Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Пембіна Блю® (Pembina-Blue®) (348677) - інструкція із застосування Дієтичні добавки

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Діагнози
Пембіна Блю<sup>&reg;</sup> (Pembina-Blue<sup>&reg;</sup>)

Пембіна Блю інструкція із застосування

Характеристика

Пембіна-Блю® — комбінація метилтіонінію хлориду та рослинних екстрактів, що виявляє антибактеріальні, сечогінні та підкислювальні властивості при інфекціях сечового міхура та нирок. Сприяє зменшенню вираженості симптомів при циститі, попередженню рецидивів, руйнації бактеріальних плівок та усуненню збудника з уротелію.
Метилтіонінію хлорид (метиленовий синій) — фенотіазинова сполука, добре всмоктується у шлунково-кишковому тракті, потрапляє до сечовидільної системи, де виявляє антисептичні властивості (чинить бактерицидну дію), а потім виводиться переважно з сечею. Виводиться з сечею в основному в незміненому вигляді з антисептичним ефектом, забарвлюючи сечу в синій колір. Ці особливості обумовили його наявність у декількох засобах, призначених для лікування сечовидільної системи. Метилтіонінію хлорид прискорює екстерналізацію — виведення збудників, що проникли в уротелій. Це дозволяє зменшити вираженість основних симптомів циститу — печіння, біль при сечовипусканні, та запобігти розвитку рецидивів.
Шавлія (Salvia officinalis) містить алкалоїди, флавоноїди, глікозиди, сапоніни, органічні кислоти, ефірні олії та інші сполуки, які виявляють серед іншого бактеріостатичний та бактерицидний ефекти по відношенню до бактерій; це обумовлює додавання шавлії під час інфекції сечовидільної системи. Урсолова кислота, що міститься у шавлії та журавлині, обумовлює сечогінний ефект Пембіни-Блю®.
Журавлина (Vaccinium macrocarpon). З точки зору практичного застосування журавлини, вона особливо цінується завдяки високому вмісту вітамінів, органічних кислот, флавоноїдів, цукрів та пектинових речовин. У плодах журавлини високий вміст вітаміну С, його в них стільки ж, скільки і в апельсинах, грейпфрутах, лимонах, садовій суниці. У ягодах журавлини також містяться вітаміни групи В: В1, В2, В5, В6, вітаміни Е, РР та вітамін К1 (філохінон). Переважаючою кислотою в журавлині є лимонна, а також яблучна, хінна, бензойна, урсолова, хлорогенова, олеанолова, кетоглутарова та оксикетомасляна кислоти. У незначній кількості в ягодах журавлини є бурштинова та щавлева кислоти. До цукрів, якими багата журавлина, в основному належать глюкоза та фруктоза, значно менше в цих ягодах сахарози. З полісахаридів найважливіше для людського здоров’я значення мають пектинові речовини, що містяться в журавлині. Плоди журавлини також містять біофлавоноїди, такі як лейкоантоціани, флавоноли антоціани, катехіни та фенолокислоти, а також бетаїн і важливі мікро- і макроелементи: калій, кальцій та фосфор. У журавлині порівняно багато марганцю, заліза, міді та молібдену, вона містить також магній, йод, барій, кобальт, бор, нікель, свинець, олово, срібло, цинк, хром, алюміній, титан. При такому багатому складі корисних речовин калорійність журавлини становить лише 28 ккал.
Розглянувши склад журавлини, стає зрозуміло, чому науковці віднесли цю ягоду до найкорисніших для людини продуктів харчування. Завдяки високому вмісту солей калію та вітаміну С журавлина дуже корисна для підтримки організму в період інфекційних та застудних захворювань, особливо в осінньо-зимовий період. Дослідженнями вчених виявлено позитивний вплив журавлини на стан здоров’я при захворюваннях сечовидільної системи. Фахівцями доведено, що 1,5 склянки соку журавлини на день знижують ризик цього захворювання в 2 рази. Такий цілющий ефект ягід журавлини обумовлений вмістом у ній проантоцианідину та бензойної кислоти. Журавлина вважається природним антибіотиком через її антибактеріальні та протизапальні властивості. Крім того, в журавлині містяться речовини, що перешкоджають утворенню тромбів у судинах.
Таким чином, Пембіна-Блю® впливає на три етапи патогенезу циститу: екстракт журавлини знижує адгезію, а шавлія продемонструвала високу інгібуючу активність по відношенню до основних уропатогенів. Компонент Пембіна-Блю® метилтіонінію хлорид чинить репаративну дію на перехідний епітелій сечового міхура та екстерналізацію збудників циститу.

Рекомендації з вживання

Пембіна-Блю® може бути рекомендована лікарем у якості дієтичної добавки до раціону харчування як додаткове джерело біологічно активних речовин природного походження: флавоноїдів, глікозидів, сапонінів, органічних кислот, ефірних олій та інших речовин, для створення оптимальних умов функціонування сечовидільної системи, застосування при інфекціях сечового міхура та нирок, при сечокам’яній хворобі. Завдяки складу дієтична добавка виявляє антибактеріальну, сечогінну та підкислювальну дію.
Спосіб споживання та рекомендована добова доза
Дорослі за наявності симптомів патології сечовивідної системи — по 1 капсулі 2 рази на добу протягом 15 днів.
Для попередження симптомів патології сечовивідної системи — по 1 капсулі на добу протягом місяця.
Капсули слід запивати достатньою кількістю води. Не слід перевищувати рекомендовану добову дозу.
Рекомендований термін споживання: 1 міс, в подальшому доза та термін споживання узгоджуються з лікарем індивідуально.

Протипоказання

підвищена чутливість до окремих компонентів продукту. Не рекомендовано вживати продукт у період вагітності та годування груддю, не застосовувати хворим на епілепсію, цукровий діабет, атрофічний гастрит, при гіпоацидних станах, особам, які чутливі до ацетилсаліцилової кислоти, з непереносимістю певних цукрів та з каменями у нирках.

Особливості застосування

не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування.
Продукт слід застосовувати з обережністю в комбінації з речовинами, що попереджують тромбоутворення (варфарин) або знижують кислотність шлунку (омепразол, циметидин, ранітидин).
Не перевищувати рекомендовану кількість для щоденного споживання. Перед початком вживання рекомендована консультація лікаря.
Не є лікарським засобом.

Умови зберігання

в оригінальній упаковці при температурі до 25 °С в сухому та недоступному для дітей місці.