Колонзак™ (Colonzak)
масляна кислота належить до жирних кислот з коротким ланцюгом, утворюється в товстій кишці в процесі ферментації клітковини мікрофлорою та виконує такі функції:
– забезпечує енергією клітини слизової оболонки товстої кишки, сприяє відновленню енергетичного статусу та покращенню метаболічних процесів у колоноцитах;
– покращує кишковий бар’єр та попереджує проникнення патогенних бактерій з просвіту кишечнику в кровоносне русло за рахунок стимуляції синтезу муцину та секреції слизу, індукції у колоноцитах та фагоцитах продукції антимікробних субстанцій, зміцнення зв’язків між колоноцитами;
– стимулює процеси фізіологічної проліферації нормальних колоноцитів та сприяє підтриманню цілісності слизової оболонки та її відновленню в разі ураження кишечнику;
– регулює водно-електролітний баланс у товстій кишці;
– знижує вісцеральну гіперчутливість та больові відчуття;
– забезпечує колонізаційну резистентність кишечнику за рахунок пригнічення росту і розмноження патогенних бактерій.
Інулін (фруктоолігосахариди) — складний вуглевод рослинного походження, який належить до групи пребіотиків та виявляє свої функціональні властивості в товстій кишці, де повністю засвоюється та гідролізується кишковою мікрофлорою, головним чином біфідобактеріями. У процесі мікробного метаболізму інуліну утворюється ендогенна масляна кислота. Сприяючи розмноженню та активному росту нормальної мікрофлори кишечнику, інулін підсилює колонізаційну резистентність (тобто перешкоджає розмноженню патогенних мікроорганізмів) та детоксикаційну функцію мікрофлори, а також її властивість підтримувати всі види обміну речовин в організмі та всі функції ШКТ (моторну, секреторну, всмоктувальну, екскреторну, імунну).
Біфідобактерії є необхідною складовою нормальної мікрофлори кишечнику та сприяють:
– підтриманню та нормалізації мікробіоценозу кишечнику та захисту від кишкових інфекцій за рахунок високих адгезивних властивостей, антагоністичної активності по відношенню до патогенної та умовно-патогенної мікрофлори, продукції органічних кислот (молочної і оцтової) та зниженню рівня pH в кишечнику;
– зниженню проникності слизової оболонки кишечнику для патогенів, токсинів та алергенів;
– підвищенню швидкості регенерації слизової оболонки;
– покращенню травлення та всмоктуванню поживних речовин, вітамінів та мінералів;
– покращенню синтезу вітамінів групи В, вітаміну К, фолієвої та нікотинової кислот;
– засвоєнню кальцію та вітаміну D;
– підтриманню імунітету;
– нормалізації кишкової перистальтики.
Враховуючи властивості компонентів, Колонзак може використовуватися при станах організму, що супроводжуються порушеннями роботи кишечнику та розладами регуляції випорожнень; необхідності підтримки нормального мікробіоценозу кишечнику після прийому антибіотиків, під час вікових змін, фізичних навантажень, впливу негативних екологічних, кліматичних, стресових та соціальних факторів.
дієтична добавка до раціону харчування — додаткове джерело масляної кислоти, інуліну та біфідобактерій, сприяє підтримці нормальної функції товстої кишки, у тому числі в осіб із синдромом подразненого кишечнику. Завдяки комплексній дії Колонзак сприяє усуненню дискомфорту в ділянці кишечнику (здуття, відчуття важкості), регуляції випорожнень та покращенню якості життя (психоемоційний стан) людини.
Спосіб вживання та рекомендована добова доза: дорослим по 1–2 капсули на добу після прийому їжі.
Тривалість вживання визначається лікарем індивідуально.
Не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування. Не перевищувати рекомендованої добової дози.
Перед вживанням слід проконсультуватися з лікарем.
Не є лікарським засобом.
не рекомендується при підвищеній чутливості до складових компонентів.
Не слід вживати дітям віком до 12 років, у період вагітності та грудного вигодовування.
у сухому, захищеному від світла та недоступному для дітей місці при температурі 8–25 °С.