Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Депривіт таблетки, вкриті плівковою оболонкою 60 мг блістер, №30 Лікарський препарат

  • Інструкція
  • Про препарат
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
Депривіт
Ціна в місті Київ
Без рецепта
Інструкція із застосування Депривіт таблетки, вкриті плівковою оболонкою 60 мг блістер, №30
Форма випуску
Таблетки, вкриті плівковою оболонкою
Дозування
60 мг
Кількість штук в упаковці
30 шт.
Виробник
Київський вітамінний завод
Сертифікат
UA/6967/01/01 від 12.06.2017

Депривіт інструкція із застосування

Лікарська форма

Таблетки, вкриті плівковою оболонкою.

Таблетки круглої форми з двоопуклою поверхнею, вкриті плівковою оболонкою зеленого кольору.

Фармакотерапевтична група

Антидепресанти.
Код АТС N06A X.

Рослинний антидепресант. Екстракт звіробою, який містить активні речовини гіперицин, псевдогіперицин та гіперфорин, чинить гармонізуючу дію на центральну та вегетативну нервову систему.

Депривіт допомагає при поганому настрої, апатії, які супроводжуються такими симптомами, як нездужання, втрата апетиту і безсоння. Він поліпшує настрій, позитивно впливає на розумові та фізичні здібності, підвищує працездатність.

Протипоказання

Підвищена чутливість до компонентів препарату; фотосенсибілізація, в тому числі після прийому препаратів звіробою (в анамнезі); застосування інгібіторів моноаміноксидази одночасно і/або в попередні 2 тижні, тяжкі депресії, що супроводжуються суїцидальними думками.

Одночасне застосування: індинавіру або інших антиретровірусних препаратів; циклоспорину, дигоксину, теофіліну, іринотекану, такролімусу, симвастатину, фексофенадину, трициклічних антидепресантів (амітриптилін, нортриптилін), протиепілептичних засобів (карбамазепін, фенобарбітал, фенітоїн), селективних інгібіторів зворотного захоплення серотоніну (цитапролам, флувоксамін, сертралін, пароксетин), а також триптанів (суматриптан, наратриптан, золмітриптан), препаратів для зниження згортання крові (варфарин та інші антикоагулянти — похідні кумарину). Застосування пероральних контрацептивів, ін'єкційних контрацептивів та імплантатів (через ризик зниження ефективності протизаплідних засобів).

Спосіб застосування та дози

Застосовують внутрішньо під час приймання їжі, не розжовуючи, запиваючи достатньою кількістю рідини.

Дорослим і дітям старше 12 років призначають по 1 таблетці 3 рази на добу. Задовільний терапевтичний результат може спостерігатися через 10–14 днів лікування. Для досягнення повного терапевтичного ефекту необхідне регулярне приймання препарату протягом декількох тижнів або місяців. Якщо симптоми захворювання зберігаються більше 4–6 тижнів, слід припинити застосування препарату та звернутися до лікаря.

Передозування

Випадки передозування препаратами звіробою не описані. Якщо пацієнт прийняв дозу препарату, вищу за рекомендовану, йому слід уникати УФ-опромінювання та сонячних ванн протягом 1–2 тижнів.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій

При одночасному застосуванні препаратів звіробою або застосуванні їх відразу після терапії інгібіторами моноаміноксидази, також як і у разі застосування інгібіторів моноаміноксидази безпосередньо після терапії препаратами звіробою, можливе посилення побічних ефектів. При одночасному застосуванні з іншими антидепресантами (флуоксетин, пароксетин, сертралін, флувоксамін, циталопрам) і похідними триптану (суматриптан, наратриптан, золмітриптан) також можливе посилення побічних реакцій (нудота, блювання, збудження, відчуття страху). Крім вказаних препаратів, Депривіт може взаємодіяти також з іншими лікарськими засобами, метаболізм яких відбувається за участю ферментів системи цитохрому Р450. Вплив на ферменти може тривати і після припинення лікування препаратами, що містять екстракт звіробою. У зв'язку з цим взаємодія препарату Депривіт з іншими препаратами може відбуватися ще протягом двох тижнів після припинення його застосування.

Препарати звіробою можуть підвищувати активність багатьох ферментів, що беруть участь у метаболізмі інших лікарських засобів. У результаті таких реакцій може знижуватись концентрація у плазмі та терапевтичний ефект деяких лікарських засобів.

Може знижувати ефект непрямих антикоагулянтів (варфарин, фенпрокумон), циклоспорину, дигоксину, індинавіру, амітриптиліну, нортриптиліну, теофіліну (одночасний прийом можливий тільки за призначенням лікаря з обов'язковим контролем показників крові і протромбінового часу на початку і наприкінці лікування). Спільне застосування з пероральними гормональними контрацептивами може послабити їх дію і призводити до міжменструальних кровотеч.

Термін придатності

3 роки.

Умови зберігання

Зберігати в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 °С. Зберігати у недоступному для дітей місці.

Упаковка

По 10 таблеток у блістері; по 3 блістери в пачці.

Категорія відпуску

Без рецепта.