Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Меномедін® (Menomedin) (330692) - інструкція із застосування Дієтичні добавки

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Діагнози
Меномедін<sup>&reg;</sup> (Menomedin)

Меномедін інструкція із застосування

Характеристика

Меномедін® — це збалансований натуральний комплекс, до складу якого входять стандартизовані рослинні екстракти, що сприяють усуненню нейровегетативних та психоемоційних розладів у преклімактеричний та клімактеричний період, запобігають виникненню вікової патології жіночого організму внаслідок гормональної перебудови. Комплекс рослинних негормональних біологічно активних речовин, які входять до складу Меномедін®, сприяють не лише нормалізації нейровегетативних та психоемоційних проявів у період пре- та менопаузи, а й захищають організм жінки від розвитку серцево-судинних, неврологічних, ендокринних і опорно-рухових ускладнень.
Екстракт червоної конюшини містить ізофлавони: геністеїн, еквол, формононетін, біоханін А, які володіють естрогеноподібною дією, що дозволяє змешити припливи жару, надмірну пітливість, а також сухість статевих органів. Активні компоненти червоної конюшини здатні зв’язуватись з естрогеновими рецепторами, володіють антипроліферативним ефектом, що запобігає ризику виникнення та прогресування гормонозалежної патології. Геністеїн запобігає втраті кісткової тканини та пригнічує її резорбцію, що дозволяє запобігти розвитку остеопорозу. Зниження кардіоваскулярних ризиків пов’язано з наявністю ізофлавонів, які сприяють розширенню судин, покращують ліпідний обмін, володіють антиоксидантною та антисклеротичною дією.
Екстракт кореневища циміцифуги зумовлює естрогеноподібний ефект, зв’язується з рецепторами естрогенів та реалізує свої ефекти через дофамінергічні або серотонінергічні механізми, знижуючи вироблення гонадотропних гормонів, що дозволяє зменшити припливи жару, нічну пітливість, покращує сон у менопаузальний період, після оваріектомії та гістеректомії, зменшує вираженість болю при менструації в пременопаузальний період.
Екстракт шавлії завдяки наявності флавоноїдів і терпенів нормалізує надмірну активність гіпоталамуса, яка виникає внаслідок дефіциту естрогенів, у результаті чого зменшується нічна пітливість та припливи жару. Вплив активних компонентів на холінергічну систему покращує когнітивні функції, пам’ять та увагу. Флавоноїди шавлії володіють потужним антиоксидантним ефектом та здатністю нормалізувати ліпідний профіль, що дозволяє запобігти прогресуванню кардіоваскулярної та неврологічної патології.
Екстракт звіробою містить гіперицин та гіперфорин, які здатні гальмувати зворотнє захоплення моноамінів (дофаміну, норадреналіну, серотоніну) та впливати на ГАМК-рецептори, зменшуючи прояви депресивного стану, неспокою, напруженості, тривожності та безсоння, покращують працездатність.
Екстракт дудника китайського у складі містить лігустилід, полісахариди, ферулову кислоту, які полегшують вазомоторні клімактеричні прояви, покращують циркуляцію крові, володіють антиоксидантним, гіпотензивним, антисклеротичним та антиагрегантним ефектом.

Рекомендації з вживання

Меномедін® рекомендований до застосування як збалансований комплекс стандартизованих рослинних екстрактів з метою нормалізації функціонального стану різних систем та органів організму жінки (нервова і статева системи, молочні залози, шкіра, кістки) в період пре- і менопаузи; сприяє зменшенню вираженості нейровегетативних проявів (припливи жару, нічна пітливість, сухість статевих органів) та покращенню психоемоційного стану (при підвищеній нервозності, тривожності, напруженості, пригніченості, слабкій концентрації, безсонні); сприяє адаптації жіночого організму до вікових змін у період гормональної перебудови, запобіганню виникнення остеопорозу та серцево-судинних порушень у клімактеричний та постклімактеричний період.
Спосіб застосування та рекомендована добова доза: вживати дорослим жінкам по 1–2 капсули на добу, незалежно від прийому їжі, запиваючи достатньою кількістю води. Курс застосування становить 3–6 міс. При необхідності курс можна повторити. Перед застосуванням потрібна консультація лікаря.

Протипоказання

період вагітності та годування грудьми, індивідуальна несприйнятливість компонентів.

Особливості застосування

не перевищувати рекомендовану добову дозу, не слід використовувати як заміну повноцінного харчування.

Умови зберігання

в оригінальній упаковці в сухому, захищеному від світла і недоступному для дітей місці при температурі 4–25 °С.