Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Інсті для дітей гранули пакет-саше, №5 Лікарський препарат

  • Інструкція
  • Про препарат
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
Інсті для дітей
Ціна в місті Київ
Без рецепта
Інструкція із застосування Інсті для дітей гранули пакет-саше, №5
Форма випуску
Гранули
Кількість штук в упаковці
5 шт.
Виробник
Хербіон Пакистан
Сертифікат
UA/11809/01/01 від 15.08.2023

Інсті для дітей інструкція із застосування

Склад

1 саше-пакет містить:

діючі речовини: екстракту верби білої кори густого (1:5) (Salix alba) (екстрагент вода) 84 мг; екстракту адхатоди судинної листя густого (1:5) (Adhatoda vasica) (екстрагент вода) 32 мг; екстракту фіалки запашної листя густого (1:5) (Viola odorata) (екстрагент вода) 9 мг; екстракту солодки голої коріння та кореневищ густого (1:5) (Glycyrrhiza glabra) (екстрагент вода) 72 мг; екстракту чаю китайського листя густого (1:5) (Thea sinensis) (екстрагент вода) 19 мг; екстракту фенхеля звичайного плодів густого (1:5) (Foеniculum vulgare) (екстрагент вода) 9 мг; екстракту евкаліпта шароподібного листя густого (1:5) (Eucalyptus globulus) (екстрагент вода) 16 мг; екстракту валеріани лікарської коріння та кореневищ густого (1:5) (Valeriana officinalis) (екстрагент вода) 9 мг;

допоміжні речовини: крохмаль кукурудзяний, ароматизатор «Тутті-Фрутті», сахароза.

Лікарська форма

Гранули.

Основні фізико-хімічні властивості: гранули коричневого кольору.

Фармакотерапевтична група

Комбіновані препарати, які застосовуються при кашлі та застудних захворюваннях. Код АТХ R05Х.

Фармакологічні властивості

Фармакодинаміка.

«Інсті для дітей» — комплексний природний лікарський засіб на основі лікарських трав, які в сукупності мають широкий спектр антимікробної дії (антисептичні та протизапальні властивості).

Верба біла. Кора верби білої містить саліцин і застосовується при болю і підвищеній температурі тіла. Саліцин посилює знеболювальні, жарознижувальні, дезінфікуючі та антисептичні властивості інших компонентів лікарського засобу.

Адхатода судинна. Містить гіркий нелеткий алкалоїд вазицин, який забезпечує антисептичні властивості та чинить відхаркувальну дію.

Фіалка запашна. Має антигістамінні, відхаркувальні та жарознижувальні властивості.

Солодка гола. Зменшує подразнення та чинить відхаркувальну дію внаслідок стимуляції секреції трахеального слизу, також чинить спазмолітичну дію.

Чай китайський (чайне листя). Чинить бронхорозширювальну дію, виявляє в’яжучі та стимулювальні властивості.

Фенхель звичайний. Допомагає при різних захворюваннях дихальної системи, таких як бронхіальна астма та бронхіт, за рахунок секретолітичних та спазмолітичних властивостей.

Евкаліпт кулеподібний. Чинить антисептичну та відхаркувальну дію.

Валеріана лікарська. Чинить седативну дію, допомагає при головному болю, кашлю та пропасниці.

Показання

У складі комплексної терапії гострих респіраторних вірусних захворювань, які супроводжуються кашлем, пропасницею, подразненням горла.

Протипоказання

Підвищена чутливість до компонентів лікарського засобу.

Гіперчутливість до саліцилатів, до рослин родини Apiaceae (селерові) або до анетолу.

Виражені порушення функції печінки та нирок.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій

Одночасне застосування разом із серцевими глікозидами, антиаритмічними лікарськими засобами (хінідин), тіазидними та петльовими діуретиками, адренокортикостероїдами та проносними засобами може посилити гіпокаліємію. Надмірні дози лікарських засобів, що містять у своєму складі фенхель, через естрогенну активність можуть впливати на результати гормональної терапії, застосування протизаплідних таблеток. Посилює дію алкоголю, седативних, снодійних, гіпотензивних, анксіолітичних та спазмолітичних засобів. Не рекомендується одночасний прийом лікарського засобу з іншими протикашльовими засобами, а також з ліками, які зменшують утворення мокротиння.

