Закваска Сир кисломолочний (Sourdough fermented milk curd)
Закваска Сир кисломолочний інструкція із застосування
Склад
Lactococcus lactis subsp. Lactis, Lactococcus lactis subsp. Cremoris, Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetylactis.
Кількості бактерій у флаконі вистачить для гарантованого заквашування 3 літрів молока (на кінець терміну придатності закваски).
Загальні властивості
Сир кисломолочний — незамінний продукт для дитячого та дієтичного харчування. Містить повноцінний молочний білок, а також мінеральні речовини: кальцій і фосфор в оптимальному співвідношенні 1:2.
Сирна закваска призначена для заквашування молока та приготування сиру кисломолочного в домашніх умовах.
Сир кисломолочний є незамінним продуктом для забезпечення організму легкозасвоюваним білком, калієм, фосфором та багатьма іншими корисними речовинами. Саме тому він дуже корисний усім людям, і, особливо тим, хто відчуває підвищену потребу в цих речовинах:
- вагітним жінкам;
- годуючим матерям;
- дітям, у тому числі раннього віку;
- спортсменам і людям з підвищеними фізичними навантаженнями;
- особам похилого віку.
Суттєвою відмінністю сиру, приготованого на основі закваски VIVO, є чудовий смак і відсутність у ньому домішок, стабілізаторів, консервантів та ін.. Готуючи сир самостійно вдома, Ви завжди впевнені в його якості і свіжості.
Приготування
Для приготування сиру використовуйте закваску Сир кисломолочний VIVO і молоко (коров’яче, козяче). З 1 літру молока вийде 150–200 г сиру. 1 флакону закваски достатньо для сквашування 3 літрів молока.
Примітка
Замість марлі можна використати сито, дрібне, як для просіювання борошна.
Ви можете регулювати консистенцію сиру змінюючи ступінь віджиму сироватки.
З 3 літрів молока вийде ~ 500 г сиру.
Для перезаквашування готовий сир не підходить. Слід використовувати кисломолочну основу для сиру, що не зазнала нагрівання.
Умови зберігання
У холодильнику (при температурі + 2..+ 8 °С) — 12 місяців.
