Все аптеки Украины

Біотин таблетки 0,25 г, №30 Лікарський препарат

  • Інструкція
  • Про препарат
  • Ціни
  • Карта
Біотин

Біотин інструкція із застосування

Показання до застосування

Додаткове джерело біотину. Сприяє нормалізації функціонування нервової системи і шлунково-кишкового тракту, обмінних процесів в організмі, покращенню стану волосся, шкіри та нігтів.

Склад

Біотин — 150,0 мкг, допоміжні речовини.

Опис діючих речовин

Біотин (вітамін Н, вітамін В7) відноситься до водорозчинних вітамінів групи В. В організмі біотин приймає активну участь у жировому, білковому і вуглеводному обмінах та є одним з елементів, необхідних для нормального росту і розвитку клітин організму.

Взаємодіючи з інсуліном, вітамін В7 нормалізує рівень цукру в крові, що особливо важливо при цукровому діабеті. Біотин необхідний для нормального функціонування нервової системи, клітини якої потребують глюкози. Разом з фолієвої, пантотенової кислотою, а також кобаламіном (іншими вітамінами групи В) покращує роботу нервової системи організму. При його недостатності з’являється дратівливість, нервозність, швидка стомлюваність, безсоння. Біотин відноситься до вітамінів «краси». Будучи джерелом сірки в організмі, вітамін біотин надає позитивний вплив на стан волосся, шкіри та нігтів — запобігає їх ламкості, сприяє поліпшенню росту волосся і нігтів, попереджає їх розшарування, гальмує випадіння волосся, нормалізує діяльність сальних залоз.

Спосіб застосування

Дорослим по 1 таблетці на день під час прийму їжі, запивати водою. Курс прийому — один місяць. В подальшому термін споживання та можливість повторного курсу узгоджувати з лікарем.

Протипоказання

Індивідуальна чутливість до компонентів, вагітність, жінки в період лактації, діти до 12 років.

Форма випуску

Таблетки по 250 мг № 30 і № 60.

Термін придатності

36 місяців.

Виробник
Форма випуску
Таблетки
Дозування
0,25 г
Кількість штук в упаковці
30 шт.
Реєстраційне посвідчення
05.03.02-04/25577 від 15.06.2015