ОЛІЯ КУНЖУТНА НЕРАФІНОВАНА 100 мл №1
Додати в обране
Форма випуску
Кунжутне
Харчове холодного віджиму
Кунжут
Сезамове
Характеристики
Виробник
АгросільпромУмови продажу
Без рецептаОб'єм
100 млДієтичні добавки
2.4. Дієтичні добавки — джерела жирних кислот2.6. Дієтичні добавки загальнозміцнювальної діїКосметичні засоби
9.1. Ефірні та інші маслаОЛІЯ КУНЖУТНА НЕРАФІНОВАНА інструкція із застосування
Склад
- Жировий склад кунжутної олії: ОМЕГА-3 (менш 0.2%), ОМЕГА-6 (45%), ОМЕГА-9 (41%), насичені жирні кислоти (пальмітинова, стеаринова) — близько 14%.
- Вітамінний склад кунжутної олії: вітамін A, B1, B2, B3 (вітамін PP), B4, C, D, E (холін), K.
- Макро- і мікроелементи у складі кунжутної олії: залізо, цинк, фосфор, калій, кремній, нікель, магній, мідь, марганець. 1 ч. л. кунжутної олії містить добову норму кальцію для дорослої людини.
- Крім усього перерахованого вище у складі олії з насіння кунжуту є: бета-ситостерин, бетаїн, лецитин, ресвератрол, сезамін, сезамол, сезамолін, фітин, фітостероли і фосфоліпіди.
Умови зберігання
При зберіганні при кімнатній температурі і на світлі більшість рослинних олій швидко згіркне. У кунжутній олії натомість міститься речовина сезамол, яка обумовлює високу стійкість олії навіть при тривалому зберіганні. Саме вона перешкоджає окисленню олії і прогорканню. Завдяки сезамолу кунжутна олія має великий термін зберігання.
Натуральна активна речовина сезамол, що міститься у кунжутній олії, поглинає ультрафіолетові промені. Саме ця його властивість робить кунжутну олію ефективним засобом для захисту від сонця.