Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Ірикар (Iricar) (268357) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Ірикар (Iricar)
Ціна в місті Київ
від 223,30 до  341,55 грн
Без рецепта
Інструкція із застосування Ірикар мазь туба 50 г, №1
Форма випуску
Мазь
Вага
50 г
Виробник
Сертифікат
UA/3766/01/01 від 22.12.2020

Ірикар інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

мазь Ірикар містить природну активну речовину з тропічної ліани Cardiospermum halicacabum (кардіоспермум), що сприяє поліпшенню симптоматики при запальних захворюваннях шкіри, що супроводжуються свербежем, таких як нейродерміт, алергічні шкірні реакції та професійні екземи. При цьому, в першу чергу, відмічається швидке зменшення вираженості свербежу, що вщухає вже після короткого періоду застосування мазі. Під дією мазі Ірикар зникають почервоніння і набряки, минає запалення. Згодом зникають і зумовлені безперервним чуханням потовщення шкіри і лущення за типом екземи.

Показання Ірикар

екзема, нейродерміт, сухість шкіри зі свербежем, а також як симптоматичне лікування після укусів комах.

Застосування Ірикар

дорослим та дітям віком від 1 року наносити мазь на уражені ділянки шкіри тонким шаром, злегка втираючи, 3 рази на добу.
Ірикар добре переноситься, тому його можна застосовувати протягом тривалого періоду. Якщо після 1‒2 тиж застосування препарату не спостерігається терапевтичного ефекту, пацієнту слід звернутися до лікаря.

Протипоказання

підвищена чутливість до будь-якого компонента препарату.

Побічна дія

при застосуванні лікарських засобів, що містять діючу речовину Cardiospermum, можливі реакції гіперчутливості, включаючи почервоніння, подразнення шкіри, висипання, кропив’янку. Спирт цетостеариловий, що входить до складу допоміжних речовин, може спричинити місцеві шкірні реакції (наприклад контактний дерматит). У цьому разі пацієнту слід припинити застосування препарату та звернутися до лікаря.

Особливості застосування

при застосуванні гомеопатичних лікарських засобів можливе тимчасове первинне погіршення. У цьому разі пацієнту потрібно припинити застосування препарату і проконсультуватися з лікарем.
У разі затяжного перебігу захворювання або неясних, нових скарг або тяжких запалень шкіри, гнійних уражень шкіри, або лихоманки про подальше застосування препарату пацієнту необхідно проконсультуватися з лікарем. Слід уникати контакту з очима, слизовими оболонками та відкритими ранами. Необхідно вимити руки після нанесення мазі. Ірикар містить спирт цетостеариловий, що може спричинити подразнення шкіри.
Застосування у період вагітності чи годування грудьми. Ірикар у період вагітності чи годування грудьми слід застосовувати лише після ретельної оцінки лікарем співвідношення користь для жінки/ризик для плода (дитини).
Діти. Через недостатність клінічних даних не рекомендується застосовувати препарат дітям віком до 1 року.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами чи роботі з іншими механізмами. Не впливає.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

дотепер не виявлені. У разі необхідності одночасного застосування будь-яких інших лікарських засобів слід проконсультуватися з лікарем.

Передозування

шкідливі дії підвищених доз невідомі.

Умови зберігання

в оригінальній упаковці за температури не вище 25 °С у недоступному для дітей місці.