Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Тонзипрет® таблетки (Tonsipret® tablets) (266701) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Тонзипрет<sup>&reg;</sup> таблетки (Tonsipret<sup>&reg;</sup> tablets)
Форма випуску
Таблетки для смоктання
Кількість штук в упаковці
50 шт.
Виробник
Сертифікат
UA/1838/01/01 від 28.05.2019

Тонзипрет таблетки інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

до складу комплексного гомеопатичного препарату входять лікарські рослини, що містять сапоніни, флавоноїди, ефірні олії. Перець стручковий містить пекучі речовини капсаїциноїди, основною складовою яких є капсаїцин. Склад лікарських рослин, що є компонентами препарату, зумовлює протизапальну та анальгезивну дію лікарського засобу. Лаконос американський, що входить до складу препарату, чинить також імуностимулювальну дію.

Показання Тонзипрет таблетки

гострі та хронічні запалення глотки, горла та мигдаликів (тонзиліт, ларингіт, фарингіт).

Застосування Тонзипрет таблетки

завжди слід застосовувати Тонзипрет® відповідно до інструкції. У разі необхідності проконсультуватися з лікарем перед застосуванням препарату. Якщо немає особливих вказівок лікаря, препарат слід приймати так:

 Гострі захворюванняХронічні захворювання
Дорослі та діти віком від 12 роківПо 1 таблетці кожні 30–60 хв, але не більше 12 таблеток на добуПо 1 таблетці 1–3 рази на добу
Діти віком від 6 до 11 роківНе більше 2/3 дози для дорослих (по 1 таблетці кожні 30–60 хв, але не більше 8 таблеток на добу)Не більше 2/3 дози для дорослих (по 1 таблетці максимально 2 рази на добу)
Діти віком від 1 до 5 роківНе більше половини дози для дорослих (по 1 таблетці кожні 30–60 хв, не більше 6 таблеток на добу)Не більше половини дози для дорослих (по 1 таблетці максимально 1–2 рази на добу)

Таблетку розсмоктувати або дати їй можливість повільно розчинитися в роті. Дітям віком до 3 років рекомендовано застосовувати Тонзипрет® у вигляді крапель.
Гомеопатичні лікарські засоби не слід приймати впродовж тривалого періоду без консультації з лікарем.

Протипоказання

індивідуальна підвищена чутливість до діючих речовин або інших компонентів лікарського засобу. Період вагітності або годування грудьми.

Побічна дія

можливі виникнення нудоти і шлункових розладів, а також алергічні реакції, включаючи шкірний висип, еритему, кропив’янку.
При застосуванні гомеопатичних лікарських засобів можливе тимчасове загострення симптомів захворювання (первинне погіршення). У цьому випадку, а також у разі виникнення будь-яких побічних реакцій слід припинити застосування препарату і звернутися до лікаря.

Особливості застосування

якщо встановлено непереносимість деяких цукрів, слід проконсультуватися з лікарем, перш ніж приймати цей лікарський засіб. Препарат не слід приймати хворим зі спадковою непереносимістю галактози, лактазною недостатністю або глюкозо-галактозною мальабсорбцією (порушенням всмоктування).
При тривалому збереженні симптомів захворювання або при появі нез’ясованих або нових скарг, а також при високій температурі тіла, що зберігається довше 3 днів або піднімається вище 39 °С, слід звернутися до лікаря.
Примітка для хворих на цукровий діабет. 1 таблетка містить у середньому 0,02 хлібних одиниць.
Період вагітності або годування грудьми. Не застосовувати лікарський засіб у період вагітності або годування грудьми (див. ПРОТИПОКАЗАННЯ).
Діти. У зв’язку з недостатністю досвіду застосування препарат Тонзипрет® не слід застосовувати у дітей віком до 1 року.
Вплив на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або роботі з іншими механізмами. Особливих застережень немає.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

на даний час відсутні відомості про будь-яку взаємодію з іншими лікарськими засобами.
На ефективність гомеопатичних препаратів можуть негативно впливати нездоровий спосіб життя, прийом стимулювальних засобів.
При необхідності одночасного застосування будь-яких інших лікарських засобів слід проконсультуватися з лікарем.

Передозування

при прийомі високих доз препарату, що значно перевищують рекомендовані (100 або 200 таблеток), у пацієнтів зі спадковою непереносимістю лактози можливі шлункові розлади або діарея. Необхідно негайно промити шлунок і звернутися за допомогою до лікаря.

Умови зберігання

в оригінальній упаковці при температурі не вище 30 °C у недоступному для дітей місці.