Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Кадван капсули м'які желатинові блістер, №30 Лікарський препарат

  • Інструкція
  • Про препарат
  • Ціни
  • Карта
Кадван
Форма випуску
Капсули м'які желатинові
Кількість штук в упаковці
30 шт.
Інструкція із застосування Кадван капсули м'які желатинові блістер, №30

Кадван інструкція із застосування

Характеристика

вітамін К2 (менахінон) відомий як нутрієнт, який допомагає підтримати та захистити кісткову тканину, судинну стінку, сполучні тканини.
Вітамін К2 бере участь в метаболізмі кальцію в організмі. При його нестачі в раціоні людини погіршується синтез білка остеокальцину, а це, у свою чергу, знижує міцність кісток.
У післяменопаузальний період втрата кісткової маси пришвидшується, тому жінкам у цей період особливо важливо підтримувати необхідний рівень надходження вітаміну К2 для доставки кальцію до кісткової тканини, його утримання в кістках. Це дає можливість протидії розвитку остеопорозу та зниження ризику переломів.
Вітамін К2 допомагає запобігти кальцифікації кровоносних судин (відкладенню кальцію на їхніх стінках), чим сприяє збереженню їх еластичності та зниженню ризику розвитку негативних серцево-судинних подій (як-от інфаркт або інсульт).
Вживання вітаміну К2 попереджує депонування (накопичення) кальцію в легенях, аорті, серцевих клапанах, гіаліновому хрящі, нирках.
Вітамін К2 запобігає накопиченню надмірної кількості кальцію в шкірі, внаслідок чого формуються перепони для утворення зморшок.
Забезпеченість організму людини вітаміном К2 залежить від стану ШКТ. Значне поширення кишкового дисбіозу, прийом антибіотиків, хіміотерапія, нераціональне харчування, хронічні захворювання кишечнику є основними причинами дефіциту вітаміну К2.
На відміну від низки жиророзчинних поживних речовин, вітамін К2 накопичується печінкою в обмеженій кількості. Тому організм для нормального функціонування потребує його достатнього щоденного надходження з харчовими продуктами (переважно тваринного походження) або з дієтичними добавками.
Вітамін К2 існує в декількох хімічних формах. Серед цих форм саме менахінон МК-7 має високий рівень засвоюваності, забезпечує кращий та більш тривалий рівень концентрації в крові, що важливо для корекції дефіциту (недостатності) вітаміну К2.

Рекомендації з вживання

Кадван рекомендується в якості дієтичної добавки до раціону харчування як додаткове джерело вітаміну К2 (менахінону МК-7) з метою забезпечення його достатнього рівня в організмі та протидії ризикам, що супроводжують дефіцит цього нутрієнта.
Кадван рекомендований після перенесених травм та переломів, з метою протидії розвитку остеопорозу, накопиченню кальцію в легенях, аорті, серцевому клапані, суглобах та інших внутрішніх органах та м’яких тканинах, протидії формуванню каменів у жовчному міхурі та нирках, а також з метою протидії кровотечам, геморагіям та гематомам на фоні прийому лікарських засобів антикоагулянтної дії.
Спосіб вживання та рекомендована добова доза
З метою усунення дефіциту вітаміну К2 вживати дорослим по 1 м’якій капсулі на добу під час їди. Мінімальний курс споживання — 1 міс.
За рекомендацією лікаря рекомендована добова доза та необхідна тривалість споживання можуть бути змінені індивідуально на підставі показників лабораторного контролю.
Застереження. Перед вживанням рекомендована консультація лікаря.
Не перевищувати рекомендовану добову дозу.
Добавку дієтичну не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування.
У випадку прийому лікарських засобів на основі орлістату слід пам’ятати, що вживання вітаміну К2 рекомендоване не менш ніж через 2 год після прийому орлістату або перед сном.

Протипоказання

індивідуальна непереносимість компонентів, період вагітності та годування грудьми, дитячий вік.

Умови зберігання

в оригінальній упаковці при температурі 15–25 °С у захищеному від світла, вологи та недоступному для дітей місці.