Всі аптеки України
Київ (адресу не вказано)
Активні речовини — “Б”БЕТАКСОЛОЛ (BETAXOLOLUM)

БЕТАКСОЛОЛ (BETAXOLOLUM) Діюча речовина

Сортування:
Бетак таблетки, вкриті плівковою оболонкою, 20 мг, блістер, № 30; Medochemie Ltd., Cyprus, Europe
Бетофтан® краплі очні, суспензія, 2,5 мг/мл, флакон, 5 мл, № 1; Фармак
Бетоптик® S краплі очні, 0,25 %, флакон-крапельниця, 5 мл, № 1; Новартіс Фарма
Бетакор таблетки, вкриті плівковою оболонкою, 20 мг, блістер, № 30; Київський вітамінний завод
Бетак таблетки, вкриті плівковою оболонкою, 10 мг, блістер, № 30; Medochemie Ltd., Cyprus, Europe
Локрен® таблетки, вкриті оболонкою, 20 мг, блістер, № 28; Чеплафарм Арцнайміттель
Беталмік 0,5% краплі очні, розчин, 0,5 %, флакон-крапельниця, 10 мл, № 1; Унімед Фарма
Mm = 307,44 Да. Точка плавлення — 70–72 °C; log P (октанол-вода) = 2,81; розчинність в воді — 451 мг/л при температурі 25 °C. Бетаксолол (у формі гідрохлориду) — білий кристалічний порошок. Розчинний у воді, етиловому і метиловому спирті, хлороформі.

кардіоселективна β-адреноблокуюча дія; відсутність часткової агоністичної активності (тобто не проявляє власної симпатоміметичної активності); слабкий мембраностабілізуючий ефект (подібно до хінідину або до місцевих анестетиків) у концентраціях, які перевищують рекомендовані терапевтичні дози.

АГ профілактика нападів стенокардії напруження.

звичайна доза - по 20 мг/добу при АГ та з метою профілактики нападів стенокардії напруження.

тяжкі форми БА та ХОЗЛ; СН, яка не контролюється лікуванням; кардіогенний шок; AV-блокада ІІ та ІІІ ступеня у хворих, які не мають водія ритму; стенокардія Принцметала (протипоказана монотерапія препаратом при ізольованій/типовій формі цього захворювання); дисфункція синусового вузла (включаючи СА блокаду); брадикардія (<45-50 уд/хв); тяжкі форми с-му Рейно та інших порушень периферичного кровообігу; нелікована феохромоцитома; артеріальна гіпотензія; гіперчутливість до бетаксололу; анафілактичні р-ції в анамнезі; метаболічний ацидоз; препарат протипоказаний для застосування у комбінації з флоктафеніном та сультопридом; не рекомендується у комбінації з аміодароном, бепридилом, дилтіаземом і верапамілом; у зв’язку з наявністю лактози цей ЛЗ протипоказаний пацієнтам із вродженою галактоземією, мальабсорбцією глюкози/галактози або с-мом дефіциту лактази.

шкірні реакції, включаючи псоріазоподібні висипання або загострення псоріазу, кропив’янка, свербіж, гіпергідроз, запаморочення, головний біль, дистальна парестезія, летаргія, відчуття сухості в очах, порушення гостроти зору, астенія, безсоння, втома, депресія, нічні кошмари, сплутаність свідомості, галюцинації, шлунково-кишкові розлади (біль у животі, діарея, нудота та блювання), гіпоглікемія, гіперглікемія, брадикардія (можливо, тяжка), уповільнення AV-провідності або посилення існуючої AV-блокади, СН, зниження АТ, похолодання кінцівок, с-м Рейно, погіршення переміжної кульгавості, бронхоспазм, диспное, імпотенція, поява антинуклеарних а/т, клінічні прояви типу системного червоного вовчака.