НатураХОТ Дифенс (NaturaHOT Defence)
1 саше масою 4000 мг (mg) містить:
Інгредієнти | Кількість |
Бузини чорної (Sambucus nigra) екстракт | 250 мг (mg) |
Верби білої (Salix alba) кори екстракт | 150 мг (mg) |
Вітамін С* | 80 мг (mg) |
Ехінацеї пурпурової (Echinaceae purpurea) екстракт | 75 мг (mg) |
Цинк** | 5 мг (mg) |
*100% і **50% — відсоток від добової референсної величини споживання.
Склад: наповнювачі: мальтодекстрин, ізомальт; регулятор кислотності: лимонна кислота; бузини чорної (Sambucus nigra) екстракт; верби білої (Salix alba) кори екстракт; L-аскорбінова кислота (вітамін С); ехінацеї пурпурової (Echinaceae purpurea) екстракт; регулятор кислотності: яблучна кислота; підсолоджувач: стевіол глікозиди; ароматизатор: малиновий (етилбутират, метилцинамат, ванілін, кетон малини); антиспікаючий агент: кремнію діоксид; цинку глюконат.
Без цукру. Без ГМО.
бузина чорна (Sambucus nigra): екстракт плодів є джерелом білків, фенольних кислот, вітамінів A, В1, В2, С, Е; мінералів — магнію, цинку, заліза; біофлавоноїдів: рутину, кверцетину, кемпферолу та ізорамнетину — ці сполуки є потужними антиоксидантами, які можуть допомогти зменшити пошкодження організму від оксидативного стресу під час вірусної чи бактеріальної інфекції. Серед фенольних сполук вагому частку займають антоціани (глікозиди ціанідину, самбуцину), які надають плодам бузини приємний темно-фіолетовий колір і є сильними антиоксидантами з протизапальною дією. Завдяки наявності у складі ягід бузини саме цих речовин харчові продукти із використанням бузини чорної мають високу біологічну цінність. Чорна бузина за рахунок вмісту аскорбінової кислоти та антоціанів має здатність посилювати імунну систему, підвищувати захисні властивості та допомагає зменшити тривалість та тяжкість симптомів застуди та грипу у дорослих. Поліфеноли, відомі як антиоксиданти з високою біологічною активністю, є найважливішою групою біоактивних сполук, які здатні протидіяти негативному впливу стресів і посилювати імунну систему, мають м’які відхаркувальні та потогінні властивості при застудних та вірусних захворюваннях, також використовуються як потогінний, протизапальний, проносний і сечогінний засіб, мають здатність зменшувати вираженість больових відчуттів та наслідків запалення при застуді. Їх захисний потенціал встановлено для дихальних шляхів, при застуді, серцево-судинних захворюваннях, цукровому діабеті та ожирінні.
Верба біла (Salix alba): екстракт кори містить саліцин, антоціани — сполуки з жарознижувальною та протизапальною дією, вітамін С, флавоноїди, фенологлікозиди, вищі жирні кислоти (лінолеву, ліноленову), дубильні речовини та інші корисні речовини, завдяки яким чинить м’яку в’яжучу, гемостатичну, бактерицидну, діуретичну, жарознижувальну, судинно-захисну дію. Фітоанальгетик, який сприяє підтримці нормального стану суглобів та кісток.
Вітамін C (у вигляді L-аскорбінової кислоти) важливий для нормальної роботи імунної та нервової систем, необхідний для захисту клітин від оксидативного стресу під час вірусної інфекції; сприяє нормальному утворенню колагену в кровоносних судинах, яснах, шкірі і запобіганню пошкоджень (ламкості) судин та мікрокрововиливів під час застуди. Сприяє нормальному енергетичному метаболізму, зниженню втоми та втомлюваності, покращує засвоєння кальцію та фосфору, необхідних для кісток, зубів і нормальної функції м’язів. Як антиоксидант відіграє захисну роль при токсичній дії різних сполук на функцію печінки (парацетамол, алкоголь).
Ехінацея пурпурова (Echinacea purpurea) містить алкаміди, похідні кавової кислоти (цикорієва кислота та її ефіри) та полісахариди; флавоноїди (рутин, кверцетин); мікроелементи (селен, кобальт, срібло, молібден, цинк, марганець) тощо. Дані складові мають імуностимулюючі властивості, посилюють природний імунітет, чинять антиоксидантну, мембраностабілізуючу дію, сприяють загоєнню ран, опіків, виразок. Ехінацея містить інулін, необхідний для нормалізації роботи ШКТ, оскільки сприяє зростанню корисних мікроорганізмів і біфідобактерій, знижує ймовірність запорів. Для ехінацеї пурпурової притаманна здатність виявляти противірусні, антибактеріальні, протигрибкові властивості, тому її застосовують для зміцнення здоров’я при перших ознаках застуди, особливо при ураженні дихальних шляхів. Корисна для підвищення фізичної і розумової працездатності при станах психічної астенії внаслідок перенесеної вірусної чи бактеріальної інфекції.
Цинк (у вигляді глюконату цинку) сприяє нормальному метаболізму жирних кислот, вуглеводів та вітаміну А, синтезу ДНК та білків, необхідних для нормальної роботи імунної системи, нормалізації когнітивної функції головного мозку, підтриманню нормального зору. Цинк регулює Т-клітинний захист і таким чином може протидіяти розвитку цитокінового шторму, він також стимулює диференціювання В-лімфоцитів, індукує синтез інтерферону, захищає клітини від апоптозу, що робить його незамінним для зміцнення будь-якої ланки імунітету. Цинк бере участь у збереженні цілісності клітинних мембран, дезактивації вільних радикалів, знижуючи ризик розвитку різноманітних захворювань, сповільнює процеси старіння організму.
Кетон малини є основною ароматичною сполукою червоної малини, має антиоксидантні властивості, здатний впливати на метаболізм ліпідів, посилюючи його. Покращує смакові якості комбінованих р-нів, надає їм приємний малиновий смак.
може бути рекомендована як джерело біологічно активних речовин рослинного походження (біофлавоноїди, фенольні сполуки, глікозиди, ефірні олії), вітаміну С, цинку з метою загального зміцнення організму, підтримки імунітету та захисних сил організму, підвищення рівня енергії при надмірній втомлюваності; нормалізації функціонування дихальної системи, пом’якшення подразнення горла при перших проявах застуди, особливо у період сезонних застудних захворювань та несприятливого впливу навколишнього середовища. Має відхаркувальні, потогінні властивості.
Спосіб споживання та рекомендована добова кількість: дітям віком старше 12 років — 1 саше на добу. Дорослим — 2 саше на добу. Вміст саше розчинити у достатній кількості теплої води і після розчинення відразу випити теплим. Р-н має приємний смак бузини та малини. Споживати після їди.
Не перевищувати рекомендовану добову кількість. Дієтична добавка не замінює повноцінного і збалансованого раціону харчування. Не використовувати після завершення дати мінімального терміну придатності, зазначеного на упаковці.
Перед споживанням потребує консультації з лікарем.
Не є лікарським засобом.
не слід вживати особам, які мають індивідуальну непереносимість будь-якого з інгредієнтів дієтичної добавки, саліцилатів, при пептичній виразці у стадії загострення, БА, при таких захворюваннях: аутоімунних, лейкоцитарної системи крові, онкологічних, в період вагітності та годування грудьми, дітям віком до 12 років.
в оригінальній упаковці при кімнатній температурі не вище 25 °С, у сухому і недоступному для дітей місці.