Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

РОТАПРОСТ (ROTAPROST) (321460) - інструкція із застосування Дієтичні добавки

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Діагнози
РОТАПРОСТ (ROTAPROST)
Ціна в місті Київ
від 353,52 до  514,97 грн
Без рецепта
Інструкція із застосування Ротапрост капсули тверді упаковка картонна, №30
Форма випуску
Капсули тверді
Кількість штук в упаковці
30 шт.

РОТАПРОСТ інструкція із застосування

Характеристика

сухий екстракт насіння гарбуза (Cucurbitae semen) — містить високий рівень токоферолів (α-, β-, γ- і δ-) і каротиноїдів, мінеральних елементів (одне з кращих джерел цинку), білків (зокрема — незамінних амінокислот: валіну, ізолейцину, триптофану і фенілаланіну; замінних амінокислот: аргініну, гліцину і глутамінової кислоти), ненасичених жирних кислот (особливо поліненасичених жирних кислот (ПНЖК) родини омега-6, а саме лінолевої), кукурбітину, фітостеролів.
ПНЖК та їх похідні виявляють виражені антиоксидантні властивості, пригнічують процеси перекисного окиснення ліпідів у біологічних мембранах, є попередниками простагландинів, крім того, необхідні для побудови мембран клітин різного типу. Завдяки вмісту β-ситостерину, ергостерину та кампестерину в екстракті насіння гарбуза виявляє властивості модулятора ЦОГ в організмі. Лінолева та ліноленова кислоти — незамінні ПНЖК для організму людини, є попередниками синтезу простагландинів та біосинтезу цереброзидів.
Стеринові та скваленові складові екстракту насіння гарбуза виступають як проміжні сполуки у формуванні стеринових сполук в організмі людини, впливають на склад ліпопротеїнів у плазмі крові, знижують концентрацію ЛПНЩ, внаслідок чого зміщується співвідношення складу ліпопротеїнів у бік ЛПВЩ.
Насіння гарбуза містить вітаміни E (близько 30 мг %), А, кофермент Q — компонент, що відіграє значну роль в активації системи макрофагів людини. Подібно до вітаміну Е, селен, що міститься в екстракті насіння гарбуза, здійснює захист гормонів, ферментів, вітамінів та ліпідів від окиснювальної деструкції.
Насіння гарбуза містить білки (34,2%) представлені незамінними і замінними амінокислотами. У складі незамінних амінокислот переважають валін, ізолейцин, триптофан і фенілаланін; в складі замінних амінокислот — аргінін, гліцин і глутамінова кислота. Серед замінних амінокислот екстракту насіння гарбуза особливе значення має глутамінова кислота. Вона відіграє важливу роль в азотистому обміні, каталізує окиснювальне дезамінування амінокислот та знижує патологічно підвищений рівень вільних амінокислот у тканині гіпертрофованої передміхурової залози.
У насінні гарбуза містяться також кукурбітин, фітостероли у вільній і зв’язаній формі, токофероли, а також мінеральні речовини, насамперед селен.
Кукурбітин каталізує окиснювальне дезамінування амінокислот та знижує патологічно підвищений рівень вільних амінокислот у тканині гіпертрофованої передміхурової залози; сприяє зменшенню вмісту гістаміну в тканинах.
Фітостероли насіння гарбуза мають стереохімічну схожість з тестостероном. За даними клінічних досліджень, сприятливу дію насіння гарбуза при доброякісній гіперплазії передміхурової залози пов’язують з дельта-7-фітостеролом і спінастеролом. Дельта-7-фітостерол і спінастерол перешкоджають зв’язуванню дигідротестостерону (активна форма тестостерону) зі специфічними рецепторами в тканинах передміхурової залози або діють шляхом пригнічення 5α-редуктази (ферменту, що каталізує перетворення тестостерону в дигідротестостерон) та активації ароматази.
Фітостероли беруть участь в метаболізмі арахідонової кислоти і забезпечують повноцінний синтез простагландинів, виявляють антисклеротичні, антипроліферативні й антибактеріальні властивості. Включення фітостеролів у раціон харчування ефективно сприяє зниженню рівня загального ХС і β-ліпопротеїдів в крові і, таким чином, знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань.
У сукупності фітостероли й амінокислоти беруть участь в регуляції функції сечового міхура як прямі та непрямі нейромедіатори, забезпечують уродинамічну та протизапальну дію шляхом створення балансу між скороченням і розслабленням м’язів, які відповідають за сечовипускання, сприяють релаксації сфінктера сечового міхура, знижують тиск у сечовому міхурі та підвищують його тонус, зменшують набряк.
Сухий екстракт кореня кропиви дводомної (Urtica dioica radix) — містить флавоноїди, хлорофіл, каротиноїди, танін. Дія екстракту кореня кропиви пов’язується із блокуванням ферменту ароматази, яка каталізує метаболізацію тестостерону у 17β-естрадіол. Зменшує розростання тканин передміхурової залози, усуває порушення сечовипускання. Через наявність стеринів, кумаринів екстракт кореня кропиви має протизапальні, антипроліферативні та імуномодулюючі властивості.
Сухий екстракт плодів пальми повзучої (Serenoa repens) — містить фітостероли, каротин, жирні кислоти, танін. Дія екстракту із плодів пальми пов’язується з його антиандрогенним ефектом, а саме із блокуванням зв’язування дигідротестерону (ДГТ) з рецептором, що призводить до гальмування активності 5α-редуктази. Інші фактори, що також можуть гальмувати ріст тканин передміхурової залози: гальмування зв’язування рецепторів пролактину та порушення процесів передачі сигналу, протизапальна дія за рахунок гальмування дії 5-ліпооксигенази, гальмування проліферації епітелію передміхурової залози, протинабрякова дія.
Екстракти пальми повзучої і кропиви також мають протизапальні та протинабрякові властивості. Протягом перших тижнів споживання знижуються проникність капілярів і судинний стаз, набряк і запальні процеси в передміхуровій залозі, усувається компресія шийки сечового міхура і сечовивідного каналу, в результаті чого покращуються показники уродинаміки — збільшується струмінь сечі та зникають симптоми, пов’язані з порушеннями сечовипускання.
Цинк (у формі цинку піколінату) — відіграє важливу роль в процесах розвитку репродуктивних органів і функції передміхурової залози. Цинк пригнічує фермент, який контролює відновлення тестостерону до дигідротестостерону і підтримує достатній рівень статевого гормону. Дефіцит цинку може призводити до імпотенції, підвищення чутливості до інфекцій, безпліддя, захворювань передміхурової залози, зниження ароматизації тестостерону в естрогени. Одна з головних функцій цинку — збільшення кількості здатних до запліднення сперматозоїдів. Цинк стабілізує клітинні мембрани, впливає на процеси регенерації, передачу нервових імпульсів, чинить імуномодулюючу дію на Т-клітинну ланку імунітету, підвищує фактори неспецифічного імунного захисту, входить до складу багатьох ферментів. Також цинк відіграє важливу роль в антимікробній активності секрету передміхурової залози. Додатковий прийом цинку зменшує вираженість запальної реакції і, відповідно, простатичних симптомів.
Селен (у формі натрію селеніту) — стимулює утворення антитіл і тим самим підвищує захист організму від інфекційних захворювань, має антиоксидантні властивості, знижує вплив на організм зовнішніх негативних факторів, здатних посилювати утворення вільних радикалів. У вигляді селенопротеїну є складовою частиною тестикулярної тканини. Селен витрачається з еякулятом, тому у чоловіків, які ведуть активне сексуальне життя, потреба в цьому мікроелементі вища, ніж у жінок. Бере участь у виробленні еритроцитів, сприяє підтримці і продовженню сексуальної активності. Дефіцит селену призводить до ослаблення антиоксидантного статусу та антиканцерогенного захисту, зумовлює міокардіодистрофію, порушення сексуальної функції, імунодефіцити.

Рекомендації з вживання

рекомендується в якості дієтичної добавки до раціону харчування як додаткове джерело токоферолів, каротиноїдів, жирних кислот та їх похідних, флавоноїдів, хлорофілу, таніну, фітостеролів, цинку і селену з метою нормалізації функціонального стану сечостатевої системи у чоловіків при хронічному простатиті, дисгормональній гіперплазії передміхурової залози за рахунок антипроліферативного, протизапального, протинабрякового та антиоксидантного ефектів на тканини передміхурової залози.
СПОСІБ ВЖИВАННЯ ТА РЕКОМЕНДОВАНА ДОБОВА ДОЗА: вживати дорослим (чоловікам) — по 1 капсулі 2 рази на добу (вранці та ввечері).
Капсули вживати незалежно від прийому їжі, не розжовуючи, запивати достатньою кількістю питної води кімнатної температури.
Тривалість вживання становить не менше 30 діб.
При необхідності можливі повторні курси, тривалість яких визначає лікар індивідуально.
Перед вживанням рекомендована консультація лікаря.

Протипоказання

індивідуальна чутливість до складових компонентів.

Особливості застосування

не перевищувати рекомендовану добову дозу. Дієтичну добавку не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування.

Умови зберігання

при температурі не вище 25 °С у оригінальній упаковці та недоступному для дітей місці.