Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Дроплекс (Dropleks) (263403) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Дроплекс (Dropleks)

Дроплекс інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

фармакодинаміка. Препарат є комбінацією двох активних компонентів: феназону та лідокаїну.
Феназон є похідним піразолону з анальгезивними та протизапальними властивостями. Лідокаїн — місцевий анестетик амідної групи. Комбінація феназону з лідокаїном зумовлює синергічний знеболювальний/протизапальний ефект.
Фармакокінетика. Резорбцію будь-якого компонента препарату через шкіру не вивчали. Резорбція майже відсутня. Системне всмоктування цього р-ну не передбачається (при відсутності пошкоджень барабанної перетинки).
Дія препарату (зменшення вираженості болісності барабанної перетинки та редукція запалення) розпочинається з 5-ї хвилини після закапування. Больовий синдром майже повністю зникає через 15–30 хв.

Показання Дроплекс

місцеве симптоматичне лікування при певних больових станах середнього вуха з інтактною барабанною перетинкою у дітей віком від 1 міс та дорослих при:

  • - середньому отиті у гострий період;
  • - фліктенульозному вірусному отиті (післягрипозному);
  • - баротравматичному отиті

.

Застосування Дроплекс

препарат призначений для застосування у зовнішній слуховий прохід.
Дітям віком від 1 міс та дорослим р-н закапувати 2–3 рази на добу по 4 краплі у зовнішній слуховий прохід вуха, у якому відчувається біль.
Курс лікування не має перевищувати 10 днів, після чого слід переглянути лікування.
Щоб запобігти неприємним відчуттям у результаті контакту шкіри слухового проходу з холодним р-ном, необхідно зігріти флакон у руках перед його застосуванням.
Флакон слід закривати після кожного використання. Не торкатися краєм піпетки зовнішнього слухового проходу для збереження стерильності р-ну.
Діти. Немає даних щодо безпеки та ефективності застосування препарату дітям віком до 1 міс.
Препарат застосовувати у дітей віком від 1 міс після консультації та за рекомендацією лікаря.

Протипоказання

гіперчутливість до діючих речовин, до інших компонентів препарату чи до амідних місцевоанестезуючих лікарських засобів; перфорація барабанної перетинки травматичного чи інфекційного походження (див. ОСОБЛИВОСТІ ЗАСТОСУВАННЯ).

Побічна дія

побічні реакції, про які повідомлялося, наведено відповідно до класів систем органів.
З боку органа слуху та рівноваги: місцеві реакції: алергічні реакції, включаючи подразнення, гіперемія зовнішнього слухового проходу, свербіж, шкірні висипання.

Особливості застосування

перед застосуванням препарату необхідно перевірити цілісність барабанної перетинки (як запобіжний захід). За наявності деструкції барабанної перетинки введення препарату у вухо може призвести до контакту препарату зі структурами середнього вуха, спричиняючи побічні реакції у цих тканинах.
Препарат містить активний компонент, який може зумовити позитивний результат у антидопінговому тесті.
Застосування у період вагітності чи годування грудьми. Не передбачається наслідків застосування препарату в період вагітності, оскільки системна експозиція феназону та лідокаїну незначна.
При правильному застосуванні феназон та лідокаїн не проникають у грудне молоко. При необхідності препарат можна застосовувати в період вагітності чи годування грудьми після консультації з лікарем.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами чи роботі з іншими механізмами. Препарат не впливає на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами чи роботі з іншими механізмами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

на сьогодні немає даних щодо можливості виникнення клінічно значущих взаємодій.

Передозування

при застосуванні препарату в рекомендованому дозуванні передозування не спостерігалося.

Умови зберігання

при температурі до 25 °C у недоступному для дітей місці. Після відкриття флакона препарат можна використовувати протягом 28 днів.