Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Камістад®-гель Н (Kamistad®-gel N) (271618) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Камістад<sup>&reg;</sup>-гель Н (Kamistad<sup>&reg;</sup>-gel N)
Форма випуску
Гель
Вага
10 г
Виробник
Стада
ATC-група
Сертифікат
UA/6590/01/01 від 06.07.2018

Камістад -гель Н інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

фармакодинаміка. Комбінація активних речовин у препараті має знеболювальні, протизапальні та антибактеріальні властивості.
Лідокаїн є сильним місцевоанестезуючим засобом амідного типу. Механізм його дії ґрунтується на стабілізації клітинних мембран за рахунок блокади натрієвих каналів.
Ромашка або рідкий екстракт ромашки містить складну суміш структурно різних протизапальних і антибактеріальних властивостей, об’єднаних для підвищення загального лікувального ефекту. Терапевтично найбільш важливими є сесквітерпени, що становлять більше ніж 50% активних складових частин ромашки. Протизапальна дія ромашки зумовлена головним чином наявністю хамазулену та (–)-альфа-бісабололу, що також мають антибактеріальні та протигрибкові властивості.

Показання Камістад -гель Н

лікування легких запальних уражень ясен і слизової оболонки порожнини рота.

Застосування Камістад -гель Н

дорослим смужку Камістад-гель Н завдовжки ½ см наносити на уражені ділянки слизової оболонки порожнини рота 3 рази на добу, злегка масажуючи. Курс лікування визначає індивідуально лікар залежно від перебігу захворювання.
Дітям віком від 12 років смужку Камістад-гель Н завдовжки ½ см наносити на слизову оболонку порожнини рота. Не застосовувати більше 3 разів протягом 24 год.
Камістад-гель Н застосовувати до зменшення вираженості запалення слизової оболонки порожнини рота.

Протипоказання

гіперчутливість до лідокаїну або інших місцевоанестезуючих засобів амідного типу, ромашки або інших компонентів препарату.
Ушкодження слизової оболонки порожнини рота.

Побічна дія

частота проявів випадків побічної дії визначається за такими критеріями: дуже часто (≥1/10); часто (≥1/100 до <1/10); нечасто (≥1/1000 до <1/100); рідко (≥1/10 000 до <1/1000); дуже рідко (≥1/10 000 або невідомо).
З боку шкіри та підшкірної клітковини: нечасто — після застосування гелю може виникнути тимчасове легке печіння, подразнення, почервоніння.
З боку імунної системи: дуже рідко — оскільки продукт містить лідокаїн, цинамон і ромашку, можуть виникати алергічні реакції, включаючи контактні алергічні реакції, шкірний висип, свербіж, ангіоневротичний набряк. Такі реакції також можуть виникати у пацієнтів з гіперчутливістю до рослин з родини Айстрових (полин) та Перуанського бальзаму (через перехресну реакцію).
Якщо виникли будь-які реакції гіперчутливості, застосування Камістад-гель Н слід припинити та обов’язково звернутися за консультацією до лікаря.

Особливості застосування

високі дози не слід застосовувати довше зазначеного періоду без консультації з лікарем.
Слід уникати потрапляння препарату в очі або на відкриті рани. Руки слід ретельно вимити після використання Камістад-гель Н.
Препарат містить розчин бензалконію хлориду, що може спричинити подразнення шкіри.
Препарат може спричинити оніміння язика, тому після застосування препарату потрібно з обережністю вживати їжу та напої.
Застосування у період вагітності або годування грудьми. Немає клінічного досвіду застосування препарату в період вагітності або годування грудьми, тому препарат не слід застосовувати в ці періоди.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або іншими механізмами. Не виявлено впливу на здатність керувати транспортними засобами або працювати з іншими механізмами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

дані відсутні.

Передозування

на даний час жодного випадку інтоксикації або передозування препаратом не зафіксовано.

Умови зберігання

зберігати при температурі не вище 30 °С.