Всі аптеки України
Київ (адресу не вказано)
Активні речовини — “К”КОЛІСТИМЕТАТ НАТРІЙ (COLISTIMETHATUM NATRICUM)

КОЛІСТИМЕТАТ НАТРІЙ (COLISTIMETHATUM NATRICUM) Діюча речовина

Сортування:
Знайдено: 3 препарати
Коломіцин ін'єкція порошок д/п р-ну для ін'єкцій, інфузій або інгаляцій, 2000000 мо, флакон, № 10; Тева Україна
Колістин Зентіва порошок для розчину для ін'єкцій або інфузій, 2000000 од, флакон, № 10; Зентіва
Колістин Зентіва порошок для розчину для ін'єкцій або інфузій, 1000000 од, флакон, № 10; Зентіва

циклічний поліпептидний а/б, отриманий з Bacillus polymyxa var. colistinus, і належить до групи поліміксинів; поліміксинові а/б - катіонні агенти, що діють шляхом ушкодження клітинних мембран бактерій; у результаті їх фізіологічний вплив є летальним для бактерій; поліміксини діють вибірково на Гр(-) бактерії, які мають гідрофобну зовнішню мембрану; у резистентних від природи Гр(-) бактерій, таких як Proteus mirabilis та Burkholderia cepacia, спостерігається повне заміщення їх ліпідного фосфату етаноламіном або аміноарабінозою.

лікування деяких тяжких інфекцій, спричинених Гр(-) бактеріями, включаючи інфекції НДШ та сечового тракту, коли більш широко використовувані системні а/б засоби протипоказані або неефективні через розвиток бактеріальної резистентності.

вводять у вигляді 50 мл в/в інфузії протягом 30 хв.; пацієнти з повністю імплантованим пристроєм венозного доступу (TIVAD) можуть переносити болюсну ін’єкцію в дозі до 2 000 000 МО у 10 мл, які вводяться протягом не менше 5 хв; доза залежить від важкості та виду інфекції, від віку, маси тіла та ниркової функції пацієнта; хворим з порушенням функції нирок, новонародженим та пацієнтам з кістозним фіброзом рекомендується контроль концентрації препарату у плазмі крові: концентрацій 10-15 мг/л (приблизно 125-200 МО/мл) колістиметату натрію повинно вистачати для лікування більшості інфекцій; застосовують протягом мінімум 5 днів; діти та дорослі з масою тіла до 60 кг: 50 000-75 000 МО/кг/добу, розділена на 3 дози, вводяться приблизно з 8-год. інтервалами, МДД - 75 000 МО/кг/добу; з масою тіла більше 60 кг: 1000000- 2000000 МО 3 р/добу; МДД - 6000000 МО.

підвищена чутливість до колістиметату натрію (колістину) або до поліміксину B, myasthenia gravis.

реакції гіперчутливості, ангіоневротичний набряк; нейротоксичність (лицьова та ротова парестезії), головний біль, м’язова слабкість, запаморочення, атаксія; свербіж; порушення функції нирок, спричинене збільшенням креатиніну крові та/або сечовини та/або зменшенням кліренсу креатиніну; ниркова недостатність; реакції у місці введення.