Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Оптілакт (Optilact) (330574) - інструкція із застосування Дієтичні добавки

  • Інструкція
  • Діагнози
Оптілакт (Optilact)
Дозування
1000 мг
Кількість штук в упаковці
10 шт.
Виробник
Асіно

Оптілакт інструкція із застосування

Характеристика

молочнокислі бактерії — це живі мікроорганізми, які знаходяться в ШКТ та відіграють важливу роль у травленні та імунітеті. Кожен штам має різні характеристики та властивості. Більшість штамів мають здатність прикріплюватися та заселятися на слизовій оболонці ШКТ, що запобігає колонізації патогенними бактеріями та порушенню травлення, а також посилює бар’єрну функцію (патогенні бактерії та віруси не можуть проникати в кровотік і викликати інфекцію).
Молочнокислі бактерії сприяють посиленню як неспецифічних, так і специфічних імунних реакцій (підвищують вироблення імунних факторів, таких як цитокіни, імуноглобуліни та інтерферон, а також активуючи імунореактивні клітини, такі як макрофаги та лімфоцити).
Отже, залежно від мети конкретні штами можуть бути ефективними для пригнічення алергії або аутоімунних захворювань або для підтримки природної системи захисту організму людини від ГРВІ та грипу. Корисні бактерії також допомагають забезпечити безперебійну роботу нашої травної системи і, крім іншого, сприяти виробленню енергії шляхом синтезу ферментів, що розщеплюють жири, вуглеводи та білки.
Біфідобактерії виявляють високу антагоністичну активність щодо широкого спектру патогенних/умовно-патогенних мікроорганізмів ШКТ (включаючи Staphylococcus, Proteidae, Escherichia coli, Shigella та окремі види дріжджоподібних грибів), відновлюють рівновагу кишкової мікрофлори, нормалізують травлення та захисну функцію кишечнику, активізують обмінні процеси, підвищують неспецифічну резистентність організму.
Вітамін D3 (холекальциферол), який входить до складу Оптілакт Малюк, є важливим елементом для метаболізму кальцію, формування кісткової тканини, а також для функціонування нервової та м’язової системи.
Фруктоолігосахаріди (FOS) є найбільш вивченими пребіотиками. Основне призначення фруктоолігосахаридів — створення в кишечнику умов для розвитку корисних бактерій.

Рекомендації з вживання

Оптілакт рекомендується вживати при порушенні балансу кишкової мікрофлори в період антибіотикотерапії, при стресі, порушенні режиму харчування або погіршенні його якості.
Спосіб вживання. Діти віком від 3 років — по 1 саше на добу. Вживають натще вранці або перед сном.
Термін вживання. Тривалість та повторний курс вживання Оптілакт необхідно узгоджувати з лікарем.
Оптілакт Малюк рекомендується лікарем як додаткове джерело лактобактерій для підтримки нормального балансу кишкової мікрофлори в період антибіотикотерапії, зміни характеру/режиму харчування при алергічних станах організму, кишкових коліках, які пов’язані з дисбалансом кишкової мікрофлори, для покриття потреби у вітаміні D3 у швидко зростаючого організму дитини.
Спосіб вживання. Діти віком від 0 до 3 років — 1 раз на добу 1 дозу (6 крапель). Капати безпосередньо в ротову порожнину або додавати до молока/води. Перед вживанням флакон з краплями збовтати.
Оптілакт Плюс рекомендується вживати при порушенні балансу кишкової мікрофлори в період антибіотикотерапії, при стресі, порушенні режиму харчування або погіршенні його якості. Для відновлення та підтримання нормального балансу кишкової мікрофлори при патологічних станах організму (атопічний дерматит, синдром подразненого кишечнику та ін.), які, ймовірно, пов’язані з порушенням балансу кишкової мікрофлори.
Спосіб вживання. Дорослим — по 1 саше на добу натще (вранці або перед сном).
Термін вживання. Тривалість та повторний курс вживання Оптілакт необхідно узгоджувати з лікарем.

Протипоказання

підвищена чутливість до компонентів продукту.

Особливості застосування

в період вагітності та годування груддю, а також при зниженому імунітеті Оптілакт вживають тільки за рекомендацією лікаря. Оптілакт не використовувати в якості замінника дієти. Не перевищувати рекомендовану добову дозу.

Умови зберігання

при температурі 0–25 °C.