Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Зафакол (Zafacol) Дієтичні добавки

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Діагнози
Зафакол (Zafacol)
Форма випуску
Таблетки, вкриті оболонкою
Кількість штук в упаковці
30 шт.
Виробник
Ворвартс Фарма

Зафакол інструкція із застосування

Характеристика

дієтична добавка до раціону харчування — додаткове джерело масляної кислоти, інуліну та біфідобактерій, сприяє нормалізації функціонування товстої кишки при розладах ШКТ.
Дія таблетки Зафакол починається безпосередньо в товстій кишці, сприяючи нормальному функціонуванню клітин слизової оболонки, зменшенню проявів запалення, нормалізації перистальтики, відновленню мікробіоценозу. Завдяки комлексній дії Зафакол сприяє усуненню дискомфорту в ділянці кишечнику (біль, спазми, здуття, відчуття тяжкості), регуляції випорожнень та покращенню якості життя (в тому числі психоемоційного стану) людини.
Масляна кислота належить до жирних кислот з коротким ланцюгом, яка утворюється в товстій кишці у процесі ферментації клітковини мікрофлорою та виконує такі функції:
– забезпечує енергією клітини слизової оболонки товстої кишки, сприяє відновленню енергетичного статусу та покращенню метаболічних процесів у колоноцитах;
– покращує кишковий бар’єр та запобігає проникненню патогенних бактерій з просвіту кишечнику в кровоносне русло за рахунок:
а) стимуляції синтезу муцину та секреції слизу;
б) індукції у колоноцитів та фагоцитів продукції антимікробних субстанцій;
в) зміцненню зв’язків між колоноцитами.
– стимулює процеси фізіологічної проліферації нормальних колоноцитів та сприяє підтриманню цілісності слизової оболонки та її відновленню в разі ураження кишечнику;
– зменшує синтез прозапальних цитокінів та проявляє протизапальну дію;
– регулює водно-електролітний баланс у просвіті товстої кишки;
– знижує вісцеральну гіперчутливість та зменшує вираженість больових відчуттів;
– забезпечує колонізаційну резистентність кишечнику за рахунок пригнічення росту і розмноження патогенних бактерій.
Інулін — фруктоолігосахарид (складний вуглевод рослинного походження), який відноситься до групи пребіотиків та проявляє функціональні властивості в товстій кишці, де повністю засвоюється та гідролізується кишковою мікрофлорою, головним чином біфідобактеріями. У процесі мікробного метаболізму інуліну утворюється ендогенна масляна кислота. Сприяючи розмноженню та активному росту нормальної мікрофлори кишечнику, інулін підсилює колонізаційну резистентність (тобто перешкоджає розмноженню патогенних мікроорганізмів) та детоксикаційну функцію мікрофлори, а також її властивість підтримувати всі види обміну речовин в організмі та всі функції ШКТ (моторну, секреторну, всмоктувальну, екскреторну, імунну).
Біфідобактерії є необхідною складовою нормальної мікрофлори кишечнику та сприяють:
– підтриманню та нормалізації мікробіоценозу кишечнику та захисту від кишечних інфекцій за рахунок високих адгезивних властивостей, антагоністичної активності щодо патогенної та умовно-патогенної флори, продукції органічних кислот (молочної та оцтової) та зниженню рівня pH в кишечнику;
– зменшенню проникливості слизової оболонки кишечнику для патогенів, токсинів та алергенів;
– збільшенню швидкості регенерації слизової оболонки;
– покращенню травлення та всмоктуванню поживних речовин, вітамінів та мінералів;
– синтезу вітамінів групи В, вітаміну К, фолієвої та нікотинової кислот;
– засвоєнню кальцію та вітаміну D;
– підтриманню імунітету;
– нормалізації кишкової перистальтики.
Враховуючи властивості компонентів, Зафакол може використовуватись при:
– диспептичних явищах, які виникають при функціональних порушеннях кишечнику, порушенні регуляції випорожнень, розладах роботи ШКТ, запальних явищах в слизовій оболонці товстої кишки;
– необхідності нормалізації мікробіоценозу кишечнику в результаті прийому антибіотиків; різних соматичних інфекційних захворювань; вікових змін; фізичних навантажень; впливу негативних екологічних, кліматичних, стресових та соціальних факторів.

Рекомендації з вживання

дорослим та дітям віком від 12 років по 1–2 таблетки на добу після вживання їжі, не розжовуючи. Рекомендований термін споживання не менше 30 днів.
Перед застосуванням потребує консультації з лікарем.
Дієтична добавка. Не є лікарським засобом. Добавки дієтичні не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування.

Протипоказання

діти віком до 12 років, вагітні, жінки у період годування грудьми, індивідуальна непереносимість компонентів, що входять до складу продукту. Не перевищувати рекомендовану дозу.

Умови зберігання

у віддаленому від тепла та світла, сухому місці за температури 8–25 °С. Зберігати у недоступному для дітей місці.