Особливості застосування

З обережністю застосовувати при гломерулонефритах, гепатитах, органічних ураженнях серця, артеріальній гіпертензії, порушеннях функції печінки та нирок, гіпокаліємії вираженому ожирінні, бронхіальній астмі, бронхоспазмах, кашлюку, несправжньому крупі; при депресії.

У разі застосуванні протягом тривалого часу і у великій кількості лікарський засіб погіршує травлення, викликає головний біль, збуджує нервову систему та погіршує діяльність серця.

Важлива інформація про допоміжні речовини. До складу гранул входить сахароза, на що необхідно звернути увагу пацієнтам, хворим на цукровий діабет, а також пацієнтам, які перебувають на гіпокалорійній дієті.

Застосування у період вагітності або годування груддю

При необхідності застосування лікарського засобу у період лактації рекомендовано відмовитися від годування груддю. Протипоказано застосовувати лікарський засіб у період вагітності.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами

Під час прийому лікарського засобу слід утримуватися від керування автотранспортом та роботи зі складними механізмами.

Спосіб застосування та дози

Діти віком від 12 років — по 1 саше-пакету 2—3 рази на добу. Вміст саше-пакета необхідно розчинити в чашці гарячої води або чаю і пити малими порціями.

Курс лікування визначається індивідуально лікарем і має тривати не більше 7 днів. Максимальна доза для дітей віком від 12 років — 3 саше-пакети на добу.

Діти

Дітям віком до 12 років лікарський засіб не призначають.

Передозування

Симптоми: нудота, блювання, діарея, алергічний висип на шкірі, порушення водно-електролітного балансу, внаслідок чого можливий розвиток гіпокаліємічної міопатії та міоглобінурії, відчуття пригніченості, підвищеної стомлюваності, сонливість, запаморочення, головні болі, брадикардія, підвищення згортання крові.

Лікування: промивання шлунка, симптоматична терапія.

Побічні реакції

З боку шлунково-кишкового тракту: нудота, блювання, абдомінальні спазми, порушення функції кишечнику, діарея, диспепсія.

З боку імунної системи: алергічні реакції, у тому числі шкірні висипи, свербіж, почервоніння шкіри, кропивниця, ангіоневротичний набряк.

З боку серцево-судинної системи: підвищення артеріального тиску, брадикардія, аритмія.

З боку респіраторної системи, органів грудної клітки та середостіння: дихальні порушення.

З боку нервової системи: порушення сну, прояви нервового збудження, головний біль, слабкість, сонливість, депресія, зниження працездатності.

З боку обміну речовин, метаболізму: порушення водно-електролітного балансу (поява набряків), гіпокаліємія.

У разі виникнення будь-яких незвичних реакцій необхідно припинити прийом лікарського засобу і звернутися до лікаря.

Повідомлення про підозрювані побічні реакції.

Повідомлення про побічні реакції після реєстрації лікарського засобу має важливе значення. Це дає змогу проводити моніторинг співвідношення користь/ризик при застосуванні цього лікарського засобу. Медичним та фармацевтичним працівникам, а також пацієнтам або їх законним представникам слід повідомляти про усі випадки підозрюваних побічних реакцій та відсутності ефективності лікарського засобу через Автоматизовану інформаційну систему з фармаконагляду за посиланням: https://aisf.dec.gov.ua.

Термін придатності

3 роки.

Умови зберігання

Зберігати в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 °С.

Зберігати в недоступному для дітей місці.

Упаковка

По 3,5 г у саше-пакетах №5 в картонній коробці.

Категорія відпуску

Без рецепта.

Виробник

Хербіон Пакистан Прайвет Лімітед.

Herbion Pakistan Private Limited.

Місцезнаходження виробника та адреса місця провадження його діяльності

Ділянка № 30 сектор 28, Промислова зона Корангі, Карачі, Пакистан.

Plot № 30 Sector 28, Korangi Industrial Area, Karachi, Pakistan.