Зафакол IQ (Zafacol IQ) (568599) - інструкція із застосування Дієтичні добавки
Зафакол IQ інструкція із застосування
Склад
Склад: наповнювач (мікрокристалічна целюлоза), бутират кальцію (джерело масляної кислоти), наповнювач (гідроксипропилметилцелюлоза високої щільності), інулін (фруктоолігосахарид), антиспікаючий агент (магнію стеарат), плівкоутворювач (Aquapolish FWhite 110, 12E, що містить: кальцію карбонат, сорбітол, тальк, натрію альгінат, натрію карбоксиметилцелюлоза, гліцерол), холекальциферол (вітамін D3), Lactobacillus helveticus LH060-LMG-P31392, Bifidobacterium longum Synbalance BI072 – DSM 26197, стабілізатор (полівінілпіролідон), барвник (патентований синій). Без ГМО.
Рекомендована щоденна порція містить: | 1 таблетка | 2 таблетки |
Масляна кислота | 250 mg (мг) | 500 mg (мг) |
Інулін | 100 mg (мг) | 200 mg (мг) |
Lactobacillus helveticus | 3,0 × 109 CFU (КУО) | 6,0 × 109 CFU (КУО) |
Bifidobacterium longum | 3,18 × 108 CFU (КУО) | 6,36 × 108 CFU (КУО) |
Вітамін D3 | 600 IU (МО),що відповідає 15,0 µg (мкг) | 1200 IU (МО), що відповідає 30,0 µg (мкг) |
Характеристика
згідно загальнодоступним літературним джерелам, компоненти, що входять до складу Зафакол IQ, мають наступні властивості:
Масляна кислота належить до жирних кислот з коротким ланцюгом, яка утворюється в товстому кишечнику в процесі ферментації клітковини мікробіотою та виконує наступні функції:
• покращує захисний бар’єр слизової оболонки кишечника та попереджує проникнення патогенних мікроорганізмів та токсинів з просвіту кишечника в кровоносне русло, що може зменшити ризик розвитку деяких аутоімунних, алергічних, запальних, неврологічних та метаболічних станів;
• стимулює синтез муцину (особливого захисного шару стінки кишечника);
• покращує стан та функціонування нормальної мікробіоти кишечника за рахунок стимуляції продукції антимікробних речовин та регуляції рН кишкового вмісту;
• забезпечує клітини організму енергію (в тому числі епітеліоцити слизової оболонки кишечника та клітини мозку), відновлює їх мембрани;
• посилює зв’язки між клітинами слизової оболонки за рахунок збільшення експресії білків щільних контактів (клаудин, окклюдін, зонулін);
• регулює нормальний розвиток клітин слизової оболонки кишечника;
• регулює баланс запальної реакції;
• проявляє антиоксидантну дію;
• регулює моторику кишечника;
• регулює процеси всмоктування та виділення води та електролітів у кишечнику;
• знижує підвищену чутливість кишечника до зовнішніх подразників та зменшує неприємні відчуття в кишечнику.
Інулін — фруктоолігосахарид (складний вуглевод рослинного походження), який відноситься до групи пребіотиків та під дією нормальної мікробіоти кишечника ферментується з утворенням ендогенної масляної кислоти. Має наступні властивості:
• сприяє відновленню нормальної мікробіоти кишечника та пригніченню патогенних мікроорганізмів;
• регулює моторику кишечника;
• сприяє засвоєнню вітамінів та мікроелементів (кальцію, магнію та інших);
• покращує вуглеводний та жировий обмін речовин в організмі (зниження глюкози, тригліцеридів та холестерину);
• покращує детоксикаційну, секреторну, екскреторну та імунну функції ШКТ.
Lactobacillus та Bifidobacterium є складовими нормальної мікробіоти кишечника та сприяють:
• підтриманню та нормалізації мікробіоти кишечника та захисту від кишечних інфекцій за рахунок високого ступеня прикріплення до слизової оболонки кишечника, пригнічувальної активності по відношенню до патогенної та умовно-патогенної флори, продукції органічних кислот (молочної та оцтової) та зниженню рівня рН у кишечнику;
• зменшенню проникності слизової оболонки кишечника для патогенів, токсинів та алергенів;
• збільшенню швидкості регенерації слизової оболонки;
• покращенню травлення та всмоктування поживних речовин, вітамінів та мінералів;
• синтезу вітамінів групи В, вітаміну К, фолієвої та нікотинової кислот;
• засвоєнню кальцію та вітаміну D3;
• нормалізації кишкової перистальтики.
Lactobacillus Helveticus та Bifidobacterium Longum сприяють зменшенню відчуття тривоги, проявів стресу та депресії за рахунок анксіолітичної дії.
Вітамін D3 (холекальциферол) є жиророзчинним вітаміном, який виконує наступні функції:
• підтримує необхідні рівні кальцію та фосфору в крові для формування кісток та збереження їх будови;
• регулює м’язовий тонус;
• сприяє збереженню та відновленню захисного бар’єру слизової оболонки кишечника за рахунок зміцнення щільних міжклітинних контактів та покращенню стану нормальної кишкової мікробіоти (стимулює продукцію антимікробних речовин);
• регулює нормальний розвиток клітин слизової оболонки кишечника;
• бере участь у регуляції імунної активності організму;
• регулює баланс запальної реакції;
• проявляє антиоксидантну дію.
Враховуючи вищезазначені властивості компонентів та спеціальну технологію запрограмованого вивільнення у кишечнику, Зафакол IQ може бути рекомендований як додатковий засіб при:
• функціональних порушеннях роботи кишечника, диспептичних явищах, порушенні регуляції випорожнень, розладах роботи ШКТ;
• запальних явищах в слизовій оболонці кишечника;
• станах, які асоціюються з підвищеною проникністю кишечника (запальних, інфекційних, неврологічних, дерматологічних, алергічних, аутоімунних, метаболічних та функціональних);
• необхідності нормалізації мікробіоти кишечника в результаті: прийому антибіотиків, різних соматичних та інфекційних захворювань, вікових змін, фізичних навантажень, впливу негативних екологічних, кліматичних, стресових та соціальних факторів.
Рекомендації з вживання
дієтична добавка до раціону харчування — додаткове джерело масляної кислоти, вітаміну D3, інуліну, лакто- та біфідобактерій. Завдяки комплексній дії складових Зафакол IQ сприяє: нормальному функціонуванню клітин слизової оболонки товстого кишечника, усуненню дискомфорту в області кишечника, регуляції випорожнень, підтримці нормального балансу та оптимізації якісного складу кишкової мікрофлори, покращенню якості життя та психо-емоційного стану людини.
Спосіб споживання та рекомендована кількість для щоденного споживання: дітям з 12 років по 1 таблетці на добу, дорослим по 1-2 таблетки на добу.
Вживати внутрішньо, після їжі, не розжовуючи, запиваючи питною водою. Таблетку не можна розламувати.
Рекомендована тривалість вживання — 30 днів. Подальше споживання визначається лікарем індивідуально.
Не перевищувати рекомендовану порцію для щоденного споживання.
Перед споживанням необхідно проконсультуватися з лікарем!
Застереження щодо використання: індивідуальна чутливість до компонентів, що входять до складу продукту, діти до 12 років, вагітні, жінки у період лактації. Цей продукт не призначений для діагностики та лікування будь-яких хвороб, не повинен використовуватися як заміна повноцінного раціону харчування.
Умови зберігання
зберігати в оригінальній упаковці, у сухому, віддаленому від світла та тепла, недоступному для дітей місці за температури 15–25 °С.