Все аптеки Украины
Киев (адрес не указан)

РОТАБІОТИК БЕБІ (ROTABIOTIC BABY) (321363) - інструкція із застосування Дієтичні добавки

  • Інструкція
  • Ціни
  • Карта
  • Діагнози
РОТАБІОТИК БЕБІ (ROTABIOTIC BABY)
Ціна в місті Київ
від 246,20 до  378,64 грн
Без рецепта
Інструкція із застосування РОТАБІОТИК БЕБІ порошок д/приготування розчину для перорального застосування пакетик, №10
Форма випуску
Порошок д/приготування розчину для перорального застосування
Кількість штук в упаковці
10 шт.
Виробник

РОТАБІОТИК БЕБІ інструкція із застосування

Характеристика

Ротабіотик Бебі — комбінований пробіотик, до складу якого входять живі ліофілізовані лакто- та біфідобактерії Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium spp., а також екстракти плодів фенхелю звичайного і квіток ромашки аптечної та інулін.
Лакто- та біфідобактерії (Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium lactis) виявляють високу антагоністичну активність проти широкого спектру патогенних та умовно-патогенних мікроорганізмів, пригнічують життєдіяльність стафілококів, шигел, ротавірусів, протея, ентеропатогенної кишкової палички, деяких дріжджоподібних грибів, перешкоджають їх адгезії до слизової оболонки кишечнику.
Лакто- та біфідобактерії, посилюючи природний захист травної системи від патогенних мікроорганізмів, створюють сприятливі умови для формування нормального мікробіоценозу кишечнику.
Лакто- та біфідобактерії створюють сприятливі умови для розвитку корисної мікрофлори кишечнику, підтримують та регулюють фізіологічну рівновагу кишкової мікрофлори, сприяють нормалізації мікробіоценозу ШКТ, а також підвищують неспецифічну резистентність організму, мають імуномодулювальні властивості, синтезують амінокислоти, вітаміни (К, групи В, пантотенову кислоту), котрі сприяють всмоктуванню заліза, кальцію, вітаміну D. Лакто- та біфідобактерії активізують пристінкове травлення, беруть участь у ферментативному розщеплюванні білків, жирів, вуглеводів та процесах метаболізму жовчних кислот і ХС. Створюване лактобактеріями кисле середовище сприяє розвитку біфідобактерій, що становлять 85–95% кишкової мікрофлори організму. Саме тому Ротабіотик Бебі оптимізує функції організму, підтримує та регулює фізіологічну рівновагу мікрофлори кишечнику і процес травлення.
Екстракт плодів фенхелю звичайного (Foeniculum vulgare) містить органічні кислоти, ефірні олії, флавоноїди та інші речовини, які мають вітрогінні та спазмолітичні властивості (особливо відносно гладких м’язів кишечнику), стимулюють процес травлення, зменшують газоутворення у кишечнику, поліпшують відходження газів, усувають спазми кишечнику.
Екстракт квіток ромашки аптечної (Matricaria chamomilla L.) містить ефірну олію, до складу якої входять хамазулен, прохамазулен, інші терпени і сесквітерпени, а також флавоноїди, полісахариди, макро- та мікроелементи, каротин, аскорбінова кислота, бета-ситостерин, холін, органічні кислоти. Цей комплекс біологічно активних речовин виявляє спазмолітичні, протизапальні, антимікробні, в’яжучі, потогінні, жовчогінні та седативні властивості, підвищує секреторну діяльність травних залоз, збуджує апетит, усуває спазми кишечнику, пригнічує бродильні процеси, поліпшує функціональний стан ШКТ.
Інулін — рослинний полісахарид, полімер D-фруктози. Позитивно впливає на функціональний стан мікрофлори ШКТ, як пребіотик стимулює ріст біфідобактерій, збільшує всмоктування кальцію і магнію, що сприяє нормалізації ліпідного та вуглеводного обмінів.
Пробіотичні бактерії, що входять до складу Ротабіотик Бебі, відновлюють та сприяють підтримці природної бактеріальної флори травного тракту, а пребіотик подовжує час їх життя та регулює баланс кишкової мікрофлори. Комплексна дія компонентів, що входять до складу Ротабіотик Бебі, виявляє спазмолітичні властивості: сприяє зниженню інтенсивності кишкових кольок та тривалості плачу під час нападів кишкових кольок у дітей грудного віку, а також частоти та тривалості нападів.
Ротабіотик Бебі рекомендується в якості дієтичної добавки до раціону харчування як додаткове джерело пробіотичних лакто- та біфідобактерій, ефірних олій, флавоноїдів, рослинних полісахаридів, макро- та мікроелементів з метою розвитку у дітей віком до 1 року власної кишкової мікрофлори та відновлення мікрофлори ШКТ з перших днів життя, регуляції діяльності мікрофлори ШКТ та поліпшення травлення. Про- та пребіотичний комплекс, що входить до складу добавки, сприяє загальному зміцненню організму, підвищенню імунітету та запобігає розвитку гастроентериту, диспепсії, діареї (пов’язаних з прийомом антибіотиків), госпітальної діареї, транзиторних дисфункцій кишечнику у дітей (діареї, закрепу, метеоризму, кольок), пов’язаних зі зміною раціону харчування, поїздками та іншими причинами; алергічних станах (алергічний риніт, БА, екзема, атопічний дерматит, діатез). Може використовуватись для профілактики нападів кишкових кольок і підвищеного газоутворення, зригування і закрепів у дітей грудного та раннього віку; при переході з грудного вигодовування на інші види харчування.

Рекомендації з вживання

рекомендовано вживання Ротабіотик Бебі до або під час їжі:
дітям віком від народження до 6 міс — по 1 пакетику на добу (при необхідності вміст пакетика можна розділити на кілька прийомів; відкритий пакетик щільно закрити та зберігати в холодильнику і використати протягом доби);
дітям віком від 6 міс до 1 року — по 1 пакетику 2 рази на добу;
дітям віком від 1 до 3 років — по 1 пакетику 3 рази на добу;
дітям віком від 3 років та старше — по 1 пакетику 3–4 рази на добу.
Для дітей грудного віку вміст пакетика розчинити в 10–100 мл грудного молока або теплої питної води, або дитячої суміші (залежно від віку дитини та об’єму рідини, який вона може прийняти одноразово).
Приготування р-ну: налити в підготовлену пляшку необхідний об’єм грудного молока, молочної суміші або питної води, додати частину або вміст цілого пакетика (залежно від віку дитини), закрити пляшку та ретельно збовтати протягом 15–20 с до повного розчинення порошку.
Для дітей раннього віку та дітей віком від 3 років і старше — вміст пакетика розчинити в 10–100 мл теплої питної води або молока.
Не розчиняти в гарячій або холодній рідині. Оптимальною є кімнатна температура рідини.
Тривалість вживання залежить від індивідуальних особливостей організму дитини і визначається індивідуально.
Увага! Для розчинення вмісту пакетика використовувати питну воду гарантованої безпеки і якості. Неприпустиме використання питної води з колодязів та каптажних джерел.

Протипоказання

індивідуальна чутливість до компонентів добавки.

Особливості застосування

перед вживанням дієтичної добавки та при одночасному застосуванні будь-яких лікарських засобів рекомендована консультація лікаря.
Для максимальної ефективності інтервал між вживанням Ротабіотик Бебі й антибіотиків повинен становити не менше 3 год.
Можна використовувати при проведенні антибіотикотерапії, а також протягом 2–3 тиж після її припинення.
Вживання в період вагітності та годування груддю можливе за призначенням лікаря.
Застереження щодо використання
Не перевищувати рекомендовану добову дозу. Дієтичну добавку не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування.

Умови зберігання

при температурі не вище 18 °С в оригінальній упаковці та недоступному для дітей місці.