Рейтоіл капсули №30
1 капсула містить: риб’ячий жир (18/12 EPA/DHA) — 1000 мг (містить не менше ніж 300 мг омега-3-поліненасичених жирних кислот, до складу яких входять етилові ефіри: ейкозапентаєнової кислоти (EPA) — не менше 18%, докозагексаєнової кислоти (DHA) — не менше 12%); олії паростків пшениці — 100 мг.
Допоміжні речовини: желатин, гліцерин (наповнювач), вода очищена.
Без ГМО.
функціональні властивості Рейтоілу зумовлені комбінацією основних речовин — поліненасичених жирних кислот (ПНЖК) родини омега-3: ейкозапентаєнової (EPA) і докозагексаєнової (DHA), які входять до складу риб’ячого жиру та вітаміну Е природного походження (олія паростків пшениці), що діють синергічно в нормалізації обмінних процесів, включаючи холестериновий обмін.
Омега-3 ПНЖК належать до незамінних жирних кислот, які не виробляються людським організмом, — тобто необхідно включати в раціон продукти, багаті цими речовинами.
Ейкозапентаєнова кислота (EPA) і докозагексаєнова кислота (DHA) виявляють такі біологічні ефекти:
- нормалізують ліпідний склад крові, знижують рівень шкідливого ХС, що важливо для профілактики пошкодження судинної стінки — головної причини розвитку інфарктів і інсультів. При регулярному вживанні риб’ячого жиру, що містить омега-3 ПНЖК, знижується рівень ТГ, ХС ЛПНЩ і ЛПДНЩ;
- перешкоджають злипанню тромбоцитів, сприяють розрідженню крові і запобігають утворенню тромбу — другої причини виникнення інсультів та інфарктів. Як результат, підвищується еластичність мембран клітин крові, знижується активація тромбоцитів і пригнічується хемотаксис. Це призводить до зниження в’язкості крові і ризику тромбоутворення, судинорозширювальний ефект переважає над судинозвужувальним. Зазначені властивості поліпшують мікроциркуляцію, особливо в судинах, уражених атеросклерозом;
- основа для синтезу речовин, які пригнічують запальні процеси, — простагландинів. Цим пояснюється зниження активності неспецифічної запальної реакції при прийомі достатньої кількості незамінних омега-3 ПНЖК;
- покращують функції нервової системи, сприяють концентрації уваги, покращують пам’ять, зір, запобігають розвитку нервових і психічних розладів;
- необхідні в комплексному догляді за станом шкіри, нігтів і волосся, сприяють якісному оновленню клітин шкіри, зволоженню шкіри «зсередини», зменшують сухість, лущення і почервоніння;
- містяться у сітківці і сприятливо впливають на зір;
- позитивно впливають на жировий обмін;
- сповільнюють вироблення стресових гормонів, сприяють підвищенню рівня нейромедіаторів — серотоніну, дофаміну, ацетилхоліну, та активізації передачі нервових імпульсів, тому доцільно використовувати їх у профілактиці післяпологових депресій;
- споживання омега-3 ПНЖК у період вагітності знижує ризик пізнього токсикозу вагітності, тромбофілії вагітних, передчасних пологів, гіпотрофії плода;
- необхідні для правильного формування та розвитку усіх систем плода, особливо нервової та імунної.
Олія паростків пшениці є джерелом вітаміну Е, який зумовлює антиоксидантні властивості Рейтоілу, бере участь у тканинному диханні та інших важливих процесах тканинного метаболізму; захищає клітини і тканини від пошкоджувальної дії надмірної кількості вільних радикалів і продуктів перекисного окиснення ліпідів.
Рейтоіл рекомендований як дієтична добавка до раціону харчування як додаткове джерело омега-3 ПНЖК — ейкозапентаєнової кислоти (EPA), докозагексаєнової кислоти (DHA) та натурального вітаміну Е — з метою загального зміцнення організму та профілактики: порушень ліпідного обміну (гіпертригліцеридемії, дисліпідемії), пов’язаних з надмірною масою тіла, цукровим діабетом, АГ та атеросклерозом; захворювань серцево-судинної системи (атеросклероз, тромбоз) та кістково-суглобового апарату; виразкової хвороби шлунка та дванадцятипалої кишки; уражень шкіри та слизової оболонки. Комплекс біологічно активних речовин, що входить до складу дієтичної добавки Рейтоіл, сприяє прискоренню загоювання ран, зниженню в’язкості крові та ризику тромбоутворення; позитивно впливає на розумову діяльність: покращує здібність до навчання, життєвий тонус і працездатність; сприяє підвищенню концентрації уваги у дітей та покращенню пам’яті; допомагає підтримці здоров’я матері та плода (запобігає передчасним пологам, недостатній масі тіла при народженні); має загальнозміцнювальні, гіполіпідемічні та антиоксидантні властивості.
Спосіб вживання та рекомендована добова доза: дорослим і дітям віком від 3 років та старше — по 1 капсулі 2–3 рази на добу під час або після прийому їжі. Не розжовувати, запивати питною водою (150–200 мл).
Курс вживання — не менше 3 міс. У разі необхідності курс можна повторити.
Перед вживанням рекомендована консультація лікаря.
Не є лікарським засобом.
індивідуальна чутливість до компонентів.
не перевищувати рекомендовану добову дозу.
Дієтичну добавку не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування.
при температурі не вище 30 °С в оригінальній упаковці та недоступному для дітей місці.