Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Ферезол рідина нашкірна флакон 15 г в пачці, №1 Лікарський препарат

  • Інструкція
  • Про препарат
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
Ферезол
Форма випуску
Рідина нашкірна
Вага
15 г
Виробник
Лубнифарм
Сертифікат
UA/5060/01/01 від 01.12.2016

Ферезол інструкція із застосування

Склад

діючі речовини: 1 г рідини містить фенолу 600 мг, трикрезолу 400 мг.

Лікарська форма

Рідина нашкірна.

Основні фізико-хімічні властивості: легкорухлива масляниста рідина від світло-коричневого до темно-бурого кольору з запахом фенолу.

Фармакотерапевтична група

Засоби, що застосовуються у дерматології. Засоби, що застосовуються для видалення бородавок та мозолей.

Код АТХ D11А F.

Фармакологічні властивості

Фармакодинаміка.

Ферезол — комбінований препарат, що чинить припікальну та бактерицидну дію. Механізм протимікробної дії полягає у необоротній коагуляції білків, які входять до складу життєво важливих структур збудника (цитоплазматичної мембрани, джгутиків), що призводить до втрати функцій, які вони виконують, та загибелі мікроба. Препарат не має вираженої вибірковості відносно певних видів мікробів, активний відносно грампозитивних, грамнегативних бактерій, грибів, вірусів, найпростіших. Механізм припікальної дії зумовлений деструкцією макромолекул клітин та волокон шкіри і слизових оболонок (хімічний опік). При контакті з тканинами організму спричиняє хімічні опіки.

Фармакокінетика.

Не встановлена.

Показання

Для видалення папілом, гострокiнцевих кондилом шкіри, кератом, бородавок, сухих мозолів.

Протипоказання

Гіперчутливість до компонентів препарату. Невуси.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій

Компоненти препарату легко розчиняються у мазевій основі, у зв'язку з чим змащувати будь-якими мазями оброблену Ферезолом ділянку шкіри не рекомендується.

Особливості застосування

Недопустиме потрапляння препарату в очi та на слизові оболонки. Не допускається бинтування обробленої препаратом ділянки шкiри, видалення струпів; не можна повторно наносити препарат раніше зазначених вище термінів. До ділянок шкіри, оброблених Ферезолом, не повинен торкатися синтетичний одяг.

Для запобігання дерматиту оброблена Ферезолом ділянка шкіри повинна висохнути на відкритому повітрі. Ділянку, на яку наносили Ферезол, не можна змащувати будь-якими мазями; допускається промивання водою. При правильному застосуванні препарат не залишає рубців.

Не можна обробляти Ферезолом поверхню шкіри площею понад 20 см2.

Застосування у період вагітності або годування груддю

Застосування препарату у період вагітності або годування груддю можливе тільки тоді, коли очікувана користь для матері перевищує потенційний ризик для плода або дитини.

У період годування груддю не рекомендується видаляти утворення, розташовані на молочних залозах і кистях рук.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами

Не впливає. При обробці Ферезолом ділянки шкіри поблизу ока можливе виникнення набряку сітківки, що може негативно позначитися на гостроті зору. У такому разі слід уникати керування автотранспортом або роботи з іншими механізмами.

Спосіб застосування та дози

Ферезол застосовують дорослим лише в умовах лікувального закладу і лише зовнішньо. Препарат наносять безпосередньо на утворення, що обробляються, уникаючи його потрапляння на сусідні ділянки шкіри і особливо на слизову оболонку. Папіломи, бородавки, кондиломи змазують безперервно протягом 10–60 хвилин (залежно від їх розмірів). При наявності папілом, які мають тонку ніжку, змазують лише ніжку. Повторну обробку здійснюють через 6–8 днів після того, як струп відпаде.

Бородавки на кистях, кератоми, сухі мозолі з явищами ороговіння попередньо розм'якшують шляхом розпарювання, а потім змазують препаратом безперервно протягом 1 години. При необхідності через 2 тижні зазначену процедуру можна повторити. Допускається проведення 4–5 процедур.

Кожну процедуру проводять змочуючи Ферезолом твердою турундою з хірургічної вати, обережно наносячи препарат на поверхню, що обробляється.

Діти

Не застосовують дітям.

Передозування

При потраплянні препарату на велику площу поверхні шкіри можливий хімічний опік, загальна інтоксикація організму.

Лікування. Терапія симптоматична.

Побічні реакції

З боку шкіри: обробка Ферезолом ділянки шкіри поблизу ока може спричинити набряк сітківки, що зазвичай минає самостійно.

З боку імунної системи: в окремих випадках можливі алергічні реакції.

Загальні реакції та реакції у місці нанесення: відчуття печіння у місці нанесення.

Термін придатності

4 роки.

Умови зберігання

Зберігати в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 °С.

Зберігати в недоступному для дітей місці.

У разі випадання кристалів флакон перед застосуванням необхідно нагріти на водяній бані при температурі від 30 °С до 40 °С, ледь збовтуючи його вміст; після розчинення кристалів препарат придатний до застосування. Не застосовувати препарат після закінчення терміну придатності.

Упаковка

По 15 г у флаконах № 1.

Категорія відпуску

За рецептом.

Виробник

ПАТ «Лубнифарм».

Місцезнаходження виробника та адреса місця провадження його діяльності

Україна, 37500, Полтавська обл., м. Лубни, вул. Барвінкова, 16.