Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Мемоплант таблетки, вкриті оболонкою 40 мг, №20 Лікарський препарат

  • Інструкція
  • Про препарат
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
Мемоплант
Інструкція із застосування Мемоплант таблетки, вкриті оболонкою 40 мг, №20

Мемоплант інструкція із застосування

Лікарська форма

Таблетки, вкриті оболонкою.

Жовті, гладкі, круглі таблетки, вкриті оболонкою.

Фармакотерапевтична група

Засоби, що застосовуються при деменції. Код АТС N06D X02.

Препарат рослинного походження, нормалізує обмін речовин у клітинах, реологічні властивості крові і мікроциркуляцію. Покращує мозковий кровообіг і забезпечення мозку киснем і глюкозою, запобігає агрегації еритроцитів, гальмує фактор активації тромбоцитів. Виявляє дозозалежний регулюючий вплив на судинну систему, стимулює вироблення ендотелійзалежного послаблювального фактора (оксид азоту — NO), розширює дрібні артерії, підвищує тонус вен, тим самим регулює кровонаповнення судин. Зменшує проникність судинної стінки (протинабряковий ефект як на рівні головного мозку, так і на периферії). Чинить антитромботичну дію (за рахунок стабілізації мембран тромбоцитів і еритроцитів, впливу на синтез простагландинів, зниження дії біологічно активних речовин і тромбоцитоактивуючого фактора). Запобігає утворенню вільних радикалів і перекисному окисленню ліпідів клітинних мембран. Нормалізує вивільнення, повторне поглинання і катаболізм нейромедіаторів (норепінефрину, дофаміну, ацетилхоліну) та їх здатність сполучатися з рецепторами. Чинить антигіпоксичну дію, покращує обмін речовин в органах і тканинах, сприяє накопиченню в клітинах макроергів, підвищенню утилізації кисню і глюкози, нормалізації медіаторних процесів у центральній нервовій системі.

Діюча речовина — гінкго дволопатевого екстракт сухий стандартизований (EGb 761): 24% гетерозидів та 6% гінкголідів-білобалідів (гінкголід А, В і білобалід С).

Під час досліджень за участю добровольців були вивчені тільки фармакокінетичні параметри терпенових фракцій. При застосуванні внутрішньо біодоступність гінкголідів А, В і білобаліду С становить 80–90%. Максимальна концентрація досягається через 1–2 години після прийму препарату. Періоди напіввиведення становлять приблизно 4 години (білобалід, гінкголід А) та 10 годин (гінкголід В).

Ці субстанції в організмі не розпадаються, практично повністю виводяться з сечею, незначна кількість виводиться з калом.

Протипоказання

Підвищена чутливість до компонентів препарату.

Спосіб застосування та дози

Призначають по 1 таблетці 3 рази на добу під час їди. Запивати ½ склянки води. Середня тривалість курсу лікування — 3 місяці.

Передозування

Інформації щодо передозування препарату немає.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій

Не описано.

Термін придатності

5 років.

Умови зберігання

Зберігати у недоступному для дітей місці при температурі не вище 25 °С.

Упаковка

По 10 таблеток у блістерах, по 2 блістери в упаковці та по 20 таблеток у блістері, по 3 блістери в упаковці.

Категорія відпуску

Без рецепта.