Закваска Біфівіт (Bifivit sourdough)

Ціни в Одеса
від 77,90 грн
В 5 аптеках
Знайти в аптеках
Характеристики
Виробник
Віво-Актив
Умови продажу
Без рецепта
Кількість штук в упаковці
4 шт.

Закваска Біфівіт інструкція із застосування

Склад

лактоза, сахароза, Bifidobacterium lactis (2 штами), Bifidobacterium infantis, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus acidophilus (2 штами), Streptococcus thermophilus, Lactobacillus paracasei.

Кількості бактерій у флаконі вистачить для гарантованого заквашування 3 літрів молока (на кінець терміну придатності закваски).

Загальні властивості

Біфівіт застосовується для годування дітей. Сприяє відновленню мікрофлори, зміцненню імунітету, запобіганню алергічних реакцій. Його смак дуже подобається діткам.

Біфівіт — закваска для домашнього приготування кисломолочного напою.

Біфівіт найбільш популярний і улюблений дітьми продукт. Саме з біфівіту найчастіше починають вводити кисломолочні продукти в раціон дитини.

Біфівіт відновлює здорову мікрофлору кишечника при дисбактеріозах і дисбіозах, сприяючи збереженню, зміцненню та відновленню здоров'я.

Дружні людині бактерії, що входять до складу біфівіту, активно розмножуються в молоці, утворюючи густий кисломолочний напій з приємним м'яким смаком і ніжною консистенцією. Корисні властивості обумовлені високим вмістом клітин корисної мікрофлори (біфідобактеріями, лактобактеріями, лактококков) і їх корисними метаболітами (полісахариди, вітаміни, жирними кислотами, ферментами і т.д.)

До складу біфівіту входять біфідобактерії, лактобактерії різних видів і штамів. Ці бактерії виконують такі функції:

Біфідобактерії

  • здійснюють фізіологічний захист кишкового бар'єру від проникнення мікробів і токсинів у внутрішнє середовище організму;
  • мають високу антагоністичну активність по відношенню до патогенних і умовно патогенних мікроорганізмів;
  • за рахунок вироблення органічних жирних кислот беруть участь в утилізації харчових субстратів та активізації пристінкового травлення;
  • синтезують амінокислоти і білки, вітамін К, пантотенову кислоту, вітаміни групи В: В1 — тіамін, В2 — рибофлавін, В3 — нікотинову кислоту, Вс — фолієву кислоту, В6 — піридоксин;
  • сприяють посиленню процесів всмоктування через стінки кишечника іонів кальцію, заліза, вітаміну Д;

Лактобактерії

  • в процесі життєдіяльності вступають в складну взаємодію з іншими мікроорганізмами, в результаті чого пригнічуються гнильні і гноєтворні умовно патогенні мікроорганізми, в першу чергу протеї, а також збудники гострих кишкових інфекцій;
  • в процесі нормального метаболізму вони здатні утворювати молочну кислоту, перекис водню, продукувати лізоцим, інші речовини з антибіотичну активність: реутерін, плантаріцин, лактоцідин, лактолін;
  • в шлунку і тонкій кишці лактобацили в кооперації з організмом господаря є основною мікробіологічною ланкою формування колонізаційної резистентності; мають високу антагоністичну активність по відношенню до патогенних і умовно патогенних мікроорганізмів.

Приготування

Приготувати Біфівіт дуже просто. Знадобиться молоко, закваска VIVO, звичайна каструля і великий рушник. Хоча сквашування триває 8 годин, особистого часу на приготування потрібно 10–15 хвилин.

У тепле молоко (40 °С — трохи тепліше тіла) додайте закваску VIVO. Ретельно загорніть каструлю в великий рушник, щоб суміш залишалася теплою. Залиште сквашуватися на 6–8 годин в теплому місці. Коли продукт загус, охолодіть його в холодильнику і ваш Біфівіт готовий!

Ще швидше і зручніше готувати Біфівіт в йогуртниці або мультиварці, що має режим «йогурт» або «40 °С».

Умови зберігання

У холодильнику (при температурі + 2 .. + 8 °С) — 12 місяців.

Характеристики
Виробник
Віво-Актив
Умови продажу
Без рецепта
Кількість штук в упаковці
4 шт.