Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Паранікс® шампунь (Paranix® shampoo) (310699) - інструкція із застосування Медичні вироби

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
Паранікс<sup>&reg;</sup> шампунь (Paranix<sup>&reg;</sup> shampoo)

Паранікс шампунь інструкція із застосування

Характеристика

ефективність Паранікс® шампуню для лікування при педикульозі є клінічно доведеною: його формула подвійної дії не тільки позбавляє від вошей та гнид, але також є зручною у використанні, оскільки одночасно миє волосся та полегшує вичісування вошей завдяки кондиціонуючим компонентам.
Оскільки Паранікс® шампунь для лікування при педикульозі не містить інсектицидів, стійкість вошей до нього не розвивається.
Паранікс® шампунь для лікування при педикульозі дерматологічно протестований.

Рекомендації по використанню

Крок № 1: перевірити наявність вошей. Струсити пляшку перед використанням. Рівномірно нанести достатню кількість Паранікс® шампуню для лікування при педикульозі на сухе волосся, уникаючи ділянки навколо очей. Переконатися в тому, що засіб повністю покрив волосся і шкіру голови товстим шаром. Добре помасажувати волосся від коренів до кінчиків, приділяючи особливу увагу ділянці потилиці та завушним ділянкам.
200 мл = до 4 нанесень залежно від довжини волосся.
Крок № 2: нанесення шампуню. Залишити засіб на волоссі на 15 хв. Це дуже важливо для досягнення результату.
Крок № 3: видалити вошей та гнид.
Перш ніж мити волосся, слід використати густий гребінець Паранікс, щоб видалити вошей та гнид.
1. Розчесати вологе волосся густим гребінцем проти вошей Паранікс.
2. Розділити волосся на 4 частини: від чола до потилиці, а потім від одного вуха до іншого. Якщо волосся довге, можна заплести кожну частину в косу.
3. Обробити кожну частину, відокремлюючи невеликі пасма так, щоб було видно шкіру голови.
4. Розчесати кожне пасмо, починаючи якомога ближче до шкіри голови.
5. За допомогою гребінця видалити всіх вошей та/або гнид, які вдалося знайти.
6. Кожне пасмо волосся, на якому немає гнид, можна укладати на один бік.
7. Щоб уникнути повторного зараження, слід очищувати гребінець після розчісування кожного пасма за допомогою ватного диска та завжди розчісувати волосся від коренів волосся до кінчиків.
Крок № 4: додати води та вимити волосся. Змочити волосся достатньою кількістю води та добре збити в піну. Ретельно вимити та сполоснути волосся. Обов’язково повністю змити шампунь. Укласти волосся як зазвичай.

Протипоказання

не використовувати у наступних випадках:

  • в осіб з індивідуальною гіперчутливістю до будь-якого компонента препарату;
  • у дітей віком до 2 років.

Побічна дія

свербіж та подразнення навколо очей, лущення шкіри голови, контактне подразнення та почервоніння шкіри голови, вух або шиї.

Особливості застосування

воші не можуть виробити стійкість до шампуню протипедикульозного Паранікс®, оскільки механізм його дії не є хімічним. Тому в разі повторного інфікування людини, яка вже проходила обробку (наприклад у школі від дітей, що не лікувалися), можливе повторне використання шампуню протипедикульозного Паранікс® без ризику зниження його ефективності.
Тільки для зовнішнього використання. При випадковому проковтуванні шампуню слід звернутися до лікаря. Слід уникати контакту з очима та слизовими оболонками (рот, ніс). При потраплянні засобу в очі негайно промити великою кількістю води. Не застосовувати засіб у разі наявності алергії на будь-який його компонент. У разі раптової появи висипу, подразнення або інших ознак підвищеної чутливості негайно припинити використання засобу та вимити волосся звичайним шампунем.
Для попередження повторного зараження необхідно провести ретельну обробку всіх речей, що могли мати контакт з волоссям. Гребінці, щітки необхідно прокип’ятити, а одяг, постільну білизну та рушники — випрати при температурі 60 °С. Приміщення та автомобіль необхідно ретельно пропилососити, після чого негайно утилізувати пиловий мішок з пилососу.
Період вагітності та годування грудьми. Період вагітності та годування грудьми не є протипоказанням для використання шампуню протипедикульозного Паранікс®, але в цих випадках рекомендується проконсультуватися з лікарем або фармацевтом.

Умови зберігання

при кімнатній температурі в сухому місці.