Все аптеки Украины

Цедевін капсули, №30 Лікарський препарат

  • Інструкція
  • Про препарат
  • Ціни
  • Карта
Цедевін

Цедевін інструкція із застосування

Характеристика

вітаміни та мікроелементи зі встановленою роллю в імунній функції можуть оптимізувати імунну відповідь організму та зменшити ризик розвитку інфекцій.
Найпотужніша доказова база наявна для цинку та вітамінів C і D3.
Навіть незначний їх дефіцит може порушувати метаболізм і несприятливо впливати на імунну систему.
Вітамін С захищає клітини від ушкоджень вільними радикалами шляхом поглинання активних форм кисню.
Цинк бере участь у розвитку й активації клітин-ефекторів і вродженого, і набутого імунітету.
Цинку притаманна безпосередня противірусна активність: підвищений внутрішньоклітинний вміст цинку пригнічує реплікацію низки РНК-вірусів. У тому числі, реплікацію коронавірусу SARS-CoV за рахунок інгібування його РНК-полімерази.
Цинк впливає на посилення активації мукоциліарного кліренсу шляхом збільшення частоти руху війок у респіраторному тракті, що може допомогти запобігти проникненню вірусу до клітини, оскільки відомо, що SARS-CoV-2 ушкоджує циліарний епітелій і може сприяти приєднанню вторинних бактеріальних інфекцій.
Вітамін D3 відіграє важливу роль у гомеостазі кальцію та підтримці стану здоров’я кісток.
Не менш важливою є роль вітаміну D3 у функціонуванні імунної системи, а саме: вироблення Т-лімфоцитів і диференціація В-лімфоцитів, запуск процесів дозрівання та диференціації моноцитів і макрофагів.
Цинк і вітаміни C та D3 демонструють синергетичні ефекти на різних стадіях захисних реакцій організму, як-от підтримка цілісності біологічних бар’єрів і функціонування клітин вродженого та набутого імунітету.

Рекомендації з вживання

добавка дієтична до раціону харчування — джерело вітамінів C, D3 та цинку; сприяє загальному зміцненню організму, підвищує опірність організму під час сезонних вірусних захворювань, сприяє нормалізації функціонування імунної системи; запобігає виникненню синдрому хронічної втоми; має антиоксидантні властивості.
Добавки дієтичні не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування.
Рекомендовано вживати: дорослим по 1 капсулі 1-2 рази на день під час або після прийому їжі, запити водою. Термін вживання — 15 днів. За рекомендацією лікаря кількість та термін вживання може бути змінено. Не перевищувати рекомендовану добову кількість.
Перед вживанням слід проконсультуватися з лікарем.

Протипоказання

індивідуальна чутливість до окремих компонентів, вагітність та жінки, які годують немовля, діти до 14 років, прогресуючі системні захворювання, тромбофлебіт, тромбоцитоз, сечокам’яна хвороба, цукровий діабет, гіперкальціємія та/або гіперкальціурія, ниркова недостатність, гіпервітаміноз D.

Умови зберігання

зберігати в упаковці виробника за температури від 0–25 °С у захищеному від потрапляння прямих сонячних променів місці при відносній вологості повітря не вище за 75%.