роки.

Умови зберігання

Зберігати в недоступному для дітей місці при температурі не вище 25 °С. Не заморожувати.

Упаковка

Флакони по 5 мл; по 5 флаконів у контурній чарунковій упаковці; по 1 або 2 контурні чарункові упаковки в пачці з картону.

Категорія відпуску

За рецептом.

Виробник

ТОВ фірма «Новофарм-Біосинтез».

Місцезнаходження

Україна, 11700, Житомирська обл., м. Новоград-Волинський, вул. Житомирська, 38.