Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

Нутроф® Форте (Nutrof® Forte) (336741) - інструкція із застосування Дієтичні добавки

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Діагнози
Нутроф<sup>&reg;</sup> Форте (Nutrof<sup>&reg;</sup> Forte)

Нутроф Форте інструкція із застосування

Характеристика

Нутроф Форте — збалансована формула, розроблена на основі сучасних наукових досягнень дієтологами та офтальмологами, що спеціалізуються на дослідженні сітківки, для підтримання здоров’я зору.
Нутроф Форте містить вітаміни та мікроелементи з антиоксидантними властивостями, лютеїн, зеаксантин, омега-3 незамінні жирні кислоти, екстракт винограду культурного Vitis Vinifera, що містить 5% ресвератролу, та вітамін D3.
Нутроф Форте містить основні поживні речовини для функціонування системи захисту очей від окиснювального пошкодження, шкідливих променів синього спектра сонячного світла.
Нутроф Форте допомагає подолати дефіцит поживних мікроелементів, що може бути спричинений віковими змінами, збільшенням зорового навантаження, стресом, деякими захворюваннями або викликаний незбалансованим харчуванням (недостатнє вживання фруктів, овочів та риби). Незбалансоване харчування є одним із чинників розвитку вікових захворювань очей, наприклад вікової макулярної дегенерації.
Цинк, мідь, селен, вітаміни Е та С захищають елементи клітин від пошкодження оксидантами (вільними радикалами).
Вільні радикали. Вільні радикали — це молекули, які утворюються в процесі метаболізму клітин. Надлишок вільних радикалів може мати токсичну дію і спричиняти пошкодження в структурі ліпідів, протеїнів і ДНК, що призводить до погіршення функцій клітин. У нормальних фізіологічних умовах утворення вільних радикалів пригнічується захисною системою організму, у якій важливу роль відіграють антиоксиданти.
Дефіцит антиоксидантів може виникати в людини з роками (вікові особливості), або в осіб з вираженими зоровими навантаженнями, а також унаслідок незбалансованої дієти, стресу, деяких системних захворювань чи хвороб очей. У такому разі доцільно включати до раціону дієтичні добавки.
Антиоксиданти. Антиоксиданти захищають клітини від пошкодження вільними радикалами, які прискорюють старіння і руйнування клітин. Вони допомагають виводити вільні радикали, забезпечуючи тим самим захист сітківки й макули від старіння.
Вітамін Е. Вітамін Е має антиоксидантні властивості, що сприяють:
захисту мембран клітин;
захисту жирних кислот від окиснення.
Вітамін Е міститься в рослинних оліях.
Вітамін С. Вітамін С бере участь у нейтралізації вільних радикалів. Вітамін С необхідний для відновлення окисненого вітаміну Е (радикал токоферолу). Вітамін С міститься у фруктах і овочах.
Вітамін D. Вітамін D ще називають «вітаміном сонячного світла». Він відноситься до жиророзчинних вітамінів, в організмі утворюється або при опроміненні сонячним світлом, або потрапляє з їжею.
Кальциферол — єдиний серед вітамінів, який діє в організмі і як вітамін, і як гормон.
Вітамін D впливає на обмін кальцію в організмі, підвищує імунітет, бере участь у регуляції АТ та роботи серця, важливий компонент для здоров’я очей, особливо при міопії, захворюваннях очей, пов’язаних з віком, або з цукровим діабетом.
Цинк. Цинк — це природний активатор більш ніж 200 ферментів. Цинк сприяє підтримці здорового зору. Він діє як антиоксидант через складні механізми. Цинк міститься в м’ясі та рибі.
Мідь. Мідь відіграє важливу роль у видаленні вільних радикалів. Мідь також необхідна при прийомі дієтичних добавок, що містять цинк. Мідь міститься в м’ясних субпродуктах, молюсках, сухофруктах.
Селен. Селен є кофактором глутатіонпероксидаз — антиоксидантних ферментів, що є головним елементом захисту від вільних радикалів кисню. Селен міститься в рибі, молюсках, яйцях, часнику, грибах, м’ясі та крупах.
Екстракт чорнобривців прямостоячих. Лютеїн і зеаксантин — це два жовтих пігменти, які у високій концентрації містяться в сітківці ока, в макулі, і відповідають за функції центрального зору та гостроту зору. Лютеїн і зеаксантин утворюють захисний фільтр від шкідливих променів синього спектра сонячного світла. Вони також діють як антиоксиданти, захищають сітківку очей від окиснювального руйнування. Лютеїн і зеаксантин містяться у великій кількості в деяких зелених овочах, наприклад шпинаті, броколі, салаті латук.
Омега-3 незамінні жирні кислоти. Докозагексаєнова кислота (ДГК) і ейкозапентаєнова кислота (ЕПК) — це поліненасичені жирні кислоти, які не утворюються в організмі людини, тому мають надходити з їжею та дієтичними добавками. Омега-3 жирні кислоти — це структурні компоненти мембран клітин. ДГК знаходиться у великій кількості в нервах, мозку та у фоторецепторах ока. Омега-3 кислоти містяться в жирній рибі, наприклад тунці, лососю й оселедці.
Екстракт винограду культурного, що містить 5% ресвератролу. Виноград містить велику кількість фенольних антиоксидантних сполук, включаючи ресвератрол.
Позитивний вплив ресвератролу на серцево-судинну систему було виявлений при вивченні «французького парадоксу». Ресвератрол наділений високими антиоксидантними властивостями, має вазоактивну дію, пригнічує окиснення ЛПНЩ, агрегацію тромбоцитів і синтез ейкозаноїдів (молекул запалення). Ресвератрол міститься в деяких фруктах, особливо у винограді, а також у вині.

Рекомендації з вживання

Нутроф Форте може бути рекомендований для корекції раціону харчування як додаткове джерело антиоксидантних вітамінів та мікроелементів, омега-3 незамінних жирних кислот, макулярних пігментів (лютеїну і зеаксантину), ресвератролу та вітаміну D3 для підтримання здоров’я зору, нормальних його функцій, захисту органа зору від окисного пошкодження.
Нутроф Форте доцільно вживати при тривалому зоровому навантаженні; при короткозорості (міопії); при погіршенні зору в нічний час (наприклад у водіїв); у разі тривалої роботи за комп’ютером; для профілактики розвитку вікових захворювань очей і за їх наявності (наприклад вікова макулярна дегенерація, катаракта, діабетична ретинопатія); курцям, а також тим, хто змушений перебувати в приміщенні, де курять.
Вживати по 1 капсулі на добу, бажано під час прийому їжі, з невеликою кількістю води.
Не перевищувати рекомендовану дозу.
Тривалість вживання: до 12 тиж, у подальшому тривалість курсу узгоджувати з лікарем.

Особливості застосування

індивідуальна чутливість до компонентів. В окремих випадках можуть спостерігатися невеликі порушення травлення (нудота, відрижка, діарея). Ця дієтична добавка не призначена для лікування, не має застосовуватися як заміна повноцінному раціону харчування. Перед застосуванням рекомендована консультація лікаря, особливо вагітним та жінкам у період лактації.

Умови зберігання

зберігати при температурі не вище 25 °C в захищеному від світла та вологи місці.