Закваска Віталакт (Leaven bacterial dry Vitalakt)
Закваска Віталакт інструкція із застосування
Склад
Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis (2 штами), мікрофлора кефірних зерен, Bifidobacterium infantis
Кількості бактерій у флаконі вистачить для гарантованого заквашування 3 літрів молока (на кінець терміну придатності закваски).
Загальні властивості
Продукт відрізняється підвищеним вмістом амінокислот, поліненасичених жирних кислот, вітамінів і мікроелементів природного походження. Віталакт призначений для дітей і дієтичного харчування дорослих.
Віталакт — це закваска для приготування домашнього кисломолочного продукту.
Віталакт відрізняється високим вмістом вітамінів, мікроелементів і амінокислот природного походження.
Регулярне використання Віталакту дозволяє збалансувати харчовий раціон дітей за змістом найважливіших поживних і біологічно активних речовин, необхідних для нормальної життєдіяльності організму.
Продукт надає позитивний вплив на апетит і обмін речовин, нормалізує процеси травлення, сприяє профілактиці шлунково-кишкових захворювань, дозволяє нормалізувати склад мікрофлори після перенесених захворювань.
Віталакт призначений для дітей і для дієтичного харчування дорослих.
Приготування
Приготувати Віталакт дуже просто. Знадобиться молоко, закваска VIVO, звичайна каструля і великий рушник. Хоча сквашування триває 8 годин, особистого часу на приготування знадобиться лише 10–15 хвилин.
У тепле молоко (40 °С — трохи тепліше тіла) додайте закваску VIVO. Ретельно загорніть каструлю в великий рушник, щоб суміш залишалася теплою. Залиште сквашуватися на 6–8 годин в теплому місці. Коли продукт загус, охолодіть його в холодильнику і ваш йогурт готовий!
Ще швидше і зручніше готувати Віталакт в йогуртниці або мультиварці, що має режим «йогурт» або «40 °С».
Умови зберігання
У холодильнику (при температурі + 2 .. + 8 °С) — 12 місяців.