Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Ліварол (Livarol) (342196) - інструкція із застосування ATC-класифікація

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Аналоги
  • Діагнози
Ліварол (Livarol)

Ліварол інструкція із застосування

Фармакологічні властивості

фармакодинаміка. Активна речовина — кетоконазол, похідна імідазолдіоксолану. Чинить фунгіцидну та фунгістатичну дію щодо дерматофітів (Trichophyton spp., Epidermophyton floccosum, Microsporum spp.) і дріжджів (Candida spp., Pityrosporum spp.). Механізм дії спрямований на пригнічення біосинтезу ергостеролу та зміну ліпідного складу мембрани грибів.
Препарат активний щодо стафілококів та стрептококів.
Фармакокінетика. При вагінальному застосуванні препарат слабко всмоктується, невелика кількість препарату потрапляє у системний кровообіг. Cmax кетоконазолу у плазмі крові після застосування 400 мг препарату коливається від 0 до 20,7 нг/мл.

Показання Ліварол

  • лікування гострого та хронічного рецидивуючого мікозу піхви;
  • профілактика грибкових інфекцій піхви при зниженій резистентності організму та на тлі лікування препаратами, які порушують нормальну мікрофлору піхви.

Застосування Ліварол

препарат застосовують інтравагінально. Перед застосуванням песарій звільняють від контурної упаковки і вводять його глибоко у піхву у положенні лежачи на спині. Застосовують по 1 песарію на добу протягом 3–5 днів залежно від перебігу захворювання. При потребі курс лікування повторюють до клінічного одужання, підтвердженого лабораторними дослідженнями. При хронічному кандидозі застосовують по 1 песарію протягом 10 днів.
У період вагітності (II–III триместр) та годування грудьми спосіб застосування та дози звичайні.
Діти. Досвід застосування препарату у дітей відсутній, тому його не слід призначати цій віковій категорії пацієнтів.

Протипоказання

індивідуальна підвищена чутливість до компонентів препарату, вагітність (I триместр).

Побічна дія

можливі гіперемія та подразнення слизової оболонки піхви, свербіж піхви у місці введення песарію, алергічні реакції (шкірний висип, кропив’янка).
У поодиноких випадках можуть виникнути нудота, запаморочення.

Особливості застосування

у поодиноких випадках можливі місцеві алергічні реакції у статевого партнера. Для зниження ризику рецидиву захворювання рекомендується одночасне лікування статевого партнера. Слід уникати контакту з латексними препаратами (контрацептивні діафрагми, презервативи).
Під час лікування слід утримуватися від статевого життя.
Ліварол рекомендується застосовувати на ніч, оскільки препарат чинить осмотичну та дренажну дію, що супроводжується збільшенням виділень із піхви. Рекомендується на час лікування препаратом Ліварол на ніч використовувати гігієнічні прокладки.
При розвитку реакцій гіперчутливості препарат слід відмінити та звернутися до лікаря.
Застосування у період вагітності або годування грудьми. Не застосовують у І триместр вагітності. У II–III триместр вагітності та у період годування грудьми препарат застосовують тільки тоді, коли очікувана користь для матері перевищує потенційний ризик для плода або дитини.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами або роботі з іншими механізмами. Не впливає.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

при одночасному застосуванні препарату Ліварол з рифампіцином та ізоніазидом знижується концентрація кетоконазолу у плазмі крові. При одночасному застосуванні з циклоспорином, непрямими антикоагулянтами та метилпреднізолоном кетоконазол може підвищувати концентрацію вищезазначених препаратів у плазмі крові. Практичне значення цих взаємодій при лікуванні кетоконазолом у вигляді вагінальних песаріїв невідоме.

Передозування

передозування та токсичні ефекти при застосуванні препарату не виявлені.

Умови зберігання

при температурі не вище 25 °С.