Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

НЕМОЦИД™ (NEMOCID) (267556) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Аналоги
НЕМОЦИД™ (NEMOCID)

Аналоги НЕМОЦИД™ (NEMOCID)

Пірантел таблетки, 250 мг, блістер, № 30; Гледфарм
Форма випуску
Таблетки
Дозування
250 мг
Кількість штук в упаковці
3 шт.
Виробник
Іпка
Міжнародна назва

НЕМОЦИД™ інструкція із застосування

Склад

діюча речовина: pyrantel pamoate;

1 таблетка містить пірантелу памоат у перерахуванні на пірантел 250 мг;

допоміжні речовини: крохмаль кукурудзяний, натрію метилпарабен (E 219), натрію пропілпарабен (E 217), повідон, натрію крохмальгліколят (тип A), магнію стеарат, тальк.

Лікарська форма

Таблетки.

Фармакотерапевтична група

Протигельмінтні засоби. Похідні тетрагідропіримідину. Код АТС P02C С01.

Показання

Ентеробіоз, аскаридоз, анкілостомоз.

Протипоказання

Підвищена чутливість до пірантелу або до допоміжних речовин препарату; печінкова недостатність.

Спосіб застосування та дози

Приймати внутрішньо.

Термін лікування та доза підбирається індивідуально. Призначають одноразово у будь-який час, немає потреби приймати послаблюючі засоби або утримуватись від вживання їжі перед прийомом пірантелу. При ентеробіозі і аскаридозі дітям віком старше 3 років призначають у дозі 125 мг на 10 кг маси тіла. Дорослим з масою тіла менше 75 кг — 750 мг; при масі тіла більше 75 кг — 1000 мг. Для досягнення клінічного ефекту при лікуванні ентеробіозу необхідно ретельно дотримуватись правил особистої гігієни, перш за все дітям, а також повторити прийом Немоциду через 3 тижні.

При анкілостомозі приймають у таких самих дозах, як і при аскаридозі. При тяжких формах призначають подвійну дозу — 20 мг на кілограм маси тіла в 1 або 2 прийоми протягом 2 — 3 днів. Дітям до 6 років доцільніше призначати препарат у вигляді суспензії.

Побічні реакції.

Неврологічні розлади: рідко — запаморочення, сонливість, безсоння, головний біль, в окремих випадках — галюцинації, сплутаність свідомості, парестезії; зміни з боку шкіри та підшкірної клітковини: висипання, кропив'янка; шлунково-кишкові розлади: анорексія, нудота, блювання, спазми в животі, діарея, тенезми, гепатобіліарні розлади: підвищення рівня печінкових ферментів; інші: слабкість, підвищена втомлюваність.

Рідко виникають алергічні реакції: шкірні висипи, свербіж, пропасниця.

Передозування.Можлива анорексія, нудота, блювання, діарея, атаксія, проте у зв'язку з мінімальними кількостями пірантелу, що адсорбується, навіть значне передозування не спричиняє жодних ознак інтоксикації. Рекомендовано промивання шлунка внаслідок відсутності специфічного антидота.

Застережні заходи: контроль респіраторної та серцево-судинної функцій.

Застосування у період вагiтностi або годування груддю.

У період вагітності та годування груддю препарат застосовують після ретельної оцінки співвідношення користь для жінки/ризик для плода (дитини), яке визначає лікар, суворо дотримуючись рекомендованих доз.

Діти.

Дітям до 6 років доцільніше призначати препарат у вигляді суспензії.

Дітям старше 3 років у випадку неможливого точного визначення дози чи затрудненого ковтання, препарат призначають у вигляді суспензії для перорального застосування (наприклад, Немоцид™ суспензія).

Особливості застосування.

Застосування Немоциду™ не потребує спеціальної підготовки та приймання проносних засобів. Таблетки перед ковтанням слід ретельно розжувати.

При ентеробіозі слід провести одночасне лікування всіх осіб, які проживають разом.

Для досягнення ефекту при лікуванні ентеробіозу необхідно суворо дотримуватися правил особистої гігієни, насамперед дітьми, а також повторний прийом Пірантелу через 3 тижні.

Після завершення курсу необхідно контрольне дослідження калу на наявність яєць гельмінтів.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами.

Запаморочення, сонливість та слабкість, що можуть зрідка спостерігатись при лікуванні пірантелом, можуть впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами та порушувати здатність виконувати роботу з машинами і складними механізмами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій.

Не застосовувати препарат разом з левамізолом, оскільки при одночасному застосуванні можливе потенціювання токсичності левамізолу і підвищення рівня теофіліну у плазмі крові, та з піперазином, який є антагоністом протигельмінтної дії пірантелу.

Фармакологічні властивості

Фармакодинаміка. Діє на гельмінти у ранній фазі розвитку та на зрілі форми, не впливає на личинки у стадії міграції. Ефективний відносно Enterobius vermicularis, Ascaris lumbricoides, Anсylostoma duodenale, Necator americanus, Trichostrongylos orientalis, Trichostrongylos colubriformis. Деполяризуючий ефект пірантелу призводить до нейромускульного блоку, у результаті якого м'язи гельмінта спазмуються. Наслідком спазматичного паралічу гельмінта є видалення паразита шляхом кишкової перистальтики.

Фармакокінетика. Внутрішньокишкове всмоктування препарату дуже слабке у результаті нерозчинності пірантелу памоату. Після прийому внутрішньо у разовій дозі 10 мг/кг маси тіла максимальна концентрація становить 0,005–0,13 мкг/мл та досягається протягом 1–3 годин. Частково метаболізується у печінці до N-метил-1, 3-пропандіаміну. Виводиться з фекаліями (50% прийнятої дози — у незмінному стані) та з сечею (приблизно 7% — у незмінному стані та у вигляді метаболіту).

Фармацевтичні характеристики

Основні фізико-хімічні властивості: продовгасті двоопуклі таблетки жовтого кольору з рискою з одного боку та маркуванням NEMOCID з іншого.

Термін придатності. 4 роки.

Умови зберігання

Зберігати у недоступному для дітей місці в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 °С.

Упаковка

По 3 таблетки у стрипі, по 1 стрипу в пачці. По 10 пачок у картонній коробці.

Категорія відпуску

За рецептом.

Виробник

Іпка Лабораторіз Лімітед.

Місцезнаходження

П.О. Седжавта Дістрікт, Ратлам 457 002,Мад'я Прадеш, Індія.