Імунсил® капсули 390 мг №20
1 капсула містить: активні інгредієнти: бета-глюкан — 200 мг (mg) (що містить 80% бета-глюканів 1,3 і 1,6), екстракт ехінацеї пурпурової (Echinacea purpurea) — 100 мг (mg), екстракт плодів бузини (Sambucus nigra) — 75 мг (mg);
допоміжні речовини: наповнювачі: мікрокристалічна целюлоза, кальцію стеарат, діоксид кремнію аморфний (орісіл);
оболонка капсули: желатин.
Бета-глюкани (β-glucan) — група полісахаридів, що складаються з мономерів D-глюкози та є структурними елементами мембрани дріжджових грибів Saccharomyces cerevisiae. Численні дослідження довели, що бета-глюкани (1,3 і 1,6) є потужними природними імуномодуляторами. Основний механізм дії бета-глюканів — безпосередня взаємодія з рецепторами макрофагів, що активує неспецифічні захисні механізми і розвиток специфічної імунної відповіді: відбуваються активація цитотоксичних макрофагів, посилення продукції інтерлейкіну-1 макрофагами, стимулювання Т-лімфоцитів, збільшення продукції інших цитокінів, активація клітин-кілерів (NK-клітини), підвищення рівня білка гострої фази в сироватці крові. Бета-глюкани мають протизапальні властивості (інгібують синтез прозапальних цитокінів — інтерлейкінів-6 та -12) і посилюють синтез інтерферону. Таким чином, бета-глюкани активують як місцевий імунітет, забезпечуючи першу лінію захисту організму людини від мікроорганізмів, так і системний імунітет, що призводить до знищення патогенів при їх потраплянні в організм. Посилення імунітету бета-глюканами (1,3 і 1,6) відбувається без його надмірної стимуляції, що попереджує виникнення аутоімунних порушень. Бета-глюкани також позитивно впливають на ліпідний обмін, знижуючи рівень ХС та глюкози в крові, мають антиоксидантні властивості та сприяють нормалізації кишкового мікробіому.
Екстракт ехінацеї (Echinacea purpurea) містить біологічно активні речовини, що стимулюють неспецифічну імунну відповідь, посилюючи захисні сили організму. Основними біологічно активними інгредієнтами ехінацеї пурпурної є похідні кофейної кислоти (цикорієва кислота та її ефіри), алкаміди та полісахариди, які активують переважно клітинний імунітет, стимулюючи фагоцитарну активність макрофагів і хемотаксис гранулоцитів, сприяють вивільненню цитокінів, збільшують продукування інтерлейкіну-1 макрофагами, прискорюють трансформацію B-лімфоцитів у плазматичні клітини, підсилюють антитілоутворення і T-хелперну активність. Екстракт ехінацеї пурпурної виявляє противірусну активність відносно вірусів грипу та герпесу, підвищує опірність до інфекцій дихальної системи.
Екстракт плодів бузини (Sambucus nigra) містить низку біологічно активних речовин, насамперед специфічні антоціани, флавоноїди та полісахариди. Антоціани та флавоноїди здатні пригнічувати протеазу вірусного ферменту 3-CL, що інгібує активність вірусу в клітинах. Полісахариди бузини зумовлюють виражену імуностимулювальну дію. Біологічно активні речовини екстракту сприяють зменшенню вираженості симптомів сезонних захворювань та зменшенню їх тривалості, мають антиоксиданті властивості, що позитивно впливає на зниження оксидативного стресу та запалення при інфекційних процесах. Екстракт бузини засвідчив найбільшу ефективність при профілактичному використанні та вживанні у фазі початкового періоду вірусного захворювання.
Імунсил® рекомендований як додаткове джерело біологічно активних речовин рослинного походження для нормалізації функціонального стану імунної системи, у тому числі при застуді та інфекційних захворюваннях. Імунсил® має імуномодулюючі властивості та сприяє пригніченню розвитку вірусів та бактерій завдяки активації місцевого та системного імунітету. Імунсил® знижує ризик виникнення вірусних та респіраторних захворювань під час піків сезонних інфекцій, перешкоджає виникненню ускладнень та сприяє прискоренню одужання.
Спосіб вживання та рекомендована добова доза: вживати дорослим по 1 капсулі на добу з метою попередження сезонних вірусних та інших інфекцій; по 2 капсули на добу для пришвидшення одужання та попередження розвитку ускладнень при сезонних інфекціях. Імунсил® слід вживати під час їди, запиваючи достатньою кількістю води.
Рекомендований курс прийому: 10–14 днів. При необхідності курс можна подовжити за рекомендацією лікаря. При хронічних захворюваннях курс вживання можна повторити за рекомендацією лікаря після перерви у 2–3 тиж.
Перед вживанням рекомендовано проконсультуватися з лікарем.
індивідуальна непереносимість компонентів, дитячий вік, період вагітності, годування грудьми, імуносупресії, прогресуючі системні захворювання, хвороби системи крові.
не перевищувати рекомендовану добову дозу.
Не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування.
в оригінальній упаковці при температурі 4–25 °С в сухому, захищеному від світла і недоступному для дітей місці.