Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Дорміплант (Dormiplant®) (273009) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Дорміплант (Dormiplant<sup>&reg;</sup>)
Форма випуску
Таблетки, вкриті оболонкою
Кількість штук в упаковці
25 шт.
Виробник
Сертифікат
UA/7837/01/01 від 22.10.2018

Дорміплант інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

фармакодинаміка. Екстракти валеріани і меліси, що входять до складу лікарського засобу, чинять заспокійливу дію, а також сприяють покращанню засинання і перебігу сну.
Фармакокінетика. Дані відсутні.

Показання Дорміплант

стани неспокою; порушення сну внаслідок нервового напруження.

Застосування Дорміплант

при порушеннях сну дорослим та дітям віком від 12 років приймати по 2 таблетки за півгодини — 1 год до сну.
При станах неспокою дорослим та дітям віком від 12 років приймати по 2 таблетки до 3 разів на добу.
Дорміплант приймати не розжовуючи, незалежно від їди, запиваючи невеликою кількістю рідини.
Тривалість застосування визначається лікарем залежно від терапевтичного ефекту.
Якщо ж, незважаючи на дотримання призначеного дозування, покращення стану не спостерігається, пацієнту слід повідомити про це лікаря.

Протипоказання

підвищена чутливість до активних компонентів або будь-якої з допоміжних речовин. Депресія. Пригнічення діяльності ЦНС, гіпотензивні стани.

Побічна дія

можливі алергічні реакції, зокрема почервоніння шкіри, висипання, свербіж, набряк шкіри. Пригнічення емоційних реакцій, а також виникнення абдомінальних спазмів, нудоти, головного болю, гіпотензивного стану, брадикардії, аритмії, слабкості, сонливості, зниження працездатності, депресії, запаморочення.

Особливості застосування

під час застосування лікарського засобу необхідно утримуватися від вживання алкогольних напоїв.
Пацієнтам, які мали тяжке порушення функції печінки або перенесли тяжке захворювання печінки у минулому, слід бути обережними при застосуванні лікарського засобу.
Може розвинутися специфічна чутливість до запаху валеріани.
Якщо в пацієнта виявлено непереносимість деяких цукрів, треба порадитися з лікарем перед тим, як приймати цей лікарський засіб.
Олія рицинова гідрогенізована може спричинити розлад шлунка та діарею.
Застосування у період вагітності і годування грудьми. Оскільки результатів експериментальних досліджень щодо застосування кореня валеріани та листя меліси у період вагітності і годування грудьми немає, Дорміплант не застосовують у жінок у період вагітності і годування грудьми.
Діти. Лікарський засіб призначати дітям віком від 12 років, оскільки немає достатніх даних.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або роботі з іншими механізмами. Лікарський засіб може впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами. Тому його не слід приймати за 2 год перед керуванням автомобілем або іншими механізмами.
Оскільки у деяких пацієнтів препарати валеріани можуть спричиняти сонливість, пригнічений стан, під час лікування слід дотримуватися обережності при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

у деяких пацієнтів може посилювати дію алкоголю, седативних, снодійних, антигіпертензивних, анксіолітичних, спазмолітичних і анальгетичних засобів. Така комбінація потребує медичного діагностування і нагляду.
Клінічна взаємодія з препаратами, які метаболізуються за допомогою CYP 2D6, CYP 3A4/5, CYP 1A2 або CYP 2E1, не спостерігалась.
Ефект препаратів із коріння валеріани може посилюватися у разі одночасного прийому великої кількості алкоголю.

Передозування

при передозуванні можливе посилення побічних реакцій. Нижче наведено симптоми, які зазвичай виникають при передозуванні препаратів валеріани: млявість, загальна слабкість, тремтіння рук, розширення зіниць, відчуття стиснення у грудях, спастичний біль у животі. Також при передозуванні можуть бути депресія, млявість, пригнічення емоційних реакцій, запаморочення, сонливість, зниження працездатності, головний біль, брадикардія, аритмія, гіпотензивний стан, вегетосудинна дистонія гіпотонічного типу.
Лікування: у разі передозування слід припинити застосування препарату. Терапія симптоматична.

Умови зберігання

за температури не вище 30 °С у недоступному для дітей місці.