Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Сономедін® (Sonomedin) (340755) - інструкція із застосування Дієтичні добавки

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Діагнози
Сономедін<sup>&reg;</sup> (Sonomedin)
Ціна в місті Київ
від 209,32 до  304,05 грн
Без рецепта
Інструкція із застосування Сономедін® капсули 250 мг, №20
Форма випуску
Капсули
Дозування
250 мг
Кількість штук в упаковці
20 шт.
Виробник

Сономедін інструкція із застосування

Характеристика

Сономедін® — збалансований натуральний комплекс, рекомендований для нормалізації сну. Слід вживати при розладах сну, пов’язаних з порушенням процесів засинання та погіршенням якості сну. При первинному безсонні, розладах циркадних ритмів «сон — неспання», безсонні осіб літнього віку.
Екстракт валеріани (Valeriana officinalis) зменшує збудливість ЦНС, зменшує вираженість стресу, тим самим сприяє більш швидкому засинанню. Дія зумовлена вмістом ефірної олії, більша частина якої — складний ефір спирту борнеолу та ізовалеріанової кислоти. Заспокійливі властивості мають також валепотріати та алкалоїди — валерин і хотинін. Клінічні дослідження продемонстрували значне покращання суб’єктивних оцінок якості сну при вживанні екстракту валеріани. Екстракт потенціює дію інших компонентів.
L-тіанін (L-theanine) — амінокислота природного походження, що походить від глутамінової кислоти. Міститься головним чином у чаї (Camellia sinensis). L-тіанін проникає через ГЕБ, чинить релаксуючу дію, що сприяє заспокоєнню думок, викликаних щоденним стресом, та пришвидшує засинання. L-тіанін сприяє синтезу ГАМК у головному мозку та сам здатен стимулювати ГАМК-рецептори. ГАМК є одним із основних нейромедіаторів, що відповідає за гальмівні процеси. L-тіанін генерує та регулює α-хвилі (частота 8–12 Гц) у головному мозку, що відповідають за релаксацію та сприяють більш легкому та швидкому засинанню.
Мелатонін (melatoninum) є нейрогормоном шишкоподібного тіла (епіфіза). Фізіологічно секреція мелатоніну зростає після настання темноти, досягаючи максимуму між 2:00 та 4:00 та зменшується протягом другої половини ночі. Мелатонін регулює циркадні ритми та підтримує циклічність сон — неспання. Дія мелатоніну на МТ1-, МТ2-, МТ3-рецептори сприяє якості сну, оскільки ці рецептори (переважно MT1 і MT2) залучаються до регуляції циркадних ритмів та сну.
З віком зменшується ендогенне виробництво мелатоніну, тому мелатонін покращує якість сну, особливо у пацієнтів із первинним безсонням, вік яких старше 55 років. Мелатонін має антиоксидантні властивості, що обумовлює його мембраностабілізуючу дію. Нормалізує проникність судинної стінки і підвищує її резистентність, поліпшує мікроциркуляцію. Мелатонін покращує лише порушений функціональний стан ендотелію, не впливаючи на його нормальну функцію. Мелатонін знижує систолічний АТ і ЧСС у хворих літнього віку у стані спокою, знижує підвищення АТ при психоемоційному навантаженні. Мелатонін нормалізує автономну нервову регуляцію серцево-судинної системи переважно в нічний період, що сприяє покращанню порушеного добового профілю АТ.

Рекомендації з вживання

Сономедін® рекомендований як додаткове джерело біологічно активних речовин рослинного походження та похідних амінокислот для покращання засинання, якості та тривалості сну. Сприяє полегшенню засинання, фізіологічному регулюванню циркадних ритмів, у тому числі при тривалих подорожах; зменшує вираженість негативного впливу денного стресу. Не викликає звикання та важкого пробудження.
Спосіб вживання: вживати дорослим по 1–2 капсули на добу за 30–60 хв до сну. Курс вживання становить 2–4 тиж.
Перед вживанням необхідно проконсультуватися з лікарем.

Протипоказання

період вагітності, годування груддю, підвищена індивідуальна чутливість до компонентів, дитячий вік, аутоімунні захворювання, лімфогранулематоз, лейкоз, лімфома, мієлома, епілепсія.

Особливості застосування

не перевищувати зазначену рекомендовану кількість для щоденного споживання.
Не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування.

Умови зберігання

в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 °С у сухому, захищеному від світла і недоступному для дітей місці.