Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Кальцій + магній (Calcium + magnesium) (320557) - інструкція із застосування Дієтичні добавки

  • Інструкція
Кальцій + магній (Calcium + magnesium)
Форма випуску
Таблетки
Дозування
0,5 г
Кількість штук в упаковці
90 шт.
Виробник
Фармаком
Сертифікат
05.03.02-04/107409 від 07.11.2011

Кальцій + магній інструкція із застосування

Показання до застосування

Cприяє підтримці процесу відновлення кісткової тканини; зміцненню кісткової системи; нормалізації роботи серцево-судинної і нервової системи.

Склад

Цитрат кальцію — 140,0 мг, фосфор — 50,0 мг, оксид магнію — 40,0 мг, вітамін Д3 — 0,0005 мг, допоміжні речовини.

Опис діючих речовин

Основна функція вітаміну Д3 полягає в метаболізмі кальцію і фосфору в організмі. Він необхідний для активного всмоктування цих мінералів з кишечника і засвоєння їх в кістковій тканині. Вітамін Д3 регулює також рівень амінокислот у крові.

Цитрат кальцію являє собою сіль органічної (лимонної) кислоти і має високу біодоступність. При взаємодії цитрату кальцію зі шлунковим соком іони кальцію активно вивільняються, а частина лимонної кислоти, що залишилася, бере участь в утворенні енергії. Завдяки високій біодоступності, цитрат кальцію легко засвоюється будь-яким організмом, незалежно від віку, кристалізується і не призводить до утворення каменів.

Магній є життєво важливим елементом, який знаходиться у всіх тканинах організму і необхідний для нормального функціонування клітин, бере участь у більшості реакцій обміну речовин. Зокрема, він бере участь в регуляції передачі нервових імпульсів і в скороченні м’язів.

Фосфор відіграє велику роль в життєдіяльності організму, в тому числі і в утворенні кісткової тканини. Він в значній кількості входить до складу нервової тканини і необхідний для нормальної діяльності нервової системи. Всмоктування поживних речовин з кишечника, процеси обміну речовин, зокрема використання жиру організмом, — все це відбувається за участю фосфору.

Спосіб застосування

Дорослим по 1 таблетці 3 рази на день після прийому їжі. Курс прийому — до 1 місяця, в подальшому термін застосування і можливість повторного курсу узгоджувати з лікарем.

Протипоказання

Індивідуальна чутливість до компонентів, цукровий діабет.

Форма випуску

Таблетки по 500 мг № 90.

Термін придатності

36 місяців.