Все аптеки Украины

Сілента сироп флакон 150 мл, №1 Лікарський препарат

  • Інструкція
  • Про препарат
  • Ціни
  • Карта
Сілента

Силента інструкція із застосування

Характеристика

Сілента (Silenta) — сироп для перорального вживання, який є спеціально розробленим комплексом L-триптофану, магнію, та екстрактів лікарських рослин, які сприяють легкій адаптації дітей та дорослих до емоційних, розумових та фізичних навантажень, під час яких можуть виникати такі прояви дисфункції нервової системи як емоціональна нестабільність, нервові тіки, тривожність, порушення сну, гіперактивність, тахікардія, лабільність АТ.
При емоційних, розумових та фізичних навантаженнях підвищуються витрати організмом таких важливих речовин як серотонін та магній, тому важливо забезпечити достатнє їх надходження в організм людини. Також такі фактори як незбалансоване харчування, надлишок натрію в харчуванні (сіль, підсилювачі смаку), хронічні захворювання, можуть призводити до ще більших витрат магнію та серотоніну, що у свою чергу посилює дисфункцію нервової системи.
L-Tpиптoфaн — незамінна амінокислота, в організмі не синтезується. Триптофан як попередник серотоніну, виявляє антидепресивну дію, сприяє зняттю тривожного стану, гіперакгивносгі, нав’язливих станів, сприяє засинанню та нормальному сну.
Магній — це природний стабілізатор нервової системи та є одним з основних мінеральних елементів організму, який бере участь у регуляції метаболізму нервової, дихальної, серцево-судинної та кровотворної систем, захищає міокард від гіпоксії та ішемії, діє заспокійливо, зменшує нервово-м’язову збудливість, забезпечує нормальне скорочення м’язів.
Екстракт квіток ромашки аптечної містить олію ефірну, до складу якої входить хамазулен, прохамазулен, інші терпени і сесквітерпени, а також флавоноїди, полісахариди, солі мінеральні, каротин, кислоту аскорбінову, ситостерин, холін.
Цей комплекс біологічно активних речовин чинить спазмолітичну, болезаспокійливу і седативну дію.
Листя меліси лікарської має седативний ефект та застосовується при надмірному нервовому збудженні, безсонні, вегето–судинній дистонії, порушеннях у роботі серця, а також для нормалізації тиску при його зміні внаслідок емоційного збудження. Екстракт суцвіть липи широколистої містить глікозиди, дубильні речовини, сапоніни, терпени, вітамін С, каротин та має м’який заспокійливий ефект.
Механізм дії
Триптофан бере участь у підтриманні азотистої рівноваги в процесах обміну, а також процесах збудження і гальмування. L-триптофан — альфа-амінокислота, з якої в організмі синтезуються ніацин (вітамін В3, РР) і серотонін. Останній бере участь в мозкових процесах, регулюванні сну, настрою і больового порогу. Він здатний конвертуватися в 5-НТР (5-гідрокситриптофан), а потім в серотонін. Серотонін впливає на настрій, апетит, сон і імпульсний контроль.
Після того, як серотонін виробляється шишкоподібною залозою, він здатний в нічний час перетворитися в мелатонін — гормон, що регулює сон.
Магній представляє собою внутрішньоклітинний катіон, що знижує збудливість нейронів та пригнічує нервово-м’язову передачу.
Комбінація рослинних речовин, таких як екстракт квіток ромашки аптечної, екстракт листя меліси лікарської та екстракт суцвіть липи широколистої, обумовлює урівноваження гальмівних і збудливих процесів в нервовій системі за рахунок зниження збудження центральної нервової системи і посилення процесів гальмування.

Рекомендації з вживання

компоненти, які входять до складу Сіленти, сприяють легкій адаптації дітей та дорослих до емоційних, розумових та фізичних навантажень, під час якої можуть виникати такі прояви як:
– неврози і неврозоподібні стани;
– психомоторне збудження;
– вегетативні неврози різноманітного походження;
– вегето-судинна дистонія;
– порушення сну та безсоння (в тому числі нічні страхи та порушення засипання).
Спосіб вживання та дози
Діти віком від 3 до 6 років: по 5 мл 2-3 рази на добу.
Діти віком від 6 до 12 років: по 10 мл 2 рази на добу.
Діти віком від 12 та дорослі: по 15 мл 2 рази на добу.
Рекомендований термін вживання 14 днів. Курс вживання можна повторити через два тижні.
Вимірювати кількість дієтичної добавки з допомогою мірного стаканчику. Вживати після їди, при необхідності запивати питною водою. Перед вживанням збовтати. Перед вживанням рекомендована консультація лікаря.

Протипоказання

підвищена чутливість до складових компонентів, період вагітності та годування груддю.

Умови зберігання

в оригінальній упаковці при температурі 15 — 25 °С. При зберіганні можливе утворення осаду, який не впливає на якість сиропу